Dilenciye para vermeyince başa gelen durumlar

Konu sahibi son olarak 2618 gün önce görüldü
Hakikaten ihtiyacı olana yardım etmek dünyanın en güzel şeyi ama yoksul numarası yapan yalancı çok.
Abi şimdi buna niye para verelim.

Camii yardımlaşma derneği bir
Dilenciler iki.

Bunlara para vereceğinize küçük çocuklara verin.
Maksat sadaka fitre ise Filistin'e Gazze'ye oraya buraya göndermek de yanlış.
Kendi yurttasina yardımıni yap.

Burs istiyorum ne bilim mksrna pirinç ya da öğrencilere ekmek ücretsiz gibi ya da öğrencilerin yeme içme masrafları devlet tarafından karşılanmali gibi gibi.
Canın ne istiyorsa yaz.
He yok şaka yaptım keyfim yerinde başkaların hakkına girmeyeyim

Benimde başıma buna benzer bir şey geldi
Geçen yıl sanırım yürüyorum 12/13 yaşlarında bir çocuk yolumu kesti çıkarıp para verdim devam ettim yoluma biraz sonra tekrar önümde bitti elini uzatmış bir şeyler anlatmaya çalışıyor Türkçe konuştum anlamadı Kürtçe konuştum onu da anlamadı ya sağır dilsizdi yada başka bir milletten anlaşamadık velhasıl
Sonra elini bileğime uzatıp bilekligimi işaret etti bunu istiyorum gibisinden ben şok boşuna dememişler elini veren kolunu kaptırır diye kjkhkhkgkhjg asabım bozuldu söylene söylene yoluma devam ettim khkhkgnc

Kötü giden hiç bir durumunuzu “ah şu dilenciye para vermedim diye başıma iş geldi” buna bağlamayın. Ben bu zamana kadar hiç vermedim ki vermeyi de düşünmüyorum. İhtiyaç sahibi insan gerçekten dilenmiyor, çalmıyor, çırpmıyor. Dilenmek yerine mendil satar, su satar ve gerekirse hamallık yapar ama başkasına el açmaz. O yüzden dilenci diye duası da bedduası da kabul olur diye bakmayın.

Asla dilenciye para vermem . Yolda para isteyen yok yolda kaldım eve gideceğim memlekete gideceğim vs söylemlerine para vermem . Ama yemek ısmarlarım dilenci konusunda biraz çekimserim.
Aksi durumlarda çevreme yardım ederim kimsesızlere destek olurum. Örnek Her ay Lösev & ÇyDD gibi kurumlara belli yardımlarda bulunurum ama asla dilenciye para vermem
Ama birseyde olmadı hurafelere inanmam koca karı hıkayelerine vs

Son düzenleme:
Para vermem yemek ismarlarim olur mu? Diyorum , surat asiyorlar.
.....gimi ye diyorum sonra
Niye kufur ediyorsun diyor bide!

İşte gerçek ihtiyaç sahipleri, muhtaç olanlar, onlar dilenmezler."

buyurdu, dedi, duyuldu.
Gerçekten de öyledir, onları arayıp bulmanız gerekir.

Şimdiki moderen dilencilere para vermek, "Ben enayiyim ve görüyorsunuz para veriyorum" demektir. Ben bu enayiliği hep yaparım. Fakat Allah için yapmam, bu dilencilerin Allah işiyle bir alakası yoktur.

Kapına kadar gelmiştir, dışarıdasındır muhabbet halindesindir masana kadar gelmiştir, "Al abi/abla, sağol senden de" der yollarsın. Gitsin diye, salça olmasın diye, bir de, amaaan nolacak ki? diye.

Xasthur'un dediği gibi, surat asanlar olur, bir yemek parası diye dilenenler, bazıları da oturur yerler, şahit oldum.
Yapacak bir şey yok hayat bazan böyledir.

Geri