Dershaneler Kaldırılmalı Mı ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Son günlerin en çok konuşulan konularından biri Dershanelerin kaldırılacağı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012-2013 eğitim-öğretim yılında dershanelerin kaldırılacağını açıkladı.

Peki bu karar ne kadar doğru ? Dershanelerin kaldırılmasının iyi ve kötü yanları neler?​

hayır kaldırılmamalı,çocuğuna özel ders veremeyecek aileler en azından dershaneye yollayabiliyorken bu alternatif'ide ortadan kaldırırlarsa iyi bir sonuç alınmaz.

özel ders daha ucuz..
Bence kaldırılmalı ve okulları özelleştiricekler.şuan çocukların çoğu okulu umursamıyorlar bile.Okula gittikleri yok dersane var die.dersanede öğrenirim okulda hocayı niye dinleyeyim kapasitesindeler.
Çok şahit oldum.
Dersane sadece para tuzağı.

Durup durmadık yere ortaya çıkmadılar ki.Devlet ben çocuklarımı okulda sınava hazırlayamıyorum yada bilmem kaç milyon öğrencinin hepsini yerleştirebilecek üniversitelerim yok dediği için topluma destek için üretildiler ve geliştirildiler.Dersaneler kalkacaksa devlet gerçekten iyi bir eğitim vereceğine söz vermeli ki bi yerlerden destek almak söz konusu olmasın.

Ama dershaneler şehir şehir değişiyo. Burda sakaryada 2 ve 5 millar arası başlıyor. ve kardeş olanlar vs bunlarıda düşünecek olursak para dayanmıyo ki.
Eğitim sistemi A'dan Z'ye sacma. Almış başını gidiyo.
Bi almanyada özel üni okul sadece yıllık 4 millar. Ve türkiye şartlarına göre para tuzağı.

Bizim bir Türk psikolojimiz var, Para verilen şey önemseniyor. istediğiniz kadar kaldırılmalı mı deyin dershaneye para verdim diyerek derslere asılan birsürü insan var. bu yönüde unutmayın.

Kaldırılmalı.İmkanı olan bunu yaparken imkanı olmayan insanlar ne yapacak.
Çocuk evine geliyor " Baba beni dershaneye gönder " diyor.Peki bu adam asgari ücretle geçinen bir baba ise ne yapacak..
Kendi evladının eğitimin isteğine cevap veremememin ne kadar ağır olduğunu biliyormusunuz ?
O baba için nasıl zor olabileceğini.
EĞİTİMDE EŞİTLİK İSTERİM BEN KARDEŞİM !

Kaldırılmamalı çünkü devlet okulunda yeterince iyi eğitim verilmiyor çocukların bilgisi eksik kalıyor.
Özel ders her bir dersten almakta zor olacağından kalmalı bence

Kaldırılmamalı çünkü devlet okulunda yeterince iyi eğitim verilmiyor çocukların bilgisi eksik kalıyor.
Özel ders her bir dersten almakta zor olacağından kalmalı bence

O zaman devlet işini yapan öğretmenler yetiştirsin.
Yeni meteryallere yer versin.
Sürekli eğitim sistemi üzerinde oynama yapacağına düzgün ve etkili bir sisteme parmak bassın emin ol bu daha kolay olur.

Bır yere yerlesmek ıcın sınav sıstemlerını kaldırırsa dersanelerde kalkar.
Bende dersanelerın kaldırılmasından yanayım.

Amaaaaan bananeeeeee :lelele: Sanki üniversite kazanılsa herkes kendi alanında şıp diye iş bulabiliyor.Mezun olayım don satıcam pazarda iyi para var.

öğrencileri dershaneye mecbur bırakan eğitim sistemini düzeltmek yerine dershaneleri kaldırmak harika bir çözüm yolu. DESTEKLİYORUM!!!

Kaldırılsın tüm öğrencilerin çalışma durumu eşit olsun , yollayan var yollayamayan var.

Bence kaldırılmalı. Okuyan bir insan ne öğreniyorsa okulda öğreniyor dersanede değil ve bunu söyleyen kişilerde eğitimciler. Dersane çocuğun haftasonunu lay lay lomla geçirdiği birşeydir kim ne derse desin. Ayrıca giden var gidemiyen var.. Bence devlet öğretmen kalitesini arttırmalı devlet okullarında iyi bir eğitim verilmeli ve gerekiyorsa velilerde buna destek olmalı. Ha şimdi devlet para istese kimse 5 kuruş vermez malum okul aidatlarını ödemekten aciz bir çoğu, ama dersaneye milyarlar vermeyi biliyolar garip..

Kaldırılmalı ya da bunları büyük şehirlerin göbeklerine dikmekle kalmamalı köylerde yaşayan çocuklarada eğitim verme olanağı sunmalılar bi öğrenci dersaneye gitmek için kilometrelerce yol gitmemeli hatta belkide şehir değiştirmemeli.

O zaman devlet işini yapan öğretmenler yetiştirsin.
Yeni meteryallere yer versin.
Sürekli eğitim sistemi üzerinde oynama yapacağına düzgün ve etkili bir sisteme parmak bassın emin ol bu daha kolay olur.

O kadar çok okul var ki o kadar okula metaryel yetiştirmek çok zor.

Ayrıca öğretmenliğin kişiliğine bağlı iyi bir öğretmen olup olmamak.
Adam kötüyse devlet ne yaparsa yapsın o adam yine kötü kalır.

O kadar çok okul var ki o kadar okula metaryel yetiştirmek çok zor.

Ayrıca öğretmenliğin kişiliğine bağlı iyi bir öğretmen olup olmamak.
Adam kötüyse devlet ne yaparsa yapsın o adam yine kötü kalır.

Peki efendim başka şeylere harcadıkları paraları eğitime neden harcamıyorlar ?

Peki efendim başka şeylere harcadıkları paraları eğitime neden harcamıyorlar ?

Bence tüm harcamalar yerinde harcanıyor. nüfüs çoğaldı okullar çoğaldı bizde o kadar gelişmiş bir ülke değiliz bütçemizin hepsini eğitime harcayamayız

Geri