Dilençilik...

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Metrodayım, adamın biri kendi çocuğun resmini ve elinde bir kaç raporla para topluyor...
bildiğimiz laflar... " kimseye böyle acı allah göstermesin..." felan filan...

Rapora öyle bir baktım. birr şey anlamadım... " Niye topluyorsun " diye sordum...
"Çocuğum hasta... Karra çiğer... nakil için..." fellan filan...

" devlet karşılamıyor mu ? "
" hayır karşılamıyor " dedi...

Doğru olabilir mi ? bana pek inandırıcı gelmedi...

" saçmalama dedim" " devlet karşıllar bunları... derken baktım ki başka vakona doğru ilrlemiş... birde bana bakarak " Allah böyle acı kimseye vermesin..."

Şöyle bir hesapladım... günde 100 kişiden 1TL alsa... bu ayda 3.000TL eder...

Böyle hesaplarken... bana inat insanlar baya bağış veriyordu... normalde vermeyenler, dinlenciyi böyle skıştırınca verme ihtiyacı duydular... herhalde ok acıdılar adama...

Tabiki veren varsa alanda olacak... piyasanın temel kurallı... duygu sömürüye açık bir milletiz...
Ezelden beri dinleciler var... sürekli hep para toplardılar... bildiğim bileli...

Dinlecilerden sorun görmüyorum, onlar gerekeni yapıyorlar... Ben parayı verenleri merak ediyorum... onlar niye verir sizce... ?
Bugün asgari ücret 1.300TL iken bu dinlecilere neden para verilir... onlar verenlerden daha fazla kazanıyor. vergisiz sıkıntısız...

Sizler hiç verdiniz mi ve neden verdiniz... ? anlamak istiyorum...

Gecen bende gordum bi tane kadin cocugu elinde dilenirken acim abi diye cocugunu gosterdi gel dedim madem acsin yemek alalim abi parasini ver ben alayim dedikten sonra film koptu bende dilenen insanlara para vermek yerine karinlarini doyurun bence

Kapiya para icin gelen butun kurulus ya da kisilere az da olsa para veriyorum. Cunki bize kapiya geleni bos cevirmemek ogretildi, hep aklimin kosesinde Hizir as geliyor. Ama disarda cocugunu dilendiren, pesine dusup cantani gozleyen dilencilere asla para vermiyorum. Duygularimizi somurduklerini dusunuyorum.

Sgk. herhangi bir gelirinizin olmadığı yani yapılacak bir gelir testinde bir gelirinizin olmadığı anlaşıldığında tüm tedavi masraflarınızı karşılıyor.

Para verme konusuna gelince; Duygusal bir milletiz. Ya doğruysa? diye düşünüp, bile bile çıkarıp bazen bir şeyler veriyoruz. :)

Yaşlıysa yardım isteyenler e mutlaka yardım ederim ..
Sapasağlam gençlerin bu seslenişlerine çok kızıyorum ..

Bizim mahallede kapıya çok gelen oluyor. Ekmek veya gıda malzemesi alana para da veriyorum ama ille de para diye tutturan varsa bana versin.

Sosyal medya gibi şeyler çıktı...
Sanırım dilenciler bunu henüz keşf etmemişler... Yakından ederler...

Bir sürü mesaj atacaklar. Hele de cep telefonlara...
Bir sürü acı hikayeler uyduracaklar... Buna hazır olun...
Para kazanmanın en basit yolu...

Geri