Din kültürü ve Ahlak Bilgisi.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Tam tersi olmalıydı aslında.
Ahlak kültürünü geliştirmemiz gerekirdi..topluma lazım olan en önemli detay herşeyde ahlaklı düşünmek,davranmak.

Ahlak çok değişken bir kavramdır ve her topluma göre farklılık arz eder ayrıca ahlaklı görünen her insanın, gerçekte ne kadar ahlaklı yaşadığını bilme şansımız da olmuyor. Etrafa farklı davranıp özünde ise ahlaksızca hareket ediyor olabilir.

Sonuç olarak hep söylediğim gibi benim önceliğim vicdandır ve bir insanda vicdan yoksa diğer vasıfların bir önemi kalmıyor.

Son düzenleme:
Pomağa göre inançsızlar her pisliği yapar çünkü inancı yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Her şeye de bir şey buluyosunuz ya. Ders işte. Hafife alınmasa doğru düzgün anlatsa hocalar daha verimli olacak. Küçükken öğrenilen her şey akılda kalıyor unutulmuyor. O yüzden adam gibi verilse bu ders mükemmel olur...

Bu haber aklima Life's Magazin de,Amerikan nin 1964 de en nefret ilan edilen KADINI'NI getirdi.
Madalyn Murray O'Hair,katolizm ve tanridan o kadar nefret etmisti ki,zamaninda okullarda ders baslamadan evvel,yapilan duaya karsi devleti mahkemeye verip,davayi kazanmistir.
Sebebini de,genclik yillarinda yasadigi bir yasak iliskinim tarvmasinda ariyor arastirmacilar.
Evli ve katolik olam bir erkekle birlikte olup hamile kaliyor.
Ama adam katolik oldugu icin bosanamiyor esinden.
Sevdigi adami elde edememenin ve sap gibi ortalikta kalmanin sebebini dinsel nedenlerde arayan Madalyn,dogmaya karsi bir savas acar.(Öyle diyorlar)
Okullarda cinsel egitim icin savasir ve American Atheists diye bir dernek kurar.
Ölümü de cok saibelidir.
Oglu torunu ve kendisi bir para anlasmazligi yüzünden,kacirilip öldürülür ve bedeni parcalanip gömülür.
Simdi diyecem Allahin isi jdksk

"Tanri yok.Cennet yok.Cehennem yok.Melekler yok.Öldükten sonra topraga gireceksin ve bedenini böcekler yiyecek."
Bunlardan ibaret Maralyn hanimin inanc merceği.

Ne diyelim nurlar icinde yatsin.Kehkeh

Mircea Eliade okuyun, oldukça kültür dini veya din kültürünüz olur.

Bizim "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" hocamız vardı lisede, kızıl saçlı hoş meşrep bir ablamızdı, n'abıyor acep.

Ben miydim, kardeşim miydi, kaçıncı sınıftaydık hatırlamıyorum ama bir keresinde karnemde tüm dersler 5 iken, Din Kültürü'm 1 gelmişti.

Din hocamla hâlâ görüşürüm bu arada....

Ben imanlının da ahlaklısını severim..
Zira "çok şükür imanlıyım " diyen çok ahlaksız var

dünyadaki mevcut islamiyet aslında bir din değil, din sosuna bulandırılmış arap milliyetçiliği, arap sömürgeciliği sistemidir. bu derste de ahlak falan değil bildiğin arap propagandası yapılmaktadır. ayrıca anlatılan din de islam değil sadece sunni mezhep propagandasıdır. bilmediğin ve anlamadığın bir dilde papağan gibi ezberletilen şeyleri tekrarlarsın, türkçe mealini bile sizlere anlatmak istemezler, çünkü türkçe mealini öğrenirseniz sorgularsınız, sorgularsanız be ne saçma şey lan ? dersiniz.

özetle bomboş bir ders, vakit kaybı. din ile ahlaka varılmaz, ahlak ile allah'a varılır.

Son düzenleme:
kimse kimseyi beğenmiyor
akıl veren çok
nerde çokluk orda bokluk

• Beğen
Tepkiler: ne
Din kültürü dersinde sadece İslamiyet öğretilmiyor. Diğer din ve mezhepler de veriliyor. Hayal dünyanızdaki gibi islam öğretimi dayatılmıyor.

Din ile kültür bir araya gelince Allahtan gelen dine toplumun saçma gelenekleri de bulaşıyor ve zamanla o gelenekler Allah'ın emriymiş gibi din formatında insanlara aksettiriliyor.Bir de her ülkede mevcut hükümetler kendi ideolojilerini dini argümanlara bulayıp dini siyasetleştirip insanları etkileme çabasına giriyorlar. İnsanlarımız da özellikle İslam'ın ilk emri "Oku" ayetiyle başlayıp "Düşünmez misiniz, akletmez misiniz?"diye devam edegelen birçok ayetin aksine hiç okuyup düşünmeden körü körüne ideolojilerin kölesi olmayı seçtikleri için ortada ne orjinal bir din ne de din kaynaklı bir ahlak kalıyor.

Herkes bir gün dinsiz olacak kaçış yok..!

• Beğenmedim
Tepkiler: ne
Herkes bir gün dinsiz olacak kaçış yok..!
İnsan sadece fiziki bedenden ibaret değil, ruhun da sağlığa sıhhate ihtiyacı var . Ruhun sağlığı da inanç genine (Dean Hammer ) uygun bir hayat sürmesidir. İnançsızlık hastalığına bulaşıp kendinize yazık etmeyin .

İnsan sadece fiziki bedenden ibaret değil, ruhun da sağlığa sıhhate ihtiyacı var . Ruhun sağlığı da inanç genine (Dean Hammer ) uygun bir hayat sürmesidir. İnançsızlık hastalığına bulaşıp kendinize yazık etmeyin .
Benim kendimi kandıracak ne zamanım nede yalanım var..Herkes kendini avutacak hakka sahiptir.

Geri