Devlet otoritesi üzerine kısmi değerlendirmeler.

Konu sahibi son olarak 1358 gün önce görüldü
Güzel bir soru.

DEMEK İSTEDİĞİM yalnızca yüce yaratıcının otoritesinin dışında dini yahut siyasi hiçbir otoriteyi velhasılı kanun koyucuyu kabul etmemektir.

DEMEDİĞİM "yüce yaratıcının dışındaki tüm otoriteyi reddettiğini iddia edip insanların hakkını gasp etmeliyiz. Onlar üzerinde baskı kurup tahakküm UYGULAMALIYIZ" dır.
Cok celiskili ve aslinda soruma da cevap degil.

Aşağıda yaptığım yorum herhangi bir olay üzerine değildir. Bilakis genel geçer bir durum değerlendirmesidir.

*İlahi olmayan her türlü otorite'de olduğu gibi devlet ve bu devlete ait otoritede beşeridir. Beşeri her otorite gibi (ilahi olmadığı için) yanılabilir yanlış yapabilir. Devletin başında bulunanın yaptığı her şey doğrudur demek ahlaki ve insani bir davranış olmadığı gibi Kur'an'i bir davranışta değildir.

müSLüMan Fert için kayıtsız şartsız itaat, sorgusuz sualsiz teSLiMiyet *sadece ve sadece* her şeye egemen alemlerin tek efendisinedir. Bunun dışında toplum tarafından yönetici (ulul emir& emir sahipleri) vasfı ile vasıflandırılanlara itaat *adalet, hukuk ve ahlaki* olan hususlarda olabilir ki esasında itaat yine beşere değil adalet, hukuk gibi evrensel meşruiyet (şeriat) ilkelerine yani ALLAHa olmuş olur.

Ezcümle her insan evladının yanlışa yanlış demek, yanlış olanı engelleyip doğruyu ikame etmek ( emri bil maruf nehyi anil münker ayeti gereği) en asli insani ve vicdani görevidir.
FB_IMG_1649023497686.jpg

ya ben çok aptalım ya da yorumların sonu hiçbir yere varmıyor.
anarşist monoteist birinin inancını başkalarına empoze etmeye çalışması bana biraz çelişkili bi durummuş gibi geldi. sadece monoteist olsanız anlarım ama anarşistlerin pipisi testislerine denktir. (teşbihte hata olmaz)
bunu da şu aşağıdaki sizden yaptığım alıntıdan yola çıkarak söylüyorum çünkü olası bi "niyetim o değildi" savunmanıza istinaden.
bi bir kişinin bile zihin dünyasında ufacık bir parlama yapsam yeter.

Eğer genel bir hitabın değilse Hacı yada hoca değilim çok şükür.

ALLAH adaleti ile en güzel şekilde muamele eder. Hiç kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
genel hitabim haci , allah adaleti bu dunyada vermedikten sonra napim onun ahiret adaletini baboli.
olmus bitmis cekicem herseyi cekmisim otarafa gidince bi zahmet gonlumu almaya calismasin.
zaten dunyada yasadigimiz seyleri acilari kederleri ruhen orada hatirlamayacaksak ki hatirlarsak muhtemelen polemige giren olur. hatirlamayacaksa ne anlami var sinavin testin sözlünün.

genel hitabim haci , allah adaleti bu dunyada vermedikten sonra napim onun ahiret adaletini baboli.
olmus bitmis cekicem herseyi cekmisim otarafa gidince bi zahmet gonlumu almaya calismasin.
Bu söylediklerinize katılıyorum. Neden hep her şey diğer dünyada demi?

Bu söylediklerinize katılıyorum. Neden hep her şey diğer dünyada demi?
bu sey gibi haci bir sey isteyen cocuga sonra alicaz soz , ya da cok var mi sorusuna az kaldi demek gibi bir sey.
sadece islam icin degil diger tum dinlerde bu sekildedir.
bir mukafat sistemi olmak zorunda. ama ayni zamanda bir korku mekanizmasida.
final'de bir sey kazanmak insani otomatikman iyilige sevk edebilir , aslında bu olumlu bir şey. ama her zaman olumlu olmuyor.

Özür dilerim anladığım ölçüde cevap verebilirim. Sizin sorunuzun cevabı diye verdim. Lakin sorunuzu yanlış anlamış olmalıyım ki böyle bir cevap verdim.
Diyorsunuz ki;
Tanrinin kurallarina uyan herkesi bir araya getirip,tanri kurallarina uymayanlarin haklarini gasp edelim.Yanlis anladi isem,düzeltin lütfen.Zira mesajinizi 3 defa okudum yanlis anlasilma olmasin diye.
Yani anarsizm degil bu,bunu da yaziyorum cünki nikinizin kullanma nedenini aciklamissiniz.

Benim sorum ise,beseri kanunlar diye nitelendirdiginiz olusumlarin,kaynagi nedir?

Bu dünyada ki haksızlığa müdahale edemiyorsan / etmiyorsan öbür dünyada edeceğin / edebileceğin de şüpheli.

Hahhaha. Anarşik teisti buldum arkadaşlar. Gözlüklü maklubeci tipli olan

Yok tam öyle değil. Evet bugünkü hristiyanlar, yahudiler Müslümanım diyenler yüce yaratıcının Tevrat incil ve kuranda insanlara bildirdiği tek dine uygun yaşamıyorlar ve ilahi kitaplardaki gibi iman etmiyorlar. Lakin hem İsa hemde Muhammed yüce yaratıcının erdemli temsilcileridir.

Yahudiler hristiyanlarda hac oruç namaz ve zekat gibi ibadetleri Müslümanlar gibi yapmaktadırlar.

ilahi kitaplarda belirtilen ibadet şekilleri hususlarında bazı eksiklikler olsa da yinede yahudiler hristiyanlar ve Müslümanım diyenler yakın inanışa sahiptirler
Selamlar, bu görüşünüzü daha geniş kapsamlı açıklarsanız okumak isterim.

@ala'turka abi senin kamkilerin mi bu tayfa...

Arkadaşım Anarşizm tanımına subjektif bakman ile alakalı bir kavram kargaşası var. Esasında ben ne anarşist (hiçbir otoriteyi kabul etmeyen) biriyim. Ne Monoteist (tek tanrıcı anlayışa sahip biri) değilim çünkü her ikisinde de nakısa(eksik) var. Ben Anarşist Monoteist olarak bir diğeri olmadan diğerinin anlamı olmaz diyenlerdenim. Anarşizmin hiçbir otoriteyi kabul etmezini Monoteizmin sadece Tanrı kısmına almış olmam hasebiyle yüce yaratıcının otoritesinden başka hiçbir otoriteyi eksiksiz, tam ve yüzde yüz doğru kabul etmem. Monoteist olmamdan ötürü doğal olarak doğruyu insanlara aktarmak için çabalarım.
anarşist monoteist birinin inancını başkalarına empoze etmeye çalışması bana biraz çelişkili bi durummuş gibi geldi. sadece monoteist olsanız anlarım ama anarşistlerin pipisi testislerine denktir. (teşbihte hata olmaz)
bunu da şu aşağıdaki sizden yaptığım alıntıdan yola çıkarak söylüyorum çünkü olası bi "niyetim o değildi" savunmanıza istinaden.

Arkadaşım biraz düşünseniz cevabını bulacaksınız. Şöyle bir misal ile açıklayayım; düşünün birisi yanlış bir şey işledi ve yüce yaratıcı hemen onun cezasını kesti, mesela biri hırsızlık yaptı gökten bir yıldırım hatta birde ALLLLLLAH diyerek indi o zaman bu insanlık bir daha günah işler mi? O zaman her türlü zorluğa aşağılanmaya, hakarete ve maddi kayıplarına rağmen Doğrulardan olmaya çalışanlar ile tikimden aşağı kasımpaşa deyü gününü gün eden buda yetmezmiş gibi yüce yaratıcı hakkında ahkam kesen bedbahtlar nasıl ortaya çıkacak. O yüzden ALLAH imhal eder(süre tanır) ihmal etmez.
zaten dunyada yasadigimiz seyleri acilari kederleri ruhen orada hatirlamayacaksak ki hatirlarsak muhtemelen polemige giren olur. hatirlamayacaksa ne anlami var sinavin testin sözlünün.

Yanlış anlamışsınız hemde tamamen.
Diyorsunuz ki;
Tanrinin kurallarina uyan herkesi bir araya getirip,tanri kurallarina uymayanlarin haklarini gasp edelim.Yanlis anladi isem,düzeltin lütfen.Zira mesajinizi 3 defa okudum yanlis anlasilma olmasin diye.
Yani anarsizm degil bu,bunu da yaziyorum cünki nikinizin kullanma nedenini aciklamissiniz.

Bu konuda daha önce yazmış olduğum makalemi uygun bir zamanda eklemeye çalışacağım inşallah
Benim sorum ise,beseri kanunlar diye nitelendirdiginiz olusumlarin,kaynagi nedir?

Zaten bu görüşlerimi burada da insanlara sunmak için geldim. Yüce yaratıcı nasip ettikçe yazacağım.
Selamlar, bu görüşünüzü daha geniş kapsamlı açıklarsanız okumak isterim.
Evet alaturka abi hakki abi hem reelde hemde sanalda tanıştığımız ufak nüanslar dışında yakın düşüncelere sahip olduğumuz bir grubuz kanka netin müdavimleriyiz.
@ala'turka abi senin kamkilerin mi bu tayfa...

Geri