Diyanet paradoksu

Konu sahibi son olarak 794 gün önce görüldü
Yani çok para harcıyorlar. Benim paramı harcıyorlar. Bu nedenle benim için sorunlu bir kurum. Dinin bu kadar para sevmesi kabul edilebilir bişey değil. Tarikatların at oynatmaması için kurulmuş zamanında. Laik devlet, Sünni islamı kontrol etmek istemiş. Şu an devlet Sünni olduğu için bu kuruma gerek yok.
gli abartı gelmesin ama açıkcası başının gövdenin üzerinde kalmasını her ay devletten düzenli maaş alan imamlar sağlıyor. bu adamları aşsız, ocaksız, divansız bırakırsan ve kontrol etmezsen rahat edecekleri bir yol ve fetva bulurlar. beyrut'un adı güzel ama içinde yaşaması berbat.

gli abartı gelmesin ama açıkcası başının gövdenin üzerinde kalmasını her ay devletten düzenli maaş alan imamlar sağlıyor. bu adamları aşsız, ocaksız, divansız bırakırsan ve kontrol etmezsen rahat edecekleri bir yol ve fetva bulurlar. beyrut'un adı güzel ama içinde yaşaması berbat.
Harcamaları imam maaşı ile aciklayamayiz. Düzenli maaş alan öğretmen sayısı daha fazla ama bu kadar masraf çıkartmıyor

Din insanla allah arasinda degil mi niye yonetiyoruz biz bunu. Herkes kendi kendini yonetsin. Cok sacma.

Din kişiseldir, toplumsal değildir. O yüzden bir ülkenin milli gelirinden din üzerine para harcaması mantıksız ve kabul edilebilir değil.
Daha öncede söyledim, dinin gerekliliğini yapmayıp konuşan kişileri ciddiye almıyorum.

Ben müslümanım ama diyanetten memnun değilim, diyanet islamın gerektirdiği şekilde değil, hükümetin istediği şekilde açıklama yapıyor.

bu tam olarak dogru deyil birileri senin dedigin gibi algiyi yaratiyor bunun nedenide devlet diyaneti korudugu icin
bir takim kötü emelleri olanlar istiyorki diyanet devlet tarafindan korumasiz kalsinda devirelim

cok basit ara diyaneti sormak istedigin sorulari sor
ama sunuda unutma diyanet bizim millimizdir

Hiçbir vasfı olmayan ve kapatılması gereken kurum. En başta inanan insanların diyanete karşı çıkması gerek. Kamu bankalarından alınan kredilerin faizi haram değildir diyen, şirk koşan bir kuruma arka mı çıkacaksınız?

Değerlendirirken kurumun çıkış noktasını değil etkinliklerini göz önünde bulundurun. Diyanet ülkemizde ne yazık ki tamamen içi boş bir kurumdur, bu yüzden kapatılmasını ancak daha işlevsel olarak daha iyi bir çalışma yürütülmesinden yanayım.

@ibadeath, sizin menzil cemaatine sevginiz muhabbetiniz yok mu? Beni oraya çağırıyorsunuz .diyanet menzil cemaatine karşı ılk sizin diyanetin kapatılmasını istemeniz lazım

@Kim, 200 yil önce diyanet yoktu .bir cami ve inananlar vardı . Maddi gücü az ve çok ne kadar güçleri varsa yardım ediyorlardı vakıflar eli ıle imam müezzin maaşı veriliyordu . Böylece turkiyede yüzde kaç müslüman olduğu belli 'olur yüzde 90 mi yüzde 10 mu? Devlet imamın ne anlatacagina karışmıyordu

• Beğen
Tepkiler: Kim
@Kim, 200 yil önce diyanet yoktu .bir cami ve inananlar vardı . Maddi gücü az ve çok ne kadar güçleri varsa yardım ediyorlardı vakıflar eli ıle imam müezzin maaşı veriliyordu . Böylece turkiyede yüzde kaç müslüman olduğu belli 'olur yüzde 90 mi yüzde 10 mu? Devlet imamın ne anlatacagina karışmıyordu
İmzaya bile karışıyor gerisini var sen düşün ;d

Geri