Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Arpes eyvaALLAH .. Çıkış noktasını yakaladığın ve adaletli davrandığın için ..
Ben de bunun için size yardımcı olmaya çalışacağım biraz daha fazla ..
Dinozorlar hiç varolmadı.kuranda geçmez.ilk yaratılan insandır ve adem aleyhisselamdır.havva annemiz de adem babamızın kaburga-i şerifinden yaratılmıştır.habil kabil kendi bacıları ile cima ederek çoğalmışlardır.nasıl inanmazsın? Çok mantıklı.kitapta yazıyor.
İnsandan önce hayat yok kurana göre.hiç bıdıbıdı etmeyin.hatta öyle ilk çağ falan da yok.adem direk konuşur yazar traş olur hayvan besler domates yetiştirir bi durumdadır.
Çöl bedevilerinin tarih bilgisi olmadığından kuranı kerimin insanın dört ayaklı döneminden bahsetmesini bekleyemezsin.
Bakın.toplum Hristiyan olsa isayla uğraşırım.gerçi hiç yaşamamış bi adamla nasıl uğraşacam o da ayrı
Diğer yandan saygı beklediğiniz konuda saygısızlığım yok.
Okuyun tekrar.
Kuran da dinozor yok dedim.var mı yalan mı?
Adem ve havvadan bahsettim.kaburga meselesi yok mu, yalan mı?
Habili kabil meselesi yok mu, yalan mı?
Ben kötü bişey söylemiyorum.size, sizin inandıklarınızı anlatıyorum.nesi sorun oluyor? Yanlışım varsa söyleyin.bana sitem edip durmayın.raporlayıp durmayın.kendi içinizde olan ve kendinize bile soramadıklarınızı ben sorunca neden zorunuza gidiyor.imanı kuvvetli olanlar benimle uğraşmıyor.itibar etmiyor.sizin kendi inancınızla sorununuz olabilir mi?
Kuran bilim kitabı olsun hayvandan bahsetsin demedim.dünyada yaşamın başlaması insanladır kuranda.bu yanlıştır.insansız geçen milyar yıllar vardır dünyada.kuran bunu pas geçmez.basbayağı yanlış bilir.haberi yoktur.
Kaburga meselesi sana da itici gelmiyor mu? Havsalan almayacak evren yaratmaya gücun olsa kaburgadan kadın yapar mıydın? Neyse, hikmetinden sual olunmaz diyelim.
Son konuya gelince ..ben ensest çocuğu değilim arkadaş kabul etmiyorum. Sebebi neydi ki? "ol" deyince dağlar ovalar oluyor.insan niye böyle abidik çoğalsın.ne yani kedi köpek afrika dere kurbası da nuh tufanında gemiye konan çiftlerden tepişerek çoğalmıştı zaten haklısın..
EkSen
Çünkü meleğim,dinin savunulacak bi tarafı yok.şu saygı meselesi artık komik oluyor.naaptım.kitaba mı sövdüm peygambere mi küfrettim? Ne yapayım saygı için sana? Esas duruşta mı durayım elini mi öpeyim? Ulan din der demez tüyleriniz diken diken oluyo.az rahat olun bişey olmaz dininize
Sn climax keşke attığım linkleri okusaydın...Qasem işinize gelmeyince nasıl da agresifleşiyorsunuz
neymiş dinozordan islama nasıl gelmiş konu.konuya dönecekmişim.
yav konu başlığı EVRİM süreci.sende karşılığı var mı evrimin?
müslüman!allah aşkı peygamber sevdası için söyle; dinozorlar hiç varoldu mu sana göre? (al bak konu içindeyim,gel seni de sokayım konuya.)
Qasem o vakit sorun yok kardeşim
vahye inanman,inanca saygı çerçevesindedir benim açımdan.
ama sen de bilirsin.çoğu inanan evrimi reddeder. hatta komik bi şekilde dinozorlar hiç var olmadı der.
senin yazdıkların üzerinden konunun yürümesidir amacım.gerçekler ancak böyle anlaşılır.
asla kişisel olarak alma eleştirileri.
sonuçta bir müslüman; ''islam evrimi reddetmez ve dünyada insandan evvel de hayat vardı'' diyebiliyorsa bu benim için kazanımdır.
Yani Cli sen kimlerle konuşuyorsun anlamıyorum ama ben ilk kez duyuyorum bir Müslümanın ilk canlının insan olduğunu iddia ettiğini .. Oysa Kuran'dan haberi olan her mümin bilir ki insandan çok önce hayatın var olduğu ayetlerde bildirilmiştir ..
şu yazdıklarında nerde var dinozor? nerde var evrim?
gel hayatımEkSen
onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti: tamam işte dağ yaratmış. aslında o da garip.önce dünya yaratılıyo,dağı sonradan üzerine koyuyoruz.tey allaam
onda bereketler yarattı : üzüm incir karadut falan yaratmış.
isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti.: üzüm incir karadut falan yaratmıştı ya,işte bunlar dört gün sürmüş. adem ve çocukları eşit yesin demiş.
benim burada dikkatimi çeken dinozor olmasa da ''rızıkların eşit dağıtılması'' bir allah var ise kesinlikle sağcı değil.
Adem ve çocuklarının eşit yeme meselesini hiç anlamadım ne anladığını ! Ne eşitliği sandın sen o kısmı ?
Onların dünyadaki varoluş felsefesi bu dikkat çekmezlerse kendilerini yok hükmünde görüyorlar, zaten fikirlerinin de bir hükmü yok.İşin garip yanı. Genelde ben dinsizim diyenler hep İslam ile uğraşıyorlar. Ben gözümle bir tane bile ben dinsizim deyip te İslamdan başka dinle uğraşan görmedim. Nedense genelde bazılarında bir İslam düşmanlığı var. Neden acaba. Gerçi nedeni belli de açıklasak ta faydası olmaz.