Dinazorların Yok Oluşu ve Evrimsel Süreç

Konu sahibi son olarak 1618 gün önce görüldü
Arpes eyvaALLAH .. Çıkış noktasını yakaladığın ve adaletli davrandığın için ..

Ben de bunun için size yardımcı olmaya çalışacağım biraz daha fazla ..

Dinozorlar hiç varolmadı.kuranda geçmez.ilk yaratılan insandır ve adem aleyhisselamdır.havva annemiz de adem babamızın kaburga-i şerifinden yaratılmıştır.habil kabil kendi bacıları ile cima ederek çoğalmışlardır.nasıl inanmazsın? Çok mantıklı.kitapta yazıyor.

İnsandan önce hayat yok kurana göre.hiç bıdıbıdı etmeyin.hatta öyle ilk çağ falan da yok.adem direk konuşur yazar traş olur hayvan besler domates yetiştirir bi durumdadır.
Çöl bedevilerinin tarih bilgisi olmadığından kuranı kerimin insanın dört ayaklı döneminden bahsetmesini bekleyemezsin.

Bakın.toplum Hristiyan olsa isayla uğraşırım.gerçi hiç yaşamamış bi adamla nasıl uğraşacam o da ayrı
Diğer yandan saygı beklediğiniz konuda saygısızlığım yok.
Okuyun tekrar.
Kuran da dinozor yok dedim.var mı yalan mı?
Adem ve havvadan bahsettim.kaburga meselesi yok mu, yalan mı?
Habili kabil meselesi yok mu, yalan mı?

Ben kötü bişey söylemiyorum.size, sizin inandıklarınızı anlatıyorum.nesi sorun oluyor? Yanlışım varsa söyleyin.bana sitem edip durmayın.raporlayıp durmayın.kendi içinizde olan ve kendinize bile soramadıklarınızı ben sorunca neden zorunuza gidiyor.imanı kuvvetli olanlar benimle uğraşmıyor.itibar etmiyor.sizin kendi inancınızla sorununuz olabilir mi?

Kuran bilim kitabı olsun hayvandan bahsetsin demedim.dünyada yaşamın başlaması insanladır kuranda.bu yanlıştır.insansız geçen milyar yıllar vardır dünyada.kuran bunu pas geçmez.basbayağı yanlış bilir.haberi yoktur.
Kaburga meselesi sana da itici gelmiyor mu? Havsalan almayacak evren yaratmaya gücun olsa kaburgadan kadın yapar mıydın? Neyse, hikmetinden sual olunmaz diyelim.
Son konuya gelince ..ben ensest çocuğu değilim arkadaş kabul etmiyorum. Sebebi neydi ki? "ol" deyince dağlar ovalar oluyor.insan niye böyle abidik çoğalsın.ne yani kedi köpek afrika dere kurbası da nuh tufanında gemiye konan çiftlerden tepişerek çoğalmıştı zaten haklısın..

EkSen

Çünkü meleğim,dinin savunulacak bi tarafı yok.şu saygı meselesi artık komik oluyor.naaptım.kitaba mı sövdüm peygambere mi küfrettim? Ne yapayım saygı için sana? Esas duruşta mı durayım elini mi öpeyim? Ulan din der demez tüyleriniz diken diken oluyo.az rahat olun bişey olmaz dininize

Yani konu Dinazorlarken...
Nereden buraya geldiniz anlamış değilim...

Ayrıca islam dediğin o sunduğun herşey bir avuç palavra sevgili Climax... hepsini red ediyorum çünkü hiçbirinin vahyi temelde karşılığı yoktur...

http://www.forumsal.net/makaleler-v...evrim-kurami%94na-gercekci-bir-bakis-1-a.html

http://www.forumsal.net/makaleler-ve-kose-yazilari/570860-evrim-kurami-ne-anlatiyor-2-a.html

http://www.forumsal.net/makaleler-ve-kose-yazilari/570861-beserden-%93insan%94%85-3-a.html

http://www.forumsal.net/makaleler-v...2-kur%92%92-gore-allah-nasil-yaratir-4-a.html

Lütfen Konunun aslına dönünüz...

İlla Kuran ve yaratılış sürecini konuşacaksanız ilgili linkler üzerinden konuşalım...

Lütfen her konuyu ilgili başlıkta konuşalım...

Qasem işinize gelmeyince nasıl da agresifleşiyorsunuz :)
neymiş dinozordan islama nasıl gelmiş konu.konuya dönecekmişim.
yav konu başlığı EVRİM süreci.sende karşılığı var mı evrimin?

müslüman!allah aşkı peygamber sevdası için söyle; dinozorlar hiç varoldu mu sana göre? (al bak konu içindeyim,gel seni de sokayım konuya.)

Birilerinin isteğine göre şimdiye kadar hareket etmedim, etmem de :cici: Soru sorduğunu da gördüm ayrıca.
Öncelikle, konuyu açan kişinin rahatsız olup olmaması beni bağlamıyor; ben sadece konunun gidişatının yanlış olduğunu düşündüğümü belirttim o yüzden size hiç bir cümle muhatap almadığımı belirtmek istedim shady.

Diğer yönden, saygısızlık küfür ya da başka bir durum ile değil; imalarla olur. İnsanların özgür düşünce diye bahsettikleri her konuda bir inancı aşağılama olamaz. Buna kesinlikle katılmıyorum. Tabularla yaşamıyorum ama değer verdiğim inancımı da iç çamaşırı olarak kimseye giydirmem.(!)

İlk söylediğim gibi konu "Dinazorların Yok Oluşu ve Evrimsel Süreç" Yani bilimsel olarak dinazorlar var mı yok mu "Din de dinozorların yok oluşu" değil.
Umarım derdimi anlatabildim.

Yav 65 milyon yıl önce varlık göstermiş dinozorlara inanıyorlar fakat bundan 200 bin yıl önce yaşamış homo erectus, homo neandertal v.s. gibi evrimsel süreçlere inanmıyorlar. Neymiş, maketmiş ve laboratuar ortamında yapılmışmışlar. Yav o görsel olarak dinozorları bir uyluk kemiğinden yola çıkarak tespit etmişler. E doğru ya! Ne anlarsınız bilimden...

İlgiyle hatta beğeniyle hatta ve hatta şaşırarak okuduğum yorumlar var.

E o halde bulunun kalıntılar veya alıntılar adı neyse fosiller miydi? :)
Neyin nesi onlar? Atalarımız bayağı iri yaratıklarmış demek ki kemikleri falan iyi gelişmiş.

Qasem işinize gelmeyince nasıl da agresifleşiyorsunuz :)
neymiş dinozordan islama nasıl gelmiş konu.konuya dönecekmişim.
yav konu başlığı EVRİM süreci.sende karşılığı var mı evrimin?

müslüman!allah aşkı peygamber sevdası için söyle; dinozorlar hiç varoldu mu sana göre? (al bak konu içindeyim,gel seni de sokayım konuya.)
Sn climax keşke attığım linkleri okusaydın...

Evrim sürecinin tamamına inandığımı hatta bilimin bu konuda eksik bile düşündüğünü düşündüğümü görecektin...
Emin ol bende karşılığı sende karşılığı olduğundan daha fazla...
Bilimin ortaya koyduğu veriler kanımca tamamen doğru hatta eksikleri bile var... 225 milyon yıl önce yaşamış olan bşr tür olup 65 milyon önce tarih sayfasından silinen bir türdür... Beni tatmin etmeyen şey tarih sahnesinden silinme sebebini evrimsel sürece dayandırılmış olmasıdır.

En son 1978 tarihli National Geographic te bu evrimsel süreci okumuştum. Üzerinden ne değişti bilmem

Yani climax kardeşim senden ricam boş atıp tutma... Tanımadığın bir insana da ön yargılarla yaklaşma... Tartışmak istemiyorum. Bu konuda bana katabilecrğin bişey varsa söyle... Yoksa sus, bilmediğin hakkında araştırman olmadığı vahy e laf atıp durma. Senin bahsettiklerin geleneksel algı...

Tevhid - Adalet - Özgürlük

Qasem o vakit sorun yok kardeşim
vahye inanman,inanca saygı çerçevesindedir benim açımdan.
ama sen de bilirsin.çoğu inanan evrimi reddeder. hatta komik bi şekilde dinozorlar hiç var olmadı der.
senin yazdıkların üzerinden konunun yürümesidir amacım.gerçekler ancak böyle anlaşılır.
asla kişisel olarak alma eleştirileri.

sonuçta bir müslüman; ''islam evrimi reddetmez ve dünyada insandan evvel de hayat vardı'' diyebiliyorsa bu benim için kazanımdır.

Qasem o vakit sorun yok kardeşim
vahye inanman,inanca saygı çerçevesindedir benim açımdan.
ama sen de bilirsin.çoğu inanan evrimi reddeder. hatta komik bi şekilde dinozorlar hiç var olmadı der.
senin yazdıkların üzerinden konunun yürümesidir amacım.gerçekler ancak böyle anlaşılır.
asla kişisel olarak alma eleştirileri.

sonuçta bir müslüman; ''islam evrimi reddetmez ve dünyada insandan evvel de hayat vardı'' diyebiliyorsa bu benim için kazanımdır.

De ki: “Gerçekten siz mi yeri iki günde yaratanı inkâr ediyor ve O’na birtakım eşler kılıyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir.” Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti. Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: “İsteyerek veya istemeyerek gelin.” İkisi de: “İsteyerek (İtaat ederek) geldik” dediler. Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti. Biz dünya göğünü de kandillerle süsleyip-donattık ve bir koruma (altına aldık). İşte bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)’ın takdiridir. (41 Fussilet Suresi, 9-12)

Yani Cli sen kimlerle konuşuyorsun anlamıyorum ama ben ilk kez duyuyorum bir Müslümanın ilk canlının insan olduğunu iddia ettiğini .. Oysa Kuran'dan haberi olan her mümin bilir ki insandan çok önce hayatın var olduğu ayetlerde bildirilmiştir ..

Yani Cli sen kimlerle konuşuyorsun anlamıyorum ama ben ilk kez duyuyorum bir Müslümanın ilk canlının insan olduğunu iddia ettiğini .. Oysa Kuran'dan haberi olan her mümin bilir ki insandan çok önce hayatın var olduğu ayetlerde bildirilmiştir ..

şu yazdıklarında nerde var dinozor? nerde var evrim?

şu yazdıklarında nerde var dinozor? nerde var evrim?

Daha önce de yazdım yalnız dinazorlar değil milyonlarca canlı türünnden bahsetmez Kuran .. Böyle bir şeyi nasıl bekleyebilirsin !!

"onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti."

YARATILAN BEREKETDEN KASIT NEDİR ? RIZIKLAR CANSIZ MADDELER İÇİN Mİ YARATILMIŞLAR ? İSTEYİP ARAYANLAR KİMLER NELER ?
Yani bu ayetlerin her yerinden canlılara işaret edildiği açıkken beyimiz ille de dinazordan bahsetsin istiyor :)

Evrime gelince, evrim hala çıkış noktasını kanıtlayamamış bir teori olarak duruyor .. İlk hücre nasıl ne ortamda oluşmuştur daha bunu açıklayamıyorlar ..

gel hayatım :D EkSen

onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti: tamam işte dağ yaratmış. aslında o da garip.önce dünya yaratılıyo,dağı sonradan üzerine koyuyoruz.tey allaam :)

onda bereketler yarattı : üzüm incir karadut falan yaratmış.

isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti.: üzüm incir karadut falan yaratmıştı ya,işte bunlar dört gün sürmüş. adem ve çocukları eşit yesin demiş.

benim burada dikkatimi çeken dinozor olmasa da ''rızıkların eşit dağıtılması'' bir allah var ise kesinlikle sağcı değil.

gel hayatım :D EkSen

onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti: tamam işte dağ yaratmış. aslında o da garip.önce dünya yaratılıyo,dağı sonradan üzerine koyuyoruz.tey allaam :)

onda bereketler yarattı : üzüm incir karadut falan yaratmış.

isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti.: üzüm incir karadut falan yaratmıştı ya,işte bunlar dört gün sürmüş. adem ve çocukları eşit yesin demiş.

benim burada dikkatimi çeken dinozor olmasa da ''rızıkların eşit dağıtılması'' bir allah var ise kesinlikle sağcı değil.

Dağlar tepeden konularak oluşmadılar yerden oluştular, yer katmanın sıkışması parçalanması sonucu oluştular önce bunu bir anla ..
Adem ve çocuklarının eşit yeme meselesini hiç anlamadım ne anladığını ! Ne eşitliği sandın sen o kısmı ?

Adem ve çocuklarının eşit yeme meselesini hiç anlamadım ne anladığını ! Ne eşitliği sandın sen o kısmı ?

yok kötü bişey demedim.işte o malta eriklerinden eşit paylaşın demiş.adil yani.

ya bu arada bu kelimenin nasıl yazıldığını tam bilmiyorum: dinazor? dinozor?

Ben diğer konu dışındaki muhabbete katılmadan direk başlıktaki konuya geleyim.

Dinozorların yok oluşuna. Dünya üzerinde bir çok canlı türünün yaşadığını düşünen biriyim. Keşfedilmemiş bir çok canlı türünün olduğunuda düşünüyorum. Belki gelecekte bu canlı türlerini de keşfetmiş olabiliriz. Orasını zaman gösterir. Dinozorların varlığıyla ilgili kalıntılar bulunmaktadır. Ancak filmlerde gösterilen o kadar çok türün olacağı kanısına da pek varamıyorum. Biraz bilim kurguyla harmanlanmış bir gerçeklik dinozorlar bana göre.

İşin garip yanı. Genelde ben dinsizim diyenler hep İslam ile uğraşıyorlar. Ben gözümle bir tane bile ben dinsizim deyip te İslamdan başka dinle uğraşan görmedim. Nedense genelde bazılarında bir İslam düşmanlığı var. Neden acaba. Gerçi nedeni belli de açıklasak ta faydası olmaz.
Onların dünyadaki varoluş felsefesi bu dikkat çekmezlerse kendilerini yok hükmünde görüyorlar, zaten fikirlerinin de bir hükmü yok.

Geri