Devlet otoritesi üzerine kısmi değerlendirmeler.

Konu sahibi son olarak 1357 gün önce görüldü
Güzel bir soru. Ben aileme bakarak bir inanç geliştirmedim. Öyle olsa idi ateist olurdum. Kaldı ki kuran ile tanışana kadar yaklaşık 20 yıl öncesinde ateist idim.
Madem öyle ateistliğin neresi sence kötü, yanlış veya diğer inancları neden tercih etmedin? Çin'de veya Hindistan'da doğsaydın bugün gene aynı inanca sahip olurmuydun?

Bir yerden başlamak lazım değil mi? Abi yoksa burada bulunanlar gibi aynı şeyleri söylesek burada bulınmamızın pek bir ehemmiyeti olmaz. Varsın anlamasınlar her şeyi kayıt eden ve hükmünü kıl kadar bile haksızlık etmeyerek veren bilsin bizi
Kardeş ben seni tanıyorum niyetini ve gayretinin ne olduğunu çok iyi biliyorum.
Demek istediğim; bu forumda seni tanımayanlara anlatmak istediğin konunun özünü tam olarak anlatabilmek için çok uğraşacaksın.

Arkadaşım mutlak Anarşizm yoktur. İllaki bir otoriteye bağlı olacak şekilde yaratılmışız. "Hiçbir otoriteyi kabul etmem kendi istek ve arzularıma göre yaşarım" diyen biri kendi arzu ve isteklerinin kölesi olmuştur. İlla bir kölelik edeceksek bizden hiçbir kimseye kölelik etmemizi istemeyen onurumuzu korumamızı emreden bizi onurlu yaratana kölelik etmek doğru değil mi? Onun istediği kölelik diğerleri gibi insanlığa zorbalığı emreden haksızlığı şiar edinen ve kendi çıkarını tüm dünyadan üstün tutanların istediği kölelik değil aksine adaleti hakkı doğruluğu güzelliği ayakta tutmayı görev veren bir kölelik
Düzeltecek bir şey yok, ben ilahi otoriteye de karşıyım.
Öyle yeni geldiğin için okuyorum.

Arkadaşım mutlak Anarşizm yoktur. İllaki bir otoriteye bağlı olacak şekilde yaratılmışız. "Hiçbir otoriteyi kabul etmem kendi istek ve arzularıma göre yaşarım" diyen biri kendi arzu ve isteklerinin kölesi olmuştur. İlla bir kölelik edeceksek bizden hiçbir kimseye kölelik etmemizi istemeyen onurumuzu korumamızı emreden bizi onurlu yaratana kölelik etmek doğru değil mi? Onun istediği kölelik diğerleri gibi insanlığa zorbalığı emreden haksızlığı şiar edinen ve kendi çıkarını tüm dünyadan üstün tutanların istediği kölelik değil aksine adaleti hakkı doğruluğu güzelliği ayakta tutmayı görev veren bir kölelik
Yok, sen tanrıya kölelik yap. Bana göre değil, yazıldığın tek doğru şey insan kendi isteklerinin kölesi olmalı, benlik denilen şey önemli. Bunun için bir yaratıcıya ihtiyaç yok.

Araştırmalarım neticesinde yüce yaratıcı ne Yahudilik ne Hristiyanlık nede bugün Müslümanım diyenlerin inandığını iddia ettiği bir din göndermemiştir.

Tevrat mezmurlar incil ve kuranda aynı din anlatılır o yüzden de ben o ilahi kitapların anlattığı dine iman ediyorum.

Ateizm konusuna gelince rabbim nasip ederse bu konuda bir çok konu açacağım orada açıklamalarda bulunacağım. Çünkü iki üç kelime ile anlatılacak kadar basit değil. Sorularınız için teşekkür ederim.
Madem öyle ateistliğin neresi sence kötü, yanlış veya diğer inancları neden tercih etmedin? Çin'de veya Hindistan'da doğsaydın bugün gene aynı inanca sahip olurmuydun?

Bugün bu dünya cehennem ise bütün insanlığın kendi arzu ve isteklerine köle olmasındandır. Çünkü insanların arzu ve istekleri başka insanların hakkına tecavüze kadar gidiyor. Çünkü insan doymak bilmez. Ben kendi arzuma uyarım diyen birinin ne vicdandan ne insan haklarından ne adaletten bahsetmeye hakkı yoktur.

Ne mutlu ki her şeye egemen alemlerin tek efendisi ALLAHa kölelik etmeye çalışıyorum.

Saygılar
Yok, sen tanrıya kölelik yap. Bana göre değil, yazıldığın tek doğru şey insan kendi isteklerinin kölesi olmalı, benlik denilen şey önemli. Bunun için bir yaratıcıya ihtiyaç yok.

Araştırmalarım neticesinde yüce yaratıcı ne Yahudilik ne Hristiyanlık nede bugün Müslümanım diyenlerin inandığını iddia ettiği bir din göndermemiştir.

Tevrat mezmurlar incil ve kuranda aynı din anlatılır o yüzden de ben o ilahi kitapların anlattığı dine iman ediyorum.

Ateizm konusuna gelince rabbim nasip ederse bu konuda bir çok konu açacağım orada açıklamalarda bulunacağım. Çünkü iki üç kelime ile anlatılacak kadar basit değil. Sorularınız için teşekkür ederim.
O halde ne İsa ne Muhammet "yüce yaratıcının" gönderdiği temsilcisi değildi, namaz, ezan, oruç,.... bunların tümü o "yüce yaratıcı" ile ilişkili değil anlamı çıkıyor açıklamalarından.

Yok tam öyle değil. Evet bugünkü hristiyanlar, yahudiler Müslümanım diyenler yüce yaratıcının Tevrat incil ve kuranda insanlara bildirdiği tek dine uygun yaşamıyorlar ve ilahi kitaplardaki gibi iman etmiyorlar. Lakin hem İsa hemde Muhammed yüce yaratıcının erdemli temsilcileridir.

Yahudiler hristiyanlarda hac oruç namaz ve zekat gibi ibadetleri Müslümanlar gibi yapmaktadırlar.

ilahi kitaplarda belirtilen ibadet şekilleri hususlarında bazı eksiklikler olsa da yinede yahudiler hristiyanlar ve Müslümanım diyenler yakın inanışa sahiptirler
O halde ne İsa ne Muhammet "yüce yaratıcının" gönderdiği temsilcisi değildi, namaz, ezan, oruç,.... bunların tümü o "yüce yaratıcı" ile ilişkili değil anlamı çıkıyor açıklamalarından.

Yok tam öyle değil. Evet bugünkü hristiyanlar, yahudiler Müslümanım diyenler yüce yaratıcının Tevrat incil ve kuranda insanlara bildirdiği tek dine uygun yaşamıyorlar ve ilahi kitaplardaki gibi iman etmiyorlar. Lakin hem İsa hemde Muhammed yüce yaratıcının erdemli temsilcileridir.

Yahudiler hristiyanlarda hac oruç namaz ve zekat gibi ibadetleri Müslümanlar gibi yapmaktadırlar.
Yani şu anki müslümanlık, hiristiyanlık,..... gerçeğine uzak ve geçersiz mi?

Esasında kendi nikimin(rumuz) açıklamasını yaptım. Yani anarşist hiçbir otoriteyi kabul etmeyen Monoteist sadece Tanrının otoritesine boyun eğen. Yani bir Müslüman kişisi ALLAHtan başka bu kişi Muhammed dahi olsa sorgusuz sualsiz itaat edemez.
Sunu sormak istiyorum musaaden ile.
Tanrinin "otorite" teorisinde,insanlarin bir toplumda,birbirlerine nasil davranacaklari bildirilmiyor mu?
Aciklamanizda sunu anladim cunku;
Bir birey olarak yalniz tanriya boyun egerim,fekat dunyada yalniz yasamiyorsun ki.

Yüce yaratıcının bizim onayımıza ihtiyacı yok. Ve maalesef yanlış anlamışsın ben oy kullanmayın diyorum. çünkü verdiğiniz her oyun hesabını ahirette vermekte çok zorlanacağınız şaşmaz bir gerçek sizin oylarınız ile gelip haksızlık adaletsizlik yapanların yaptıklarından sizde sorumlusunuz. O yüzden oy vermeme seçeneğini düşünün diyorum.
Olm nesini anlamadınız konunun? Seçimlerde tanrıya oy verin diyor.

Güzel bir soru.

DEMEK İSTEDİĞİM yalnızca yüce yaratıcının otoritesinin dışında dini yahut siyasi hiçbir otoriteyi velhasılı kanun koyucuyu kabul etmemektir.

DEMEDİĞİM "yüce yaratıcının dışındaki tüm otoriteyi reddettiğini iddia edip insanların hakkını gasp etmeliyiz. Onlar üzerinde baskı kurup tahakküm UYGULAMALIYIZ" dır.
Sunu sormak istiyorum musaaden ile.
Tanrinin "otorite" teorisinde,insanlarin bir toplumda,birbirlerine nasil davranacaklari bildirilmiyor mu?
Aciklamanizda sunu anladim cunku;
Bir birey olarak yalniz tanriya boyun egerim,fekat dunyada yalniz yasamiyorsun ki.

En azından onların arkasından gitmemekle yanlış yapmıyorum.
Yazdıklarına beğeni atan @hakki_ acaba ne düşünüyor bu konuda çok merak ediyorum.
Hak olan Kur'an ise yani Allah'ın kelamı, insanlığın çoğunluğu Allah'ın emrettiği yaşam modelinden çok uzakta.
Günümüzde tutulan yollar sebebiyle yani yaşam modelleri ile Hırıstiyanlık veya Musevilik yahut Müslümanlık(bazı ana farklılıklar dışında) pek farklı değildir.
Toplumlar kendilerine ne isim vermiş olurlarsa olsunlar Allah'ın ayetlerinde belirtilen mümin, münafık,kâfir tanımlarının dışında değillerdir.
Yani mümin olmadıktan sonra Müslümanım demenin veya açık açık Allah'a eş koşmak dışında hırıstiyanım demenin pek bir farkı yoktur.
Mümin kelime anlamı ile doğruluğundan emin olunan kişi demektir.Yani sırat-ı müstakim olan demektir.
Mümin olmayan toplum veya yönetici de adil olamaz.
Umarım anlaşılır olmuştur.
İyi forumlar.

anarşist tek tanrıcımı olur!

Geri