Diplomanın Zararları.

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu başlığına yorum yapılmış sanırım ki bende içeriği okuyana kadar garipsedim. İthama gerek yok sorunlar ortada bu konu ile ilgili farklı bir düşüncesi olan varsa buyursun konuşalım.

Yılmaz güneyin filmi aklıma geldi;

Kadın:Sonunda ortanca kızımda isyan etti , ablam gibi bende ****** olucam dedi.

Y.g: Ramazanı bulun ,ramazana 5000 lira verin bu karıyı boşasın bidahada eve gitmesin. Kizi evden alip yatili okula verin ****** olucaksa okumus ****** olsun.

Kadin: hayir olamaz olamaaaaaz.

Herkes her şeyi eleştiriyor, kimse eleştirdiği şeyi değiştimek için bir şey yapmıyor.

Ülkenin sorunu;
Sormamak , sorgulayamamak.

İnsanımız çocuklugundan beri ki 80 ler de 90 larda dizilere bile konu olmuştur.
Devlete kapak atmak , ve devlet dairelerinde robot gibi calisip net para kazanma icgudusu yerlestirilerek yetismistir.

Bugun hayatini kurtarmanin tek yolu diplomadan ziyade devlet memuru olmaktir.

Evladim sskli bir ise girip calissana , ne demek bir prototip var kafanda , kim alcak bu monitor onune takilinca ekrani dokunmatik yapicak driver siz cihazi ( gercekten var ).

Icat cikarmayin yaw da buna ornek gosterilebilir.
Bizim kulturumuzde biat ile yetistirilme mevcut biz oyle hayallerimizin pesinden gidemeyiz k.bkmayin evdekilere ne dicez.

Sanirim problem birazcikta bu

Bu konuda her şeyden önce girişimci olmak ve pes etmemek gerekiyor. İş önce mantelitede başlıyor.
Fikirlerinden taviz vermeyip, hedef odaklı bakarsan dünyayı değiştirebilirsin.
Bunu yapmak için insanın önünde çin seddi olacak, o seddi yıkamasak da devam edelim.

Bu söylediklerim ütopik gelebilir ama yaşadığımız yerin değişmesi bize bağlı.

Raven , Siyaset ile ilgili olan kısmına girmeyeeğim,
İş öğretme, yetiştirme mantığı bitmiş resmen. Özellikle yeni mezunların önünü tıkıyor bu yaklaşım.

Aslında böyle bir yaklaşım yok.
İşe bir kişi alınacak ve başvuru yapan aynı diplomaya sahip 20 kişi var.
O 20 kişi arasından bir kişi kara kaşı kara gözüne göremi seçilecek ?
Diploma + sizi 20 kişiden farklı kılan kişisel özellikleriniz yada alanınıza göre artılarınız olması gerek burada bir suçlu aramak yanlış.

İş öğretilmesini bekleyen yetiştirilmeyi bekleyenleri anlamıyorum ve bu tip insanlara karşıyım.

Yanıma onlarca stajyer geliyor, benim ilgilendiğim hevesli olan bu işe ilgi duyan meraklı olan araştıran, sadece verilen işi yapmayan başka ne yapabilirim, bunlar nasıl yapılır diye sorgulayanlar.

Ve onlarda aldıkları diplomanın faydalarını görüyorlar, faydasını göremeyenler malesef o kağıt parçasına fazla anlam yükleyenler. :)

Ütopik evet ama yapılması gereken gerçekten bu.

İş alanınızda stajyerlik belki deneyim açısından yeterli görülüyor olabilir ama benim iş alanımda stajyerlik deneyim olarak çok da kâle alınan bir şey değil. Çünkü stajyerin bir sorumluluğu yok yaptığı hata stejyer kimin sorumluluğundaysa o kişiye mal edilir.
Sorumluluğun üstünde olması ise apayrı bir şeydir.
Elindeki fırsatı değerlendirmeyi bilmeyen veya bunu tercih etmeyenlere diyecek lafım yok zaten.
Akers kimse annesinin karnında öğrenmiyor yaptığı işi. :) Herkesin bir acemilik süreci var ve bu insanlar bu süreci aştıktan sonra deneyimli oluyorlar. Deneyimsiz, yetiştirilmek üzere işe alınan kişi genellikle ona göre maaş alıyor bu arada.
Açık konuşalım kimse buna kafa yormak istemiyor. Yoranlar arasında da ucuz iş gücü olarak görenler ayrı bir olay zaten.

Kolay para arıyor insanlar , şu an sorun bu aslında.
İdda oynamak için sistem çalışan insanlar var okul okumaktan ziyade

Konunun açılma sebebi politik bir durum , bugun sıralamaya en ustlerden girip en alttaki adamin torpil ile işe alinma durumu ele alinmiş en başta ki yazida konu sapmasın.

Bugun gençler egitime ogretime merakli degil , bu dusunenlerde ufak bir oran , kolay para kazanmanin yollarini ariyor insanlar.

Ben devlet kadrosunda calisip turban taktiktan sonra eve giderken basi acik cikan insan gordum , eee diploma ?

Kimsenin bi bok yapmak istediği yok , bana dokunmayan insan bin yaşasıncılık var

Yeterli değil tabi,
Benim alanım sürekli gelişime açık ve çok geniş.
Aslında yukarıda belirttiğim gibi yeterli olan durum diğerlerinden sizi farklı kılan kişisel özellikleriniz yada alanınıza göre artılarınız olması bende açık konuşuyorum genel olarak yakınanlar sizinde söylediğiniz gibi elindeki fırsatı değerlendirmeyi bilmeyen veya bunu tercih etmeyenler.

Bilen ile bilmeyeni maaş konusunda eşit tutmak pek adil bir yaklaşım değil bence.
Ben teknik bilgi gerektiren bir sektörde çalıştığımdan bu şekilde değerlendiriyorum.
Elbette kimse anasının karnında öğrenmiyor yaptığı işi :) Araştırmayan ilgi duymayan merak etmeyenler işin detayına inmek istemeyen gelişim sürecini bilmeyen iş ile ilgili herşeyin birden bire olduğunu düşünen , üretmeyen ve hazıra konmak isteyenler hiç bir zaman öğrenemiyor zaten :)

Tabi bu iş durumu yaşanılan ilin şartlarına ve sektörden sektöre değişkenlik gösterebilir ucu açık bir konu.

Xasthur
Her tavuk kendi çöplüğünde öter. Ben İmam Hatip, türban etkisinin en az olduğu yerdeyim. Çok da bir yorum yapamayacağım. Sadece bir işte çalışmak için bu yolu kurtuluş görenleri savunmadığımı belirtebilirim. Ha türbanlı olduğu halde işini layıkıyla yapan ve bahsedilen durum ile alakasız insanları da tanıyorum ki takdir edilesiler. Herkesi aynı kefeye koymamak gerek.

Akers ben demeye çalıştığınız şeyi anladım ve hak veriyorum. Tabi ki bulunduğu sektöre emek vermiş insanlar emeğinin hakkını alacak ve almalı ona diyecek laf yok.
Bulunduğu meslekte hevesli insanlara işi öğrenme fırsatı verilmezse Almanya gibi biz de kalifiyeli eleman arayışına girip başka ülkelerden medet umacak duruma gelmemiz içler acısı bir durum olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri