diş bakımı (püf noktalar)

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
sevgili arkadaşlar, hepinize günaydın. diş fırçalamayla ilgili araştırmalarımda edindiğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. ve tabi sizlerin faydalı olabileceğini düşündüğünüz, kullandığınız yöntemler varsa yazabilirsiniz...

1- diş fırçanızda bakteri üremesini engellemeniz çok önemlidir. bu nedenle, fırçalama aralarında hızlı kuruyabileceği bir ortam sunmalısınız. fırçanızı banyoda, kapalı dolaplarda veya plastik başlık takılı şekilde saklamayın. hava alabileceği, kuru bir ortamda saklayın.

2- fırçalama için kullandığınız maddelerin seyreltilmemiş bir kıvamda olması ve diş yüzeyinde uzun süre kalması gerekir. diş fırçanızı macun sürmeden önce ıslatmayın. fırçalama sonrasında ağzınızı suyla çalkalamayın. hatta yemeyi, içmeyi mümkün olduğunca erteleyin. uygun sürede (en az 2 dakika) fırçalamışsanız zaten ağzınız yeterince tükürük salgılamış olacaktır. kolayca tükürebilirsiniz.

3- fırçalamada dişlerin her bölgesine eşit uygulama yapılması önemlidir. ancak, el alışkanlıkları, süre darlığı gibi nedenler bunu önlemektedir. dişlerinizi toplam 8 bölgeye ayırın. bu bölgeler arasında bir fırçalama sırası belirleyin (önce sağ-üst-ön gibi) ve fırçalama süresince her bölgeye eşit zaman ayırmaya çalışın(hayatı fazla sevmeyenler çok ugraşmasın tabi) şimdiye kadar ki fırçalama yönteminizin bazı bölgeleri üstünkörü geçtiğini fark edeceksiniz.

diş ipi kullanımını öneriyorum. fakat gargara için hekiminize danışın, kafanıza göre gidip marketten alıp uzun süre kullanmanız yarardan çok zarar getirecektir.

ve uygun fırçalama tekniğinde kol yoruluyor olmalıdır. mümkün mertebe yumuşak fırça kullanılması gerekir bence ama bunun içinde hekiminize danışmak en dogrusu.

daha önce elektirikli diş fırçası kullanmadım, kullanan varsa tavsiyelerini alabilirim.

elektrikli diş fırçası kullanıyorum, dairesel hareketlerle diş fırçalamak önerildiği için bundan randıman alabiliyorsunuz lakin fırça başlığı küçük olduğu için sanki manuellerde temizlik hissini daha çok hissediyorsunuz ama bu tamamen benimle ilgili olabilir. çok şampuanla çok köpürüyor, o zaman saçımı daha iyi yıkadım düşüncesiyle aynı herhalde.

suyla çalkalamama konusuna katılmıyorum ama az su yeterli bence de.

diş ipi kullanımı, fırçalamaktan daha önemli diyebilirim benim için.

çay kahve kullanımım fazla olduğu için bir dönem senede bir kez diş temizliğine gidiyordum, bu çok tavsiye edilen bir şey değil. benim diş taşı oluşumum pek fazla değilmiş diş hekimimin söylediğine göre, o yüzden diş temizliğimden az para alırdı dmdks diş taşı temizliği de önemli sanırım diş etleri açısından.

benim de deneyimlerim bunlar.

Benim diş hekimi elektrikli fırçayı önermedi bana tembellik yapma dedi :d yoksa güzeldi konforluydu baya

Ben de düzenli olarak ağız bakım suyu (Listerine) kullanıyorum.Dişlerimi fırçaladıktan sonra iyi geliyor.

elektrikli diş fırçası aldıktan sonra önceden dişimi hiç fırçalamamışım demiştim. ilk kullanımda matkap gibi çalışınca korkmuştum bu dişimi kırar diye ama sonra alışıyorsunuz. diş ipi kullanma alışkanlığım çok yoktu ama sonra anladım ki diş ipi = aşk. gargaralar çok yaktığı için zorlansam da listerine beyaz ambalajlısını seviyorum. dişlerimi iyi hissettiriyor... diş ipinde de dümdüz ipliler kullanışsız geliyor ama kendinden tutamaçlı diş ipleri güzel.-ne biçim zamlanmışlar...-

bi de zamanında birkaç uzmandan duyduğum ama doğru mu değil mi çok sorgulamadığım dişinizi hangi elinizle yazmıyorsanız o elinizle fırçalamanız. nedeni de aktif kullandığınız elinizle dişlerinize çok kuvvet uygulayıp zarar vereceğiniz düşüncesi. birkaç kez sol elle denedim ama ı ıh temizlediğim hissi gelmiyor o zaman.

özetle dişlerinize iyi bakın. şekerli gıdalardan, fazla kahve ve çaydan ve en önemlisi sigaradan uzak durun. oral-b ailesi beni bul.

NOT: en önemlisini unuttum sırf beyazlatmak uğruna her satılan beyazlatıcı diş macununu almayın. karbonat beyazlatıcı etkili olabilir ama onu limonla karıştırıp beyazlatıcam diye de diş minenizin içine etmeyin. teşkürler.

Cok faideli bir konu Psinoza beycigim.
Sizi tebrik ediyorum.

çoğumuzda diş ipi kullanma alışkanlığı olmadığı için, kullanmaya başladıktan sonra diş eti kanaması gibi durumlar çok oluyor. ben bi zaman kullandım ama alışamadım. hem zahmetli hem rahatsız edici geldi. sonrasında bi arkadaşın hediye etmesi üzerine ağız duşu denilen aletten kullanmaya başladım. haznesindeki suyu tazyikli bi şekilde püskürtüp dişlerin arasını temizlemek gibi basit bi mantıkla çalışıyor. kullanması zevkli, işe de yarıyor.

püskürtme ayarını "strong" yapıp su tabancası niyetine de kullanabiliyorsun. geçenlerde "oraya kadar gitmez herhalde" diye düşünüp babaanneme püskürttüm, sandalyeden düşüyordu kuzum benim. "pardon babaanne oraya kadar gideceğini düşünmemiştim" dedim, "cehenneme gitse kazan devirir bu çocuk" dedi. ne yani şimdi öyle laf koymalar falan?!

Banyo ve wc'nin ortak kullanıldığı alanlarda diş fırçalarınızı açıkta bırakmayın. Zira yediklerinizin posasını bıraktığınız klozetten sıçrayan partiküller diş fırçanızın kıllarına yapışıyor. Oradan da hoop ağzınıza.

pro serisi şarjlı diş fırçası kullanıyorum diğer manuel fırçalara nazaran çok daha iyi temizliyor fakat ağzımda ferahlık hissettirmediği için manuel fırça ile bir tur daha fırçalıyorum. mavi renkli listerine ile gargara yaparak da işlemi sonlandırıyorum, lila renkli olanından bir şişe kullanıp memnun kalmadım.
bu düzenekten memnunum çok eskiden diş ipi kullanmıştım fakat yorucu geldiği için bıraktım.
diş temizliği yaptıralı 1 yıldan uzun süre oldu tekrar yaptırmaya fırsat bulamadım, keza en kısa sürede yaptıracağım ki o ışıltıyı ve ferahlığı seviyorum.
düzenli diş temizliği bence şart ama dişlerimiz ne kadar dayanabilir bilemiyorum.

Bence herkes dislerinin fotosunu cekip atsin.
Hangi dis güzel çelenji.

bu nasıl bir toplumdur arkadaş her şeye hazırsızlık yakalanıyor.
Diyalektik ile ilahi adalet ayni koltuga sigmiyor diye yakinir iken Ali Lidar..ettigin de laf mi Psi?

Urolijik bir konu ac sen..bakalim kac erkek bunun çelenjine hazir.s.s.s

Diyalektik ile ilahi adalet ayni koltuga sigmiyor diye yakinir iken Ali Lidar..ettigin de laf mi Psi?

Urolijik bir konu ac sen..bakalim kac erkek bunun çelenjine hazir.s.s.s

kaderi degiştireceğiz suri, diyalektiği alt-üst edeceğiz. 10 yıldır forumda tanış olduğum kadın arkadaşların kahve fincanından gayrı bir şeylerini görmüş değilim. erkekler öyle mi, başlat bir çelinç nasıl dökülüyor yiğidolar...

Geri