Soru C Devam eden eski gelenekleriniz var mı?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 588 gün önce görüldü
bizim düğünlerde seni gidi topal şarkısı açılır ve amcam kendini yere atıp ölü taklidi yapar, sonra kuzenlerden birisi gidip güya olta atıp onu titrete titrete kaldırır

güzide Samsun'umuza özel çok güzel bir geleneğimizdir hiç sekmez
Sen Samsunun neresindensin ? :d abimin dugununde cigulu taklidi yapmisti biri.

Biliyorum zaten hemşerim, bunu hem 5 sene önce, hem de 8 sene önce de konuşmuştuk asdffsgh

bu üçüncü kayıt :d asdfgh
Hatirlamiyorum :emoji_unamused:

Bizde hoparlorden ölum ilani, kayip esyalar ilani persembe duasi filan yapiliyor isin kotusu hoparlor bizim evin onundedi direge bagli. Ses evimin icinde yankilaniyor :emoji_unamused:

Bayramlarda el öpmek. Tek bildiğim gelenek.

Hatirlamiyorum :emoji_unamused:

Bizde hoparlorden ölum ilani, kayip esyalar ilani persembe duasi filan yapiliyor isin kotusu hoparlor bizim evin onundedi direge bagli. Ses evimin icinde yankilaniyor :emoji_unamused:

bu forumda görmeye alıştığım ve görmeden yapamayacağım 3 şey var:

1- @Stockholm Sendromu'nun zeka kokan postları
2- @Katre'nin yemekleri
3- ve senin benim her Samsunlu olduğumu anladığında neresinden diye sorman :d asdfgsh

Eylül 16, 2016:
Merhaba, Samsunun neresi acaba merak ettim ?

neyse olur öyle hemşerim. :p

Düğünün ilk gün akşamı kız evine erkek kılığında gitmek... Kazanlarla pişen yemekler, cenazelerde komşulardan gelen yemekler.

Son düzenleme:
Böyle geleneksel olaylarda pot kırarım hep.

Kandillerde, bayramlarda aile büyüklerini arıyorum.
Başka da yok galiba...

Yazılan bazı geleneklere çok şaşırdım aynı ülkede olmamıza rağmen bambaşka hayatlar varmışş

Bizim burda genelde kız isteme merasimleri olunca baba varken bile kız istemez başka bir aile büyüğü ister. Banada çok saçma geliyor. Mesela babam varken dayım istemişti abime.:D Başka yerlerde var mı böyle şeyler bilmiyorum.

Var,hala daha evden çıkmadan önce kapalı ışığı tekrar açar ve sonrasında tekrar kapatırım.Not Stonks.

Geri