Dizi ya da programı ara vermeden izlemek ( Binge-watching )

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Herhangi bir dizi ya da programın birçok bölümünün arka arkaya izlenmesi "Aşırı İzleme" olarak tanımlanmaktadır. Kişide gelişen bu bağımlılık nedeni ile günlük hayat rutinleri aksamakta veya geceleri uyku sorunu çekmektedirler. Zihin sürekli aynı noktaya odaklandığı için bir süre sonra hem bedensel uyuşma hem de yorgunluğa rastlanmaktadır.

Bazı kişiler yeri geliyor tüm dizi sezonlarını peşi sıra izleyip saatlerce ekran başından ayrılamıyorlar.

Kendi adıma dizi izleme alışkanlığım bulunmuyor çünkü dizi sektöründe kullanılan ve dizinin takibi amaçlı üretilen teknikleri gayet iyi biliyorum. Vaktimi dizilerle harcamak yerine film izlemeyi tercih etmekteyim.

1672937838031.jpeg

Bu yaprak dökümü :( başladınmı bırakamıyorsun..

Öyle bir huyum yok çok şükür.

Bu yaprak dökümü :( başladınmı bırakamıyorsun..
Hayatını aksatmayacak şekilde izleyebiliyorsan sorun olmaz ancak bahsi geçen insanlar, günlerce ve saatlerce dizi ya da program izlemekten kendilerini alamıyorlar.

40 dakikalık diziyi bile 3'e 4'e bölerek izliyorum. Ne kadar sarsa da o kadar uzun süre dayanamıyorum.

Hayatını aksatmayacak şekilde izleyebiliyorsan sorun olmaz ancak bahsi geçen insanlar, günlerce ve saatlerce dizi ya da program izlemekten kendilerini alamıyorlar.
A yok yok okadar değil ben arada 2 3 bölüm izliyorum sadece bir tık fazla izliyorum ama yok asla bahsettiğin gibi birşey yaşamıyorum. Bence o bağımlılık

Ben tam bir bagimli olabilecek insanim. Kumar, dizi, oyun ne olursa… Sevdigim dizileri genelde bitirmeden rahat edemem, o haftayi mahvederim (geceleri bile uykusuz kalarak). Bu yuzden, mumkun oldugunca baslamamaya calisiyorum, kendime sadece boyle kontrol edebiliyorum :(

boş olduğum dönemlerde yapardım da artık istesem de yapamıyorum. hatta açtığım şeyi bitiremiyorum çok sarması lazım arka arkaya bölümleri izlemem için

Ben tam bir bagimli olabilecek insanim. Kumar, dizi, oyun ne olursa… Sevdigim dizileri genelde bitirmeden rahat edemem, o haftayi mahvederim (geceleri bile uykusuz kalarak). Bu yuzden, mumkun oldugunca baslamamaya calisiyorum, kendime sadece boyle kontrol edebiliyorum :(
Kullanılan tekniklerde amaç bağımlı yapmak olduğu için en güzeli hiç başlamamak.

Uzun saatler süren filmleri de aynı şekilde ara verip izliyorum.
Stranger Things'in son bölümleri 1 saatin üzerindeydi. 2 günde ancak bitirmiştim.
(Yoksa 2 saat miydi, ne kadar uzun gelmişti, izle izle bitmiyordu.: )) )

Haftasonları 8-10 bölümlük çıtır dizilere yapıyorum ben bunu. Zaten eskisi gibi çokta zaman ayıramıyorum, yorucu oluyor.

Bu benim ya… geceleri işkence, dizilere bşlayamayıyorum o yüzden… 3/4 hafta içinde 9 sezon suits izledim hem de 2. turuydu..

Bu benim ya… geceleri işkence, dizilere bşlayamayıyorum o yüzden… 3/4 hafta içinde 9 sezon suits izledim hem de 2. turuydu..
Dizileri en can alıcı noktada sona erdirip, yeni bölümden sunulan karelerle kişiyi doğrudan takip etmeye yöneltiyorlar. Bu konuda öyle ince teknikler var ki çoğu izleyici nasıl bağımlı hale getirildiğinin bile farkına varamıyor.

Dizileri en can alıcı noktada sona erdirip, yeni bölümden sunulan karelerle kişiyi doğrudan takip etmeye yöneltiyorlar. Bu konuda öyle ince teknikler var ki çoğu izleyici nasıl bağımlı hale getirildiğinin bile farkına varamıyor.
Ben normalde iradeli bir insanımdır, başlayınca en zevksiz dandk şeyi bile bitirmeden bırakamıyorum.

bu ben bol zamanim bol ya sabaha kadar izliom hergun
alice in borderland ve the 100 tarzi dizi onerisine acigim bu arada

Geri