Divan Edebiyatında Eşcinsellik

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Lütfen eşcinsellere ya da herhangi bir şekilde kendini daha farklı ifade eden insanlara saygı duyun. İstemezseniz hemcinslerinizle sevişmezsiniz bu kadar basit. Aslında bu konuda pek çok yabancı kaynak var emin olun bunları yazanların içinde heteroseksüeller de var (!).. Yeri ve zamanı gelirse bu kaynakları paylaşabilirim ( Tabii muhtemelen yabancıların iftira attığını söyleyecekseniz ) ... İftira atmadıklarını kanıtlamak için ona uygun bir makale buldum. The Guardian gazetesinde yayınlanmış.. İftira atmadıklarının delili bunu bir yergi değil bir övgü olarak ele almaları. ( Kişisel haklar anlamında ) .. Neyse lafı fazla uzatmayayım.. Makale şu;

The Ottoman empire's secular history undermines sharia claims | Tehmina Kazi | Comment is free | theguardian.com

O halde burada ki bazı arkadaşların çocuklarının eşcinsel eğilimleri olursa rahatsız olmayacaklarını varsayıyorum .. Hatta teşvik edeceklerini .. Malum saygı dediğimiz şey en yakınımızdan başlamalı ..!

O halde burada ki bazı arkadaşların çocuklarının eşcinsel eğilimleri olursa rahatsız olmayacaklarını varsayıyorum .. Hatta teşvik edeceklerini .. Malum saygı dediğimiz şey en yakınımızdan başlamalı ..!

Oğlum ya da kızım eşcinsel olursa bu onun tercihi.. Bu sizi neden rahatsız etti?

Osmanlıda Eşcinsellik vardı zaten tarihçiler bunu kanıtlarıyla açıklıyor, fakat Fatih Sultan Mehmet şöyleydi böyleydi, eşcinseldi diye gelirseniz anca kendinizi kandırırsınız..

eş cinsellik teşvik edilen birşey değil bir eğilim.
çocuğum olursa açıkcası utanmam da.
hastalık bile değil.

lgbt eylemlerine katılıp desteklemiş biri olarak söylüyorum hayatımda gördüğüm en hayat dolu kendileri ile barışık insanlar topluluğudur.
böyle yaparak eşcinselleri aşşagılıyorsun abi.

Ben de zaman zaman bulundum muhabbetlerinde .. Muhabbetleri keyifli sıcakkanlı insanlardır .. Bir zararlarını görmedim ama bana göre eğilimleri sapkınlıktır .. ALLAH'ın razı gelmediği bir eğilim içinde oldukları için benim de bu eğilimi normalmiş gibi kabul görmem söz konusu olamaz ..

Ben de zaman zaman bulundum muhabbetlerinde .. Muhabbetleri keyifli sıcakkanlı insanlardır .. Bir zararlarını görmedim ama bana göre eğilimleri sapkınlıktır .. ALLAH'ın razı gelmediği bir eğilim içinde oldukları için benim de bu eğilimi normalmiş gibi kabul görmem söz konusu olamaz ..

Sizin hoşgörünüz kendinize işte.

Kur'Andaki Ayettlerden Tiksinirler Osmanlı Devrindeki Eşcinsellerden Tiksinmezler
Osmanlı kimine göre türklerin kara lekesi,
Kimine Göre Övünülesi Geçmiş
600 yıllık Osmanlı Döneminde Eşcinselide vardır hırsızıda ugursuzuda
belki bu forumdada vardir eşcinsel hı? :d

eş cinsellik teşvik edilen birşey değil bir eğilim.
çocuğum olursa açıkcası utanmam da.
hastalık bile değil.

lgbt eylemlerine katılıp desteklemiş biri olarak söylüyorum hayatımda gördüğüm en hayat dolu kendileri ile barışık insanlar topluluğudur.
böyle yaparak eşcinselleri aşşagılıyorsun abi.

Aslında eşcinselleri "ötekiler" gibi savunmak iyi bir seçim değil. Eşcinseller de herkes gibi insan. Hayat dolu olmak zorunda değiller, kendileriyle barışık olmayabilirler. Tıpkı heteroseksüel insanlar gibi karamsar, depresif, sorunlu tipler olabilirler. Bu işin karakter kısmı.. Bir insanın cinsel hayatıysa tamamen kendini ilgilendirir. Ayrıca Hasta "bile" değiller cümlesini de pek beğenmediğimi söylemek istiyorum.. Orada ki bile kelimesi fazla.. Hastalık değillirdir. Sapkınlık hiç değildir. 1973 yılında nihayet Amerikan psikiyatri derneği eşcinselliğin bir hastalık olmadığını deklere ederek üzereni düşen insani sorumluluğu yerine getirmiştir.

Aslında eşcinselleri "ötekiler" gibi savunmak iyi bir seçim değil. Eşcinseller de herkes gibi insan. Hayat dolu olmak zorunda değiller, kendileriyle barışık olmayabilirler. Tıpkı heteroseksüel insanlar gibi karamsar, depresif, sorunlu tipler olabilirler. Bu işin karakter kısmı.. Bir insanın cinsel hayatıysa tamamen kendini ilgilendirir. Ayrıca Hasta "bile" değiller cümlesini de pek beğenmediğimi söylemek istiyorum.. Orada ki bile kelimesi fazla.. Hastalık değillirdir. Sapkınlık hiç değildir. 1973 yılında nihayet Amerikan psikiyatri derneği eşcinselliğin bir hastalık olmadığını deklere ederek üzereni düşen insani sorumluluğu yerine getirmiştir.

o bile kelimesini ayrıca öyle olduğunu düşünenler için belirtmek amaçlı idi.
gayet normal olabilir bir şey olduğunu söylemek için diyelim ya da.

Tam da bu konu ile ilgili bi araştırma içine girmiştim ki okuduklarımi ve gördüklerini paylaşmak isterim.

Evvela şunu paylaşalım tepkiler gelmeden önce ;

Kaynakça:

Murat Bardakçı, Osmanlıda Seks, İnkılap Yayınları, 2005
Gazali, “Dafiu’l – Gumum ve Rafiu’-l Humum, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi
Hace Nasreddin-i Tusi, Bahnamei Tusi, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi

İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Türkçe yazmalar bölümünde bulunan Bahname-i Padşahi, Nasreddin-i Tusi tarafından kaleme alınıyor, yazılış tarihi net olarak bilinmemekle birlikte 15. yüzyılda kaleme alındığını düşünülen kitap 18 fasıldan oluşmakta. Sözü uzatmamak için sadece bu fasılların başlıklarını yazalım, içeriğini siz tarif edin

İnsanların mizaç özellikleri
Basit gıdalar
Gücün artmasını sağlayacak basit gıdalar
Bileşik gıdalar
Kanı temizleyen ve gücü artıran içecekler
Dertleri atıcı, düşünceyi temizleyici, mideye kuvvet verici hazım ilaçları
Beldeki soğukluğu ve azalardaki rutubeti def edici, safrayı, balgamı yok edici, gücü artırıcı hoşaflar
Hukne usülleri
Dört mevsimde giyilecek elbiseler ve kullanılacak kuşaklar
Cinsel ilişkini vücuda zarar vermeden yapılasının usülleri
Erkeğin cinsel organına sürüldüğünde organı sert ve güçlü yapan ilaçlar
Cinsel organın boyunu uzatacak ilaçlar
Ayak parmaklarının arasına sürüldüğünde cinsel gücü artırıcı ve kişinin asla yorulmamasını sağlayan ilaçlar
İlişki sırasında ağza alındığında erkeğe zevk veren ilaçlar
İlişki sırasında iki tarafa da zevk verecek ilaçlar
Avradları bakire gibi yapacak ama hararetten cima edemeyecek hale getiren ilaçlar
Avradların hamile kalmasını ve daima bakire olmalarını sağlayıcı ilaçlar
Hamile kalmayan avradlara verilecek ilaçlar

18. yüzyıl klasik Türk musikisi bestesinden verelim; metnin çevirisinden neden bu bölümü seçtiğimi daha iyi anlayacağınızdan şüphem yok zira bunlar iki aşık ama tek eksikleri var, bakalım acem buselik makamındaki beste ne diyor?

“Ol gonçe dehen gül gibi güldükçe demâdem (Güzel ağızlı, güzel sevgili güldükçe
Ümmîd-i visale nice sabreylesin idiom (İnsan onunla yatma arzusu için nasıl sabretsin?)
Bir bûselicek yer taleb ettim Acem’ane ol meh dedi (O acem oğlanın bir öpüşlük yer istedim)
Şakir, be tu cân nîst ki dârem (Dedi ki; ey aşık sana vereceğim lakin yok ki yerim)”

Dellaknâme-i Dilküşâ (Gönüller açan Tellaklar Kitabı)

“Tanzimata kadar delikanlılarımızla gül gibi geçinip gidiyorduk. Tanzimatta kadın modası başladı. Utancımızdan oğlanlarımızı evlerimizde saklamaya başladık.”*(Tarihçi Cevdet Paşa)

Bahname’nin ne olduğundan söz edelim; Arapça anlamı*“Şehvet-name”*olan Bahname bir çeşit cinsel bilgiler kitabı; birleşme pozisyonlarından tutun da afrodizyaklara kadar;*“hangi gün sevişirseniz çocuğunu nasıl özelliklerle doğar”*gibi ucu bucağı olmayan sorulara cevap veren, sayısı hiç azımsanmayacak kadar çok ve çeşitli yazılmış, birçok örneğine rastlayabileceğiniz bir tür.

Bu üstte zaten içeriğini eklediğim konular. .

neoosmanlıcı islamofoşşik lümpen zerzevatlar ''ecdadımız'' diye böğürmeye başlamadan gideyim ben.kalbim sıkışıyo kendime oluyo sonra olan

Geri