Detaylara Takılmak

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hayatı zorlaştırır çoğu kez, geniş bir perspektiften bakmayı engeller.
Desem deee detaylarda yakaladıklarım hayat da kurtarmıştır.

Şeytan ayrıntıda gizliydi değil mi ?

Alman atasozudur o

Seytan ayrintida gizli

Devamida

Kadin sa seytanda gizli .d

Ama ayrintilara onem veririm ben

Ayrintilar bir butunu ya guzellestirir

Yada cirkin hale getirir.

Hadi farz edelim ben onem vermiyim

Burcum onem.verir .d durmaz yani durdurmaz beni. Yaradilis.

Aksine geniş perspektiften bakmayı sağlar .
Yüzeysel olmazsınız .
Detay , derinliktir her daim .
Sığlıktan uzak tutar insanı .

İş yerinde detaycı çalışan insan seviyorum biraz yavaş iş çıkar ama mükemmelliyetçi olur ve iş fazla revizyona gitmez. Günlük hayatında aşırı detaycı insan sevmiyorum çünkü takıntılı oluyorlar.

- Detaycı insan, takıntılı insan değildir. Sığ bir bakış açısından ziyade, insana genişlik sağlar. Farklı bakış açılarını ortaya koyar.

Bazen çok can sıkıcı gibi görünüp, kişiyi doğallıktan alıkoysa da; çoğu zaman hayat kurtarır.

Bazen takilmak zorundasin.
Hermönetik bakis acisinda meselen.

Detaylar önemlidir, bilinçaltınızı ve niyeti ele verir.
Bir üstad der ki: Konuştuklarımdan çok sustuklarımda gizliyim.
Söz evrilir, çevrilir. Hakikati ayan beyan tartmak için, tutumların iç yüzü için detaylar esas anlatıcıdır.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Detaylara takılmam, rahat bir yapım var.
Ayrıntıların hayatı zorlaştırdığını düşünürüm.

Ayari kactiginda mukemmeliyetciligin esiri olmus oluyorum maalesef.
Analiz paralizi.

Detaylar bazen hayat kurtarır iken bazende kurtarılması gereken hayatı bitirir. Aslında ana mesajdan uzaklaşıp, çok da hayati olmayan bir detaya takılıp kalıyorsun. Önemli olan ana konudan ayrılmamak.

Örneğin, aşırı detaycı insan konuyu incelerken ana konuyu gözden kaçırır, diğer güzelliklerin farkına varmaz, ayrıntıda boğulur. Bu yüzden bir türlü kusursuzluğa erişemez. Bu nedenle geneli göremezler ve ayrıntıda boğulurlar. Bu çok fazla detaya inmesinden dolayı başarı şanslarını tehlikeye düşürür. Eğer yönetici iseler alttaki elemanları iyi sevk ve idare edemezler. Hata yapılır korkusu ile sorumlulukları paylaşma yoluna da gitmezler. Böylece hem çok fazla çalışırlar hem de başarıyı yakalayamazlar.

Her ne kadar başarıların arkasında ayrıntıları görmek var ise de geneli kaçırarak ayrıntılara takılmak başarı getirmez. Parçanın bütününü görerek ayrıntılara nüfuz etmek önemlidir. Zaten bütünü gözden kaçırarak kontrolsüz ayrıntılara dalmak, başarı değil, başarısızlık getirecektir.

Detaylarda gizli bazı şeyler.
Bazen görmek istemeyiz ama gözümüz açılınca anlarız aslında herşey apaçık ortada.
Bu yüzden detay severim. Baştan görmek lazım.

Alt metinleri okumak için gereklidir. Hayat kurtardığı veya hayat bitirdiği söz konusu değil bence. Detayları dikkate almayı bilen insanlar , konunun bütünü ile detayları birleştirerek değerlendirme yaparlar.
Dolayısıyla , detaylardaki alt metinleri okumayı bilen insanlar her zaman bir adım öndedir.

Kapsamlı düşünmek çoğu zaman olası tüm riskleri hesaplamak adına avantaj sayılsa da bazen çok yorucu olabilir.

Detaylı düşünmek ve her şeyi baştan planlamak insana kendini güvende hissettirir fakat bazen de hedefe ulaşma konusunda zaman kaybı yaratacaktır.

Detaycı olmak, titiz davranmak yerine göre fayda sağlasa da her koşulda aynı etkiyi yaratmayabilir.

Aşırı detaycı olmanın kişinin yaşamına olumsuz etkisi kaçınılmazdır, dengeyi kurmak gerekiyor.

seytan-ayrintida-gizlidir-asiri-detaycilik-zarar-verir.jpeg

Geri