AOG
Üye
-
-
-
-
Metrodayım, adamın biri kendi çocuğun resmini ve elinde bir kaç raporla para topluyor...
bildiğimiz laflar... " kimseye böyle acı allah göstermesin..." felan filan...
Rapora öyle bir baktım. birr şey anlamadım... " Niye topluyorsun " diye sordum...
"Çocuğum hasta... Karra çiğer... nakil için..." fellan filan...
" devlet karşılamıyor mu ? "
" hayır karşılamıyor " dedi...
Doğru olabilir mi ? bana pek inandırıcı gelmedi...
" saçmalama dedim" " devlet karşıllar bunları... derken baktım ki başka vakona doğru ilrlemiş... birde bana bakarak " Allah böyle acı kimseye vermesin..."
Şöyle bir hesapladım... günde 100 kişiden 1TL alsa... bu ayda 3.000TL eder...
Böyle hesaplarken... bana inat insanlar baya bağış veriyordu... normalde vermeyenler, dinlenciyi böyle skıştırınca verme ihtiyacı duydular... herhalde ok acıdılar adama...
Tabiki veren varsa alanda olacak... piyasanın temel kurallı... duygu sömürüye açık bir milletiz...
Ezelden beri dinleciler var... sürekli hep para toplardılar... bildiğim bileli...
Dinlecilerden sorun görmüyorum, onlar gerekeni yapıyorlar... Ben parayı verenleri merak ediyorum... onlar niye verir sizce... ?
Bugün asgari ücret 1.300TL iken bu dinlecilere neden para verilir... onlar verenlerden daha fazla kazanıyor. vergisiz sıkıntısız...
Sizler hiç verdiniz mi ve neden verdiniz... ? anlamak istiyorum...
bildiğimiz laflar... " kimseye böyle acı allah göstermesin..." felan filan...
Rapora öyle bir baktım. birr şey anlamadım... " Niye topluyorsun " diye sordum...
"Çocuğum hasta... Karra çiğer... nakil için..." fellan filan...
" devlet karşılamıyor mu ? "
" hayır karşılamıyor " dedi...
Doğru olabilir mi ? bana pek inandırıcı gelmedi...
" saçmalama dedim" " devlet karşıllar bunları... derken baktım ki başka vakona doğru ilrlemiş... birde bana bakarak " Allah böyle acı kimseye vermesin..."
Şöyle bir hesapladım... günde 100 kişiden 1TL alsa... bu ayda 3.000TL eder...
Böyle hesaplarken... bana inat insanlar baya bağış veriyordu... normalde vermeyenler, dinlenciyi böyle skıştırınca verme ihtiyacı duydular... herhalde ok acıdılar adama...
Tabiki veren varsa alanda olacak... piyasanın temel kurallı... duygu sömürüye açık bir milletiz...
Ezelden beri dinleciler var... sürekli hep para toplardılar... bildiğim bileli...
Dinlecilerden sorun görmüyorum, onlar gerekeni yapıyorlar... Ben parayı verenleri merak ediyorum... onlar niye verir sizce... ?
Bugün asgari ücret 1.300TL iken bu dinlecilere neden para verilir... onlar verenlerden daha fazla kazanıyor. vergisiz sıkıntısız...
Sizler hiç verdiniz mi ve neden verdiniz... ? anlamak istiyorum...