dikkat dağınıklığım

Konu sahibi son olarak 293 gün önce görüldü
arkadaşlar size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum, ciddi anlamda dikkat dağınıklığım olduğunu düşünüyorum. bazen bir şeye odaklanmam çok uzun zaman alabiliyor. bunu özellikle film/dizi izlemeye çalıştığım zamanlarda hissediyorum. bir film izlemek için ekranın karşısına geçiyorum ama daha 3 dakika geçmeden durdurup başka bir şeyle ilgilenmeye başlıyorum. filme tekrar dönmem bir saati bulabiliyor. bu şekilde durdura durdura filmi bir haftada ancak izleyebiliyorum. :D bu ders çalıştığım dönemde de böyleydi, eğer ciddi bir sınav ortamı yoksa deneme çözerken kırk kere oturduğum yerden kalkma, gezinme ihtiyacı falan hissediyorum. durakta otobüs beklerken mesela asla oturamama, sürekli sallanma, bir oraya bir buraya hareket etme, şarkı dinlerken elime koluma hakim olamama gibi durumlarım da var. :D çevreme rahatsızlık vermiyorum ama biraz telaşlı ve hareketli bir yapım var. ve benim gibi olan var mı merak ettiğimden açıyorum bu konuyu. çünkü bu durumum canımı sıkmaya başladı. bir de doktor konusunu eğer okursa climax'a sormak istiyorum acaba bir psikiyatriste gitmeli miyim? hayat kalitemi çok ciddi şekilde etkilemiyor bu durum, aslında ilaç kullanmak da hiç istemiyorum ama yine de sinir bozuyor.

Çocukluğuna inmek lazım.d
Bu anlatıkların çoğu kişide var hatta bazıları bende de var.

ya cidden umarım herkeste vardır:D birkaç arkadaşıma sordum "yoo ben hiç senin gibi değilim odaklanmam zaman alsa da yerimden kalkıp gezinme ihtiyacı falan hissetmiyorum" dedikleri için asabım iyice bozuldu. :D

hemogram ve b12 testi yaptır.

Ben depresyon döneminde anlattığının 3-4 kat şiddetlisini yaşamıştım odak sürem 5 - 10 saniye arasıydı.

Ama sürekli böyleydim diyosan büyük ihtimal b12 eksikliğidir.

Sabah 9-10 arası bi sağlık ocağında hemogram ve b12 iste (b12 i özellikle belirt) sonuçları ister dr göster ister internetten araştır.

b12 referans değerinden düşük ise iğneler ile dengelersin.

Geçmiş olsun.

Şahsi düşüncem; Gecenin bu saatinde yazılacak yorumlara pek itibar etmemeniz. İlk etapta aile hekimine görünmeniz en hayırlısı! :D

zaten buradan şifa beklemiyorum ama benimle aynı durumda olan var mı merak ettiğimden açtım. yoksa bu deli sitesi bana asla çare olamaz ben de farkındayım. :D:D

Şahsi düşüncem; Gecenin bu saatinde yazılacak yorumlara pek itibar etmemeniz. İlk etapta aile hekimine görünmeniz en hayırlısı! :D

Geçirdiğim hastalıklar sebebiyle bir pratisyen kadar bilgim olduğunu söyleyebilirim. O yüzden soruyu soran arkadaş dediklerimi uygularsan bence iyi olur.

Aktivite dikkat bozukluğu çağın hastalığı. Bi yandan telefonda oyun oynarken diğer taraftan dizi izliyoruz. Bilgisayarda sekiz sekme acik. Bi forum yeni mesaj sayfası bi Facebook haber kaynagini kontrol ediyoruz. Tweet kopyalayıp Instagram begenilerini sayıyoruz. Yarın yapacaklarimizi kafada düzenlerken kahve içiyor aynı zamanda gitmek istemediğimiz eski arkadaş buluşmasına bahane arıyoruz. Faturalarin hepsinin tarihi farkı. Acaba hangisi bugün? Ya kredi kartı hesap kesim tarihi? Sürekli üst seviyede önemli sorunlarımız var ama ısrarla baskılamak zorundayız bunları. Çünkü bunların cevabini bulamıyoruz. Çözmek mümkün değil. Mesela daralan sektörde işsiz kalırsak evin kredisini en fazla iki ay ödemeye devam edebiliriz. Üçüncü ay için hiç bir plan yok kafada. Allah kerim.. düşünme bunları.. yaş geldi bilmem kaça hala evlenmedim. Amaaan evlilik ne zaten. Ya çocuk? Ne yani bı genetik miras birakamayacak miyim lanet olsun. Yada bu çocuğu yaptık ama eğitim işi noolcak. Olacak bı şekilde yaaa. Herkes ne yapıyor sanki. İyidir iyi. Bu arada uyku düzensiz. Hava ağır metal ve solvent içeriyor. Gidalarin ise genetiği değişmekten maymuna dönmüş. On beş dakikalık komşu nikahına yetişmek için iki saat önce çıkmak lazım evden. Nereden baksan toplam dört saat debriyaj fren geçecek trafikte. Ama olsun Nihat sirdar dinleriz vakit geçer. Offf çok stres yaptım bi ara tuvalette kendimi okşayarak sakinlesmem lazım...

Anlatabildim mi neden dikkatsiziz.

Biz ölüyüz bebeğim. Ve bir ölüye göre gayet sağlıklı sayılırız.

ay bu bende de var.Arkadaş ortamında bile bunun şakası döndü hatta. en basitinden insanları dinlerken dikkatim dağılıveriyor. ben aylar önce gittim sağlık ocağına. Tahlil yapıldı. b12 ve d vitamini eksikliği olduğunu söyledi doktor. İlaç da kullandım ilk 10 gün. Sonra baktım bi sonuç yok , bıraktım. Ne olacak bilmiyorum :mrslkm:

Bende de var bu dediklerin. Odaklanamıyorum en son izlediğim filmi 3. açısımda bitirdim lakin o da ara ara durdurup foruma girerek, müzik açarak falan. Müzik duyduğumda illa kolum bacağım bir tarafımı oynatırım. Saçma sapan hareketler yaparım müziğe uygun ki bu sokağa da yansıyabiliyor arkadaşlarımla iken. :D Telefonla konuşurken yürürüm, durakta beklerken genellikle sallanırım. Ama hiç yerimde duramıyorum diye bir şey yok yattım mı da kalkamıyorum fdkjsah. Su an ders calısmak için masaya oturmuş vaziyetteyim lakin görüldüğü üzereye forumdayım.
Söyleyeceklerim bu kadar fdskah

Aktivite dikkat bozukluğu çağın hastalığı. Bi yandan telefonda oyun oynarken diğer taraftan dizi izliyoruz. Bilgisayarda sekiz sekme acik. Bi forum yeni mesaj sayfası bi Facebook haber kaynagini kontrol ediyoruz. Tweet kopyalayıp Instagram begenilerini sayıyoruz. Yarın yapacaklarimizi kafada düzenlerken kahve içiyor aynı zamanda gitmek istemediğimiz eski arkadaş buluşmasına bahane arıyoruz. Faturalarin hepsinin tarihi farkı. Acaba hangisi bugün? Ya kredi kartı hesap kesim tarihi? Sürekli üst seviyede önemli sorunlarımız var ama ısrarla baskılamak zorundayız bunları. Çünkü bunların cevabini bulamıyoruz. Çözmek mümkün değil. Mesela daralan sektörde işsiz kalırsak evin kredisini en fazla iki ay ödemeye devam edebiliriz. Üçüncü ay için hiç bir plan yok kafada. Allah kerim.. düşünme bunları.. yaş geldi bilmem kaça hala evlenmedim. Amaaan evlilik ne zaten. Ya çocuk? Ne yani bı genetik miras birakamayacak miyim lanet olsun. Yada bu çocuğu yaptık ama eğitim işi noolcak. Olacak bı şekilde yaaa. Herkes ne yapıyor sanki. İyidir iyi. Bu arada uyku düzensiz. Hava ağır metal ve solvent içeriyor. Gidalarin ise genetiği değişmekten maymuna dönmüş. On beş dakikalık komşu nikahına yetişmek için iki saat önce çıkmak lazım evden. Nereden baksan toplam dört saat debriyaj fren geçecek trafikte. Ama olsun Nihat sirdar dinleriz vakit geçer. Offf çok stres yaptım bi ara tuvalette kendimi okşayarak sakinlesmem lazım...

Anlatabildim mi neden dikkatsiziz.

Biz ölüyüz bebeğim. Ve bir ölüye göre gayet sağlıklı sayılırız.

dünyanın en iyi reçetesi ya bu mesaj bende concerta etkisi yarattı. daha iyiyim. :D

ay bu bende de var.Arkadaş ortamında bile bunun şakası döndü hatta. en basitinden insanları dinlerken dikkatim dağılıveriyor. ben aylar önce gittim sağlık ocağına. Tahlil yapıldı. b12 ve d vitamini eksikliği olduğunu söyledi doktor. İlaç da kullandım ilk 10 gün. Sonra baktım bi sonuç yok , bıraktım. Ne olacak bilmiyorum :mrslkm:

D vitamini ve b12 için ilaçlar var D olan oral yol ile alabilirsin. O kolay yerine konuyor fakat b12 eksikliği bi kere baş gösterdi mi hayat boyu takviye ile yaşamak durumundasın. Besinler fayda etmez oluyor .

B12 eksikliği hafıza kaybı , depresyon ve erken yaşlanma yapar bilginize . Bence tedavinize devam edin.

D vitamini ve b12 için ilaçlar var D olan oral yol ile alabilirsin. O kolay yerine konuyor fakat b12 eksikliği bi kere baş gösterdi mi hayat boyu takviye ile yaşamak durumundasın. Besinler fayda etmez oluyor .

B12 eksikliği hafıza kaybı , depresyon ve erken yaşlanma yapar bilginize . Bence tedavinize devam edin.

neden moralimi bozuyorsunuz , oysa ki malumatfuruş kendini yalnız hissetmesin diye yazmıştım konuya. Moralimin bozulduğuyla kaldım iyi mi , höf .d

Ha illa yalandan poliklinik doktorluğu yapmamı isterseniz ferritin tsh t3 t4 b12 falan baktiriyoruz. Normal çıktığı an alabileceğiniz en iyi tedavi aroma terapi ve spa masajidir. Sigaradan kahve redbul ve koladan uzak durun. Dikkat falan artırdıkları yok. Yada artırdıkları dikkati borç verirler bunlar. Ve faiziyle geri alırlar. Sadece seks. İçinde aşk içermeyen seks.. daha yüzünü görmediğiniz ve bir daha yüzünü gormeyeceginiz insanlarla yapılanı...ohh ewet. D vitaminine göre bin kat anlamlı. Ritalin yada concerta mi? Hahahhaha! Onlar gerçek hastalar için ki onlar henuz oyun çocuğu. Sizin oyun bahceniz onların hayal dünyası kadar geniş olmalı bebeklerim.

Demir b12 d vitamini eksikliklerini sık sık yasiyorum. Bir de tiroit bozukluklari mevcut. Dikkat daginikligi kismini yasiyorum ama bu yerinde duramama halleri olmuyor bende. Aksine hicbir sey yapma istegim olmuyor, sabirsiz tahammulsuz oluyorum. Imkan olsa da hep uyusam gibi bi hal. Bu biraz da kisiden kisiye degisen birsey olsa gerek, kisinin verdigi tepkiyle alakali galiba.

Hmm durum sıkıntili

kendimi okudum bir an.ddd

azcık alakası olan bir link atacağım size, bana faydası olmuştu.. )))

Bağa mı fake dediniz baytar bey

Geri