Detaylara Takılmak

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Prison Break dizinde,Michael Scofield ince detay hastaligi sayesinde,butun sulalesiyle mahpustan kacmis,hem de guzel bir kiz tavlamisti.

Başlık bende şunu çağırıştırdı:
"Acılara tutunmak"

"ismet ben bu kafayı durduramıyorum"

boşken, çalışırken fark etmiyor sürekli düşünceler, düşünceler. ayrıntılara boğulmak, aynı anda farklı şeyleri düşünmek, oradan oraya derken aşırı yorucu oluyor.

Bugün patronla konuşacağım işine gelirse

Sıkıntı yok

Detaylarda boğulmak farklı bir şeyi ince detayina kadar düşünmek farklı tabii.
Bununla ilgili şöyle bir şey aklıma geldi. Halamın kaynanası vefat etmeden önce yaşı maşallah 100 seneyi aşmıştı falan. Bizler de haliyle tanıyoruz. Üniversite dönemindeyim, halamlara gittim. Kendisi oradaydı biraz sohbet ettik-oldukca guleryuzlu bir kadındı.-, kendisine uzun yaşamanın sırrını sordum nükteli bir şekilde. Kızım dedi, evet uzun zaman biz doğal beslendik ama sana şunu söylüyorum ki bir şeyi çok kafana takma. Ben de yani sanki ne söyledi, herkes böyle söylüyor ama gerçekten işe mi yariyor canım diye aklımdan geçiriyordum. Sonrasında anneme anlattım ve kendisi dedi ki doğru diyor, gamsız diye anılıyormus eskiden :d Bildiğiniz hiçbir şeyi kafaya takmayan, rahat bir kadınmış... Velhasıl gamsizlik iyi bir şey midir bilmem ama stresi azalttığından eminim.

Bazen detay hayat kurtarır.

Detaylarda boğulmak farklı bir şeyi ince detayina kadar düşünmek farklı tabii.
Bununla ilgili şöyle bir şey aklıma geldi. Halamın kaynanası vefat etmeden önce yaşı maşallah 100 seneyi aşmıştı falan. Bizler de haliyle tanıyoruz. Üniversite dönemindeyim, halamlara gittim. Kendisi oradaydı biraz sohbet ettik-oldukca guleryuzlu bir kadındı.-, kendisine uzun yaşamanın sırrını sordum nükteli bir şekilde. Kızım dedi, evet uzun zaman biz doğal beslendik ama sana şunu söylüyorum ki bir şeyi çok kafana takma. Ben de yani sanki ne söyledi, herkes böyle söylüyor ama gerçekten işe mi yariyor canım diye aklımdan geçiriyordum. Sonrasında anneme anlattım ve kendisi dedi ki doğru diyor, gamsız diye anılıyormus eskiden :d Bildiğiniz hiçbir şeyi kafaya takmayan, rahat bir kadınmış... Velhasıl gamsizlik iyi bir şey midir bilmem ama stresi azalttığından eminim.

Tonton teyzemi tenzih ediyorum ama aşırı haklı.

Bir Kürt atasözü der ki ; “Porê bênamusa spi nabe ( Namussuz-moral bir kavram olarak namussuz, cinsiyetçi olanı değil- saçı beyazlamaz)

Amma velakin detaycılık avukatlıkta meslek hastalığı halini alıyor artık. İğne ile kuyu kazıyoruz sürekli.

I used to be like that once.

şimdi ise olursa ekime olmazsa

İyi yaparım, hatta abartıp çokça amacımdan saparım.
Neyse devam edip küfretmeyeceğim.

detaylar güzeldir fakat bazen fazlası zarar getirir yüzeysel düşünmek gerekebilir

İşlediğin veriye ve yerine göre yararı ve zararı var.

Bir gün;takıldığı yerden kalkamayacak olan kişidir.Bazı şeylerde anlam aranmaz,incelik bulunmaz.

Bazen takilmamak olmuyor)

Ormanda ilkel bir kabilede yaşasak takılmazdık ama her yer gereksiz detaylarla dolu. Bizler bile birer detay olduk.

Geri