Dilenciye para vermeyince başa gelen durumlar

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Küfür ya da beddua edeni var, evet.

Dilenci geldiğinde parayı avucunuza koyun kesinlikle almayacaktır çünkü öbür dünyada ben almadım o verdi diyecekmiş bu sebeple, ayrıca illa onun avucuna koymazsanız bedduanın kralını alırsınız üzerine küfrün bini bir para. (Denenmiştir.)

ufakta olsa veririm beni fakirleştirmez.İsteyen atın üstünde gelsede veriniz denmiş

Allah ne muradın varsa versin diyen teyze Allah belanı versin diyerek çıkıyordu
İhtiyacın varsa sosyal hizmetler var demiştim oysaki

vermiyorum başımada birşey geliceğini düşünmem.

Ne yapar ki , küfür eder beddua eder, kötü bakis atar..

Hiç başıma gelmedi.
Ama az bulup daha isteyeni gördüm bu ne ki diye yere atanı da.

Eskiden çocuklara kıyamam verirdim.
Hadi şimdi Devlet versin dilencilere.
1 Tl versem 50 kuruş üzerini geri alırım.
Nediyorlarsa desin.

Zorda olduğu hissi uyandırmazsa para vermiyorum çünkü çocuk çalıştıran ya da ailelerden kiralayan çeteler var. Söylenen olsa da dikkate almam.

Bir kere yolda yürürken bir tane çocuk para dileniyordu üzüldüm verecekken bişey farkettim arka tarafa doğru bakıyordu ve çok tedirgindi öyle üst üste arkaya bakınca bende parayı verip ordan devam ettim baktım ki orda bir tane adam ve çocuğu baya bildiğin rakip ediyor adamla göz göze geldik anladı ondan şüphelediğimi ve gittiğim yol üzerinde bir kaç kez gelip gitti bana ters ters bakıp göz dağı verdi resmen sadece filmlerde olmuyormuş bu

Bir kere yolda yürürken bir tane çocuk para dileniyordu üzüldüm verecekken bişey farkettim arka tarafa doğru bakıyordu ve çok tedirgindi öyle üst üste arkaya bakınca bende parayı verip ordan devam ettim baktım ki orda bir tane adam ve çocuğu baya bildiğin rakip ediyor adamla göz göze geldik anladı ondan şüphelediğimi ve gittiğim yol üzerinde bir kaç kez gelip gitti bana ters ters bakıp göz dağı verdi resmen sadece filmlerde olmuyormuş bu
Yardıma muhtaç ailelerden çocuk kiralıyorlar hatta bebekler de var.

• Üzgün
Tepkiler: ne
birisi arkadasdan dileniyor
arkadasi her gördügünde para istiyor arkadas bazan 10euro bazan 5euro veriyor
birgün arkadasdan gene para istiyor arkadas diyorki üzerimde bozuk para yok veremem
arkadas kahveye giriyor kahveden ciktiginda arabasinin hertarafi cizilmis
para verdigi kisiye soruyor gördünmü bunu kim yapti oda diyorki bana para vermessen bende böyle yaparim

yeğeni balicilerin arasından almıştım
dikkat edin

Dilencilere para verme konusu göreceli konudur.
Şahsen;önce fiziki uzuvlarına bakarım çalışmaya engeli var mı diye.Eğer yoksa,veririm.Varsa;görmezden gelirim.

dilencinin bedduasını ciddiye alan kim yaa

Bir defasında dilenciler elindeki sadaka kutusunu bana atmıştı.Sadece sende varsa bana da ver demiştim. :emoji_sweat_smile:

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Geri