Dersim olayları ve CHP çok enteresan

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Mustafa kemalcisin yani he mi @kamil0920 ? Ona ve kurduğu cumhuriyette bağlısın öyle mi. Yani CHP nin ilk zamanları ile sorunun yok da sadece Kılıçdaroğlu yönetimine kırgınsın öyle mi? Vah vah.

Dürürst ol la az. Ha bi de dersim falan bik bikledigine göte Seyit Rıza falan onları da rahmetle anıyorsundur

Öyle bir anlatmışsin ki sanki dersim olayı soykırım diyecek olmuş diyememissin. E ama senin hükümet zamanı şu belediye kayyumlari atanmadan evvel aylarca bombaladin kendi topraklarını. Ne dedin bahane olarak? Belediyeler iş makinasini silah olarak kullanıyor. E ona isyan dedin. Yaptığına da isyan bastırmak dedin. E o adamlar Kürt değil miydi
Sen o güzel beynini kaç devirli makine ile yıkıyorsun bilemem ama niye okuduysan kendini bir Reset at. Hani bana hep diyorlardı Yahu at gözlüğünü çıkar diye ama sana bunu demek fayda vermez Çünkü beyin kalıplarının yanlış. Benim gibi lise mezunundan bunları duymak da zoruna gidiyor olabilir ama ne yaparsın adam olmak diplomaya bakmıyor Diplomasız da okunabiliyor çok daha güzel anlaşılabiliyor da neyse daha fazla konuşmayacağım Nasıl olsa ne Anlatırsam anlatayım sen yine Anlayacağın kadar anlarsın. Kurulu ve tüm kurumlarıyla hizmet eden bir devletin, kendi kurumlarını uyuşturucu kaçakçası fuhuş tüccarı insan bebek öğretmen katili Devlet Düşmanı örgütlerin kendi amaçları doğrultusunda bölücülük ve kışkırtmak amaçlı kullanmasına izin vermesini beklemekte ancak senin gibi açık beyinli insanlara yakışır ama sizin beyinleriniz açık kapı Müzesi gibi her gelen giriyor kolay gelsin... Ha bu arada her gelen giriyor ama sorgusuz sualsiz azıcık sorgulasan anlayacaksın...

Kurulu ve tüm kurumlarıyla hizmet eden bir devletin, kendi kurumlarını uyuşturucu kaçakçası fuhuş tüccarı insan bebek öğretmen katili Devlet Düşmanı örgütlerin kendi amaçları doğrultusunda bölücülük ve kışkırtmak amaçlı kullanmasına....

Hiç ajitasyon yapma.
Bunun liseyle ortaokulla alakasi yok.

Kurtuluş savaşı esnasında batı cephesi hariç Anadoluda verilen mücadeleleri derebeyler yönetti. Adamlar kendi toprağını savundu. Bunu yeni kurulan hükümetin askeri olarak yapmadı. Kendi canı malı için yaptı. Dolayısıyla savaş sonrası özerklik dahil istekleri oldu. Adamların her biri kendi bölgesinde kral zaten. Atatürk tarafından kurulan yeni devlette muhtar olmayı kabul edemezlerdi. Bunun halkla da alakası yok. Halk zaten Osmanlı'da da teba. Toprak sahibi değil ve köle.

Şimdi yukarıda yazdığın ve benim alıntıladigim durumdan ne farkı var o günlerdeki durumun? Ne deseydi Atatürk, tamam beyler eyvalah takılın kafanıza göre mi deseydi. Nerde görülmüş böyle bir durum. İsyan olmus, bastırılmış. İsyana mecburen katılan derebeylerinin emrinden çıkmayan çıkamayan adam da ölmüş mü, ölmüş. Ölmeseydi iyi miydi, iyiydi. Ama bazen işler istedimiz gibi olmaz.

Yani toprak isteyen Kürt vatan haini oluyor ve bu pek tabi bunun cezası veriliyor da, Çapanoğlu toprak isteyip idam edilince mi suç oluyor?

Senin derdin cumhuriyet birader.

Ağız yüz egmenin anlamı yok. Burda biz bizeyiz. Herkes herkesi biliyor.

Tamam daha açık olayım. Sen olaya mezhepsel bakıyorusun. MKA'yı allahsız olarak görüyor ve Anadolu asiretlerine Sünni Müslüman olarak toz kondurmuyor, onların şımarıklıklarini görmezden gelmemi istiyorsun. Senin derdin kürt de değil.

Çünkü Sünni olmayan Kürt senin ilgi alanın degil. Onlar hep bebek katili. Piyuuu olaylara bak. Kimin bebeği güzel kardeşim o ölen bebekler ha? Yozgatlının mı? Asker şehit terör mevzusuna girip ajitasyon yapma. Vatan benim zaten. Sana kalmadı savunması. Çünkü sizin kitabınızda vatan yoktur. Ümmet vardır. Heç boşa pazarlamaya kalkma bana milliyetçiliği

Koca koca adamlar komiklikler şakalar.

Geri