Dershaneler Kaldırılmalı Mı ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Evet herşey değişti.
Türkiye değişiyo.Ama görsel Olarak.
Beyin Olarak gerilemeye doğru Yol Alıyoruz.
Allah sonumuzu Hayır Etsin.:D

Evet herşey değişti.
Türkiye değişiyo.Ama görsel Olarak.
Beyin Olarak gerilemeye doğru Yol Alıyoruz.
Allah sonumuzu Hayır Etsin.:D

Hayat değişiyor bizde hayata ayak uyduruyoruz ama yavaş yavaş tüm insanlarımız sindire sindire tam olarak değişeceğiz :cici:

Yahu sen nekadar polyanacısın :D Öldürdün gülmekten bugün sen beni valla hatun ya :zuha:

Yahu sen nekadar polyanacısın :D Öldürdün gülmekten bugün sen beni valla hatun ya :zuha:

Polyanacılıkla alakası yok ben düşünerek konuşuyorum.
Kimseden aniden değişmesini bekleyemeyiz herşey yavaş yavaş olur.
Mesela eskiden olsa kızlar okuyamazdı şimdi ise okumayan kız yok nerdeyse

Gelin oturalım düşünelim .

Dershaneler kaldırılırsa cemaatin büyük para kaynağı gidicek dimi ?

Tayyip Erdoğan cemaate bu kötülüğü yapar mı ?

Yapmaz .

Dersaneler kaldırılmıyacak sadece ismi dersane değilde başka birşey olacak .

Ben hiç saçmalık olarak düşünmüyorum sadece para tuzağı hem ülkemizde cok fakirde var cok zenginde neden ayrımcılık olsun ki o gidemiyorken sen gidebiliyorsun bence gayet iyi oluyor

okullardaki müfredatı adam gibi derleyip toparlasınlar,dershaneleri ondan sonra kapatsınlar.

Direk kapatılmamalı sonuç olarak dershaneler okullar arasındaki uçurumu kapatmak konusunda yararlı olabiliyor,öncelikle okullardaki eğitim kalitesini yükseltsinler uçurumu kapatsınlar daha sonra zaten insanlar dershanelere o kadar para dökmekten vazgeçerler.​

Bence de kapatılmalı ama şuan değil
Dershaneler eğitim sistemimizin kötü oluşundan dolayı bu kadar fazla ön planda zaten
Önce eğitim sistemi düzenlenmeli
Öğretmenlerin gelişimleri, ders anlatışları incelenmeli ve bir düzene sokulmalı
65 yaşında olup hala öğretmenlik yapan, nasıl olsa memurum ben buraya gelir giderim ders anlatmak zorunda değilim diye düşünen öğretmenler oldukça eğitim seviyesi yükselemez dershaneleri kapatmak da anca özel okul ve devlet okulundaki çocukların arasındaki farkı daha fazla açar
Olan yine öğrencilere olur

Direk kapatılmamalı sonuç olarak dershaneler okullar arasındaki uçurumu kapatmak konusunda yararlı olabiliyor,öncelikle okullardaki eğitim kalitesini yükseltsinler uçurumu kapatsınlar daha sonra zaten insanlar dershanelere o kadar para dökmekten vazgeçerler.​

Peki, ne kadar yararlı canım dersaneler o uçurumu kapatmada? Ben hiç öyle görmüyorum. Zeki öğrenci için ekstra avantaj oluyor; test, deneme, etüt, kamp vs derken; ama ortalamanın altına düşen öğrenci için maddi israf ve zaman kaybı. Ve dershaneler de sömürüyor gelen gideni. Alışılmış dershane olmadan olmaz görüşü var. Bi de gitmek isteyip de gidemeyen maddi durumu el vermeyen aileyi düşün? Fırsat ve imkan eşitliği açısından güzel bir uygulama; ama tek başına yeterli değil tabii ki. Devlet okullarındaki kalite artırılmalı; nerdeyse mezara girecek adam hala emekli olmamış. Yapılandırmacılık sistemini gerektiği şekilde uygulasak çok çok iyi olur; ama sınıf mevcudu, materyal sıkıntısı gibi sebeplerden dolayı tam manasıyla verim alınamıyor. Hayırlısı olur umarım. :hi:

Peki, ne kadar yararlı canım dersaneler o uçurumu kapatmada? Ben hiç öyle görmüyorum. Zeki öğrenci için ekstra avantaj oluyor; test, deneme, etüt, kamp vs derken; ama ortalamanın altına düşen öğrenci için maddi israf ve zaman kaybı. Ve dershaneler de sömürüyor gelen gideni. Alışılmış dershane olmadan olmaz görüşü var. Bi de gitmek isteyip de gidemeyen maddi durumu el vermeyen aileyi düşün? Fırsat ve imkan eşitliği açısından güzel bir uygulama; ama tek başına yeterli değil tabii ki. Devlet okullarındaki kalite artırılmalı; nerdeyse mezara girecek adam hala emekli olmamış. Yapılandırmacılık sistemini gerektiği şekilde uygulasak çok çok iyi olur; ama sınıf mevcudu, materyal sıkıntısı gibi sebeplerden dolayı tam manasıyla verim alınamıyor. Hayırlısı olur umarım. :hi:

Çok doğru söylüyorsun canımın içi :srl: bende o kanaatteyim ama durum da ortada okullarımızdaki sistem böyle olduğu sürece o dershaneler boşalmaz.​

aileler için üzülüyorum sadece özel ders ücreti ödeyebilecek kaç aile var ki çocuklar okulda dogru ders ögrenemiyorlar zaten en büyük desteklerinide yok ediyorlar

mevcut ,iktidarın adı ne? ''adalet....''

sorarım size dersaneler adaletin neresinde?

gömün gitsin (biiiiip) hacı:falc: ahhhahha yok nan bu değildi kapatın mimkaf

Eğitim sistemimizin kötü olması, dershanelere olan ihtiyacı doğurdu. Aylardır kapatacağız diye demeç veriyorlar. Çalıştığım dershanede geçen sene 400 öğrenci varken bu sene 700 öğrenci oldu. İnsanlar talep etmese, dershaneler zaten kapanır. Bende bu sektörde çalışıyorum. Okullarda adam akıllı eğitim verilse, dershanelerin kapanmasını isterim. Ama bu sektör sayesinde ev geçindiren insan da çok. O kadar insanı nasıl istihdam edeceksin? Mümkün değil. Cemaat-Akp hesaplaşmasına döndü bu iş. Bakalım neler olacak göreceğiz.

Ee ilk sene universiteyi kazanamayan naapsin koca mi beklesin ?

Geri