Dizi ya da programı ara vermeden izlemek ( Binge-watching )

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Bol zamanınız da olsa sonuçta saatlerce ekrana bakmanın gözlere verdiği zarar ve bedenin hareketsizliği sebebi ile oluşan bitkinlik, ekran önünde kontrolsüzce tüketilen içecek /yiyecekler, gece uyku soruları v.s derken izlemeye ne kadar hevesli de olsanız günlere bölmek gerekiyor.

siz kafayı yemissiniz

spartacus, supernatural bir oturuşta bir sezon izlediğim dizilerdi zamanında. şimdi izlenmiyor. bir bölüm bile iki günde izleniyor kimi zaman.

spartacus, supernatural bir oturuşta bir sezon izlediğim dizilerdi zamanında. şimdi izlenmiyor. bir bölüm bile iki günde izleniyor kimi zaman.
İyi ki izlenmiyormuş yoksa saatlerce sen de ekran başından ayrılamayacaktın.

Ülkemizde çoğu kişi, Müge Anlı ya da geçmişteki evlilik programlarının tekrarını hiç başından kalkmadan saatlerce izliyorlar ve başlıkta da ifade edildiği üzere bu aşırılık sadece dizi konusunda geçerli değildir.

peki muge anli ve turevlerini izleyen kiz iticiligi konusu gelir mi?

sevdigim dizilerin yeni sezonu yayinlaninca, o hafta sonu evdeyim arkadas. baska turlusu olamaz.

Dizi takibi yapmadığım için kendimi şanslı hissediyorum yoksa ömrümün kaç saatini bu uğurda harcayacaktım acaba?

Dizi takibi yapmadığım için kendimi şanslı hissediyorum yoksa ömrümün kaç saatini bu uğurda harcayacaktım acaba?
şimdi atom parçalamıyorsak sevdiğimiz aktivite olarak film, dizi, oyun, müzik bunlara belli bir saat ayrılabilir lefty. akşam yemeği yerken ya da uyumaya doğru bir, iki bölüm dizi izlemenin kimseye zararı olmaz.

şimdi atom parçalamıyorsak sevdiğimiz aktivite olarak film, dizi, oyun, müzik bunlara belli bir saat ayrılabilir lefty. akşam yemeği yerken ya da uyumaya doğru bir, iki bölüm dizi izlemenin kimseye zararı olmaz.
Kendi adıma tercih etmiyorum çünkü zaman zaten sınırlı ve birkaç saat dizi izlemek değil ki konu... Saatlerce bir dizinin / programın her bölümünü izleyenlerden bahsediliyor.

Dizi, oyun ve sosyal medya günümüzde çok fazla vakit kaybına sebep oluyor. Bence bunlar insanların kendini geliştirmesi, iyi yaşaması veya topluma bir şeyler katmasının önündeki en büyük engeller.

Ben böyle uzun şeylere odaklanamıyorum. Çabuk sıkılıyorum. O yüzden soluksuz izleyemem…

Kendime zaman ayırmayı seviyorum ancak dizi gibi bağımlılık yapan hiçbir şey bana hitap etmez çünkü insanın ömründen tüketiyor. Sinema filmleri, tiyatro yeterli geliyor.

TV programlarını da takip etmem ve özellikle hiçbir yarışma programını izlemedim.

Geri