Dinazorların Yok Oluşu ve Evrimsel Süreç

Konu sahibi son olarak 1617 gün önce görüldü
Büyük dinozorların nasıl yok olduğuna dair bugüne değin birçok iddia ortaya atılmıştır. Geçmişte, dinozorların kısa bir süre içinde toplu olarak nasıl yok oldukları uzun bir süre açıklanamamış ve yanardağ patlamalarından dünyadaki iklim değişikliklerine kadar çeşitli teoriler ortaya atılmıştır.

1980 de ise Nobel ödüllü fizikçi Luis Alvarez ve oğlu jeolog Walter Alvarez dinozorları bir göktaşının ortadan kaldırdığını ileri sürdü.
Alvarezler'in bu görüşü 85'li yılların sonları ve 90'lı yılların başlarında bilim çevrelerinde ağırlık kazanmış ve ilerleyen yıllarda da ortak kabul olmuştur. Yapılan araştırmalar da bu görüşü kanıtlamıştır. Dinozorların nasıl yok olduğuna ilişkin bilim adamlarının sahip oldukları bu görüş dinozorların sonunun 65 milyon yıl önce yaklaşık 10 km çapında bir göktaşının Dünya'ya çarpmasıyla gerçekleştiğini açıklar.
Bu göktaşı saatte 54.000 km hızla Meksika'nın Yukatan Yarımadası açıklarında Dünyaya çarpmış ve çarpma anında 200.000 km³ madde buharlaşmış, erimiş ya da yüzlerce kilometre öteye savrulmuştur.
Bu çarpma sonucu canlı türlerinin %70'inden fazlası yok olmuş ve 180 km çapındaki, Dünya'nın en büyük kraterlerinden biri olan Chicxulub krateri meydana gelmiştir. Çarpmanın 100 milyon megaton TNT'ye eşdeğer bir enerji açığa çıkardığı tahmin edilmektedir.
Çarpma sonucu oluşan toz tabakası atmosferi kaplamış, Dünya aylar boyu karanlıkta kalmış, sıcaklık suyun donma derecesine kadar düşmüş ve asit yağmurları yaşanmıştır. Aylarca süren bu karanlık ve soğuk dönemde bitkilerin fotosentez yapamaması besin zincirini yıkmış ve bu felaketler zinciri de dinozorların sonunu hazırlamıştır. Dünya hiç güneş görmeyince buz devri oluşmuştur.
Dinozorlar da bu sırada ölmüştür. Ancak bu sırada dinozorların tamamen yok olmadığı, bazı küçük türlerinin evrimleşerek bugünkü kuşların atalarını oluşturdukları tahmin edilmektedir.

kaynak:wikipedia

Dinozorlar hiç varolmadı.kuranda geçmez.ilk yaratılan insandır ve adem aleyhisselamdır.havva annemiz de adem babamızın kaburga-i şerifinden yaratılmıştır.habil kabil kendi bacıları ile cima ederek çoğalmışlardır.nasıl inanmazsın? Çok mantıklı.kitapta yazıyor.

Dinozorlar hiç varolmadı.kuranda geçmez.ilk yaratılan insandır ve adem aleyhisselamdır.havva annemiz de adem babamızın kaburga-i şerifinden yaratılmıştır.habil kabil kendi bacıları ile cima ederek çoğalmışlardır.nasıl inanmazsın? Çok mantıklı.kitapta yazıyor.

Sizin de varolduğunuz Kur'an-ı Kerimde ismen geçmiyor.Ama görüyorum ki varsınız:))
Yani demem o ki Kur'an-ı bir fihrist zannedip şu var bu yok yönüyle ele almak yerine,Kur'an niçin var sorusu üzerine yoğunlaşsanız varolmaktan öte varoluş amacına bir adım daha pencere açılır.

İnsandan önce hayat yok kurana göre.hiç bıdıbıdı etmeyin.hatta öyle ilk çağ falan da yok.adem direk konuşur yazar traş olur hayvan besler domates yetiştirir bi durumdadır.
Çöl bedevilerinin tarih bilgisi olmadığından kuranı kerimin insanın dört ayaklı döneminden bahsetmesini bekleyemezsin.

Dinozorlar yok olmadı, ölmedi,... kalbimizde yaşıyorlar. :(

Ya nasıl bir duruştur, bazen şaşıyorum size. Bu kadar dalga geçecek kadar sizin canınızı mı acıttı kuran çok merak ediyor değilim.
Bu kadar da olmaz ya.
Hani inanmayabilirsiniz, saygı?

Ya nasıl bir duruştur, bazen şaşıyorum size. Bu kadar dalga geçecek kadar sizin canınızı mı acıttı kuran çok merak ediyor değilim.
Bu kadar da olmaz ya.
Hani inanmayabilirsiniz, saygı?

İşin garip yanı. Genelde ben dinsizim diyenler hep İslam ile uğraşıyorlar. Ben gözümle bir tane bile ben dinsizim deyip te İslamdan başka dinle uğraşan görmedim. Nedense genelde bazılarında bir İslam düşmanlığı var. Neden acaba. Gerçi nedeni belli de açıklasak ta faydası olmaz.

Bakın.toplum Hristiyan olsa isayla uğraşırım.gerçi hiç yaşamamış bi adamla nasıl uğraşacam o da ayrı
Diğer yandan saygı beklediğiniz konuda saygısızlığım yok.
Okuyun tekrar.
Kuran da dinozor yok dedim.var mı yalan mı?
Adem ve havvadan bahsettim.kaburga meselesi yok mu, yalan mı?
Habili kabil meselesi yok mu, yalan mı?

Ben kötü bişey söylemiyorum.size, sizin inandıklarınızı anlatıyorum.nesi sorun oluyor? Yanlışım varsa söyleyin.bana sitem edip durmayın.raporlayıp durmayın.kendi içinizde olan ve kendinize bile soramadıklarınızı ben sorunca neden zorunuza gidiyor.imanı kuvvetli olanlar benimle uğraşmıyor.itibar etmiyor.sizin kendi inancınızla sorununuz olabilir mi?

iyi de islam zaten kendisinden önceki dinlerin hükümsüzlüğünü ilan etmiş, elbette ki kuran-ı kerim hakkında konuşacağız. gidip "incil'de neden dinozorlardan bahsetmiyor" deyip hristiyanlığı sorgulayacak halimiz yok ya?

İşin garip yanı. Genelde ben dinsizim diyenler hep İslam ile uğraşıyorlar. Ben gözümle bir tane bile ben dinsizim deyip te İslamdan başka dinle uğraşan görmedim. Nedense genelde bazılarında bir İslam düşmanlığı var. Neden acaba. Gerçi nedeni belli de açıklasak ta faydası olmaz.

Bunu özür dileyerek söylüyorum ama,genellemeniz hiç hoş değil,bana göre.
Birey inanmadığı dine düşmanlık beslemez,o sizin dedikleriniz,bedava atıp tutanlardır.

kuşlar dinozorların günümüzdeki akrabalarıdır
dünyadaki nerdeyse tüm arkeologlar, fosil bilimciler artık bu konuda hemfikir
dinozorlarla kuşların ortak noktaları oldukça fazladır.
davranışlarda bile ortak noktalar vardır
en belirgin olanı ise iskelet yapıları
etkileyici bi benzerlik vardır.

kumdaki kuş ayak izi

vLJaOp.jpg

100 milyon yıllık dinozor ayak izi

VL3QkR.jpg

şu an size "tanrı yoktur" desem, hangi tanrı'dan bahsediyor olabilirim? ilk aklınıza gelen, tabi ki kendi tanrı'nız. öyleyse, tanrı'yı ve dinleri eleştiren birinin eleştirisini okuyan dindar biri bunu kişiselleştirerek kendi tanrı'sı ve dinine yoruyor olabilir. bardağın dolu tarafı.

ayrıca içerikte ne var? climax'ın konuyla ilgili kur'an'ın -yaradılış- tasvirine inandığınız halde, neden rahatsızlık duymalısınız ki bundan? sıkıntı nerede?

Tanrıya inanıp inanmamak bireyin kendi kararıdır. Bir yahudiyi neden yahudi oldun diye suclayamazsınız.
Her insan ateist doğar ama öyle kalmayabiliyor.
Arkadaşın paylaştığı konuyu daha fazla kirletmeyin lütfen

Bakın.toplum Hristiyan olsa isayla uğraşırım.gerçi hiç yaşamamış bi adamla nasıl uğraşacam o da ayrı
Diğer yandan saygı beklediğiniz konuda saygısızlığım yok.
Okuyun tekrar.
Kuran da dinozor yok dedim.var mı yalan mı?
Adem ve havvadan bahsettim.kaburga meselesi yok mu, yalan mı?
Habili kabil meselesi yok mu, yalan mı?

Ben kötü bişey söylemiyorum.size, sizin inandıklarınızı anlatıyorum.nesi sorun oluyor? Yanlışım varsa söyleyin.bana sitem edip durmayın.raporlayıp durmayın.kendi içinizde olan ve kendinize bile soramadıklarınızı ben sorunca neden zorunuza gidiyor.imanı kuvvetli olanlar benimle uğraşmıyor.itibar etmiyor.sizin kendi inancınızla sorununuz olabilir mi?

Cli sana kaç kere al eline Kuran'ı oku cahil cahil yazma dedim ama dinlemiyorsun sonra da farkında olmadan kendini küçük düşürüyorsun ..

1 - KURAN BİR BİLİM KİTABIMIDIR Kİ YAŞAMIŞ VE YAŞAYAN TÜM CANLI TÜRLERİNİ TEK TEK SIRALASIN ? Kuran'da kaplumbağalar da geçmez, yok mu diyelim ! Mantığa bak :)
2 - Kuran'da kaburga kemiğinden yaratıldığı geçmez, " Biz ondan'da ( Ademden ) eşini yarattık " diye geçer .. Bir takım hadislerde bu kaburga kemiğinden Havva'nın yaratıldığı şeklinde nakledilir .. SEN BUNA NİYE ŞAŞIRIYORSUN ve NE DEMEYE ÇALIŞIYORSUN ?
3 - Evet çoğalma Adem ve Havva'nın çocukları arasında olmuştur .. Kardeşlik duygusu insan yaratıldığı andan itibaren verilmedi herhalde, bu sonradan kazanılan bir değerdir insana ..

Bak benim imanım zayıf olduğu için sana cevap verdim :)

Kuran bilim kitabı olsun hayvandan bahsetsin demedim.dünyada yaşamın başlaması insanladır kuranda.bu yanlıştır.insansız geçen milyar yıllar vardır dünyada.kuran bunu pas geçmez.basbayağı yanlış bilir.haberi yoktur.
Kaburga meselesi sana da itici gelmiyor mu? Havsalan almayacak evren yaratmaya gücun olsa kaburgadan kadın yapar mıydın? Neyse, hikmetinden sual olunmaz diyelim.
Son konuya gelince ..ben ensest çocuğu değilim arkadaş kabul etmiyorum. Sebebi neydi ki? "ol" deyince dağlar ovalar oluyor.insan niye böyle abidik çoğalsın.ne yani kedi köpek afrika dere kurbası da nuh tufanında gemiye konan çiftlerden tepişerek çoğalmıştı zaten haklısın..

EkSen

Benim derdim ne biliyor musun Eugène, konunun dinle hic bir alakasi olmadan direk ona bağlanması. Hani ufacikta olsa dine gönderme yapsaydi konuyu acan climaxsin yorumunun üzerine tartisma devam ederdi ama alakali değil ki. Sadece dine laf atmak icin laf atılıyor.
İşte ben burada saygisizlik olarak görüyorum.

beyin fırtınası bölümüne açtığım için doğal olarak bu tarz konuşmalar geçecek, ben memnunum açıkçası

Çünkü meleğim,dinin savunulacak bi tarafı yok.şu saygı meselesi artık komik oluyor.naaptım.kitaba mı sövdüm peygambere mi küfrettim? Ne yapayım saygı için sana? Esas duruşta mı durayım elini mi öpeyim? Ulan din der demez tüyleriniz diken diken oluyo.az rahat olun bişey olmaz dininize

Çünkü meleğim,dinin savunulacak bi tarafı yok.şu saygı meselesi artık komik oluyor.naaptım.kitaba mı sövdüm peygambere mi küfrettim? Ne yapayım saygı için sana? Esas duruşta mı durayım elini mi öpeyim? Ulan din der demez tüyleriniz diken diken oluyo.az rahat olun bişey olmaz dininize

Ölüyle cinsel ilişki, kücücük kızlarla evlilik inanç yüzünden kafa kesme ve recm hep ateistlerin işidir. Gerçek islam bu değil taam mı?

Nutella sürdüm arkadaşlarada ikram etsekmi ?

Ama Allah razı olsun.bugün 6.5 milyon ateist varsa bu ülkede, bunu akp ye borçluyuz."bunlar muslumansa ben değilim" dedi milyonlar.ışid de üstüne düşen görevi yaptı..dine dinciden daha fazla zarar veren olmadı

Geri