Diplomanın Zararları.

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türkiye gibi bir ülkede okumak aptallıktır neden mi ?! Sen git bir sürü eğitim gör o kadar üniversite bitir mezun ol sonra mal gibi atanmanı bekle toplumun yarısından fazlası daha çok gericilik istiyor daha çok cehalet derdinde Örnekleri çok Saray’larda resepsiyonlara üniversite mezunları değilde hiç bir vasfı olmayan muhtarlar ,sanatçı bozuntuları ,eski futbolcular ,adliyenin çaycısı , yandaş iş adamları ve bundan daha aşaağı tipler geçen sene 120 bin mezun başka ülkelere taşınmış namı değer beyin göçü kalanlar ne oluyor orasını siz düşünün artık işiniz daha zor kurumların başına getirilenler hiç o meslek dalıyla Alakası olmadığı gibi bilgiside yok önemli olan imam hatipli,şakşakçı,yalakalıktır aklınızı başınıza alın ömrünüzü paranızı Ziyan etmeyin en kısa zamanda imam hatibe yazılın oda olmasa bir kaç dua öğrenin Hz Adem’in Davut’un Musa’nın hayatını anlatın köşeyi dönün ...

Verkeerde plek geopent meneer yabani... pitre gorse sazanlik yapti yine derdi icinden :mrslkm: ne yapalim hatayi duzeltmek benim meslegim :mrslkm:

Yabani, arada bir nefeslen. Noktalama isareti koy. Yazdiklarini don, tekrar bir oku. Ne yazdigin anlasilmiyor bile. Hem uye sozluk ne alaka :D

Ya apartman yöneticisi mi olcaz zaten okuyup?

Yabani'yi dinleyin gençler .

Okuyanımız böyleyse vay halımızaaaa X:

Sadece okumanın yetmediğini, her seyin diploma ile bitmediğini öğrenmek gerek o yolları aşındırırken
Bir farkındalık, bir ayrıcalık, herkesten bir adım öteye gecebilmenin mantığını anlayabilecek bilgi ve donanıma sahip olursan diploma yolundayken, o zaman yolun sonuna geldiğinde her seyin farklı olduğunu görebilirsin
Cok adaletli bir dünyada yasadığımız söylenemez ama biraz da kendini sorgulamak gerek

Sadece okumanın yetmediğini, her seyin diploma ile bitmediğini öğrenmek gerek o yolları aşındırırken
Bir farkındalık, bir ayrıcalık, herkesten bir adım öteye gecebilmenin mantığını anlayabilecek bilgi ve donanıma sahip olursan diploma yolundayken, o zaman yolun sonuna geldiğinde her seyin farklı olduğunu görebilirsin
Cok adaletli bir dünyada yasadığımız söylenemez ama biraz da kendini sorgulamak gerek

Buna kısacası torpil desene Ankara’da dayın olacak diye boşa dememişler benim izah ettiğim mezunların kafa yapısı değil onların yerine gelen tiplerin işin erbabı olmaması örmek vereyim Mustafa varank uzay bakanı böyle bir şahsın uzaya köprü yapılacak diye inanan kitle için fazlasıyla tecrübeli şuan mesleğini bitiren gençlerin alayı işsiz seviyesinde eğer bir cemaate üye değilsen tabi işler değişir

Yabani sen diploma alma. Herkese örnek ol. Benim için geç, çoktan okulu bitirdim. Ama gençlerimiz yanmasın, Lol oynasın.

Yazıyı 5 defa okudum bir şey anlamadım. O son diplomayı almayacaktım, tüh.

Yazıyı 5 defa okudum bir şey anlamadım. O son diplomayı almayacaktım, tüh.

Belli ki boşa okumuşsun genede diploman var bu entel üniversiteliler ne kadar safmış neden iş bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını şimdi anladım bende imam hatiplilere kızardım ..

Cvlerin ilk sayfasına torpil isimleri kabak gibi not düşüldüğünden beri torpil olayına artık diyecek bir şey kalmadı.
Bir de tecrübeli arıyoruz biz diyenler var. İş öğretme, yetiştirme mantığı bitmiş resmen. Özellikle yeni mezunların önünü tıkıyor bu yaklaşım.
Ha şunu unuttum ki konuda da belirtilmiş o alan hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı halde karar verme yetkisi verilen insanlar. Örnek vermek gerekirse kadın doğum uzmanının denizcilik fakültesi dekanlığına ataması ne amaçla yapılır?
Okullar arasında en çok ödenek alan İmam Hatip konusuna girmek dahi istemiyorum. :mrslkm:

Raven Umut verici oldu tam konudan pişman olurken demekki diğerleride torpilli d:

Sıradan diplomanın zararı boşa geçen zamandır.
Kağıt parçasına fazla vasıf yükleyip kandırmayalım birbirimizi. :wink:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri