Derinlemesine Adana

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
malumunuz "adana" denilince akıllara kebaptan sonra gelen şeyler gazetelerin 2. sayfalarını süsleyecek enteresan olaylar, cinayet ve fuhuş haberleri, meşhur adliye önü kavgaları olmuştur her daim.

başka illerde yaşayan insanların algısındaki adana oldukça kötü durumda. bir adanalı olarak, aslında ben de adana'yı çok fazla sevmiyorum. ancak şöyle de bir durum var abartılacak kadar da, olayların şehri değil adana. sadece son dönemde biraz göze batmakta. 7-8 sene istanbul'da yaşayan biri olarak adana'yla istanbul'u bu yönden karşılaştırdığımda çok çok büyük farklılıklar göremiyorum.

şimdi ben bir adanalı olarak birazcık memleketim olan şehri benim gözümden iyi-kötü yönleriyle tanıtmaya çalışacağım.

Adana4.png

zaten klasiktir, adana denilince bir taşköprü fotoğrafı koyarlar önünüze, arkada hilton belirir. seyhan nehri alttan akar. alın size adana derler olur biter. ama bu bahsedilen durum bundan 20 sene öncesinindi. şimdi ise durum çok farklı.

67990023.jpg

68010012.jpg

çok büyük bir alana yayılmış, seyhan merkez parkı gerçekten büyük bir kazanç.

DSC_0010.jpg

41_big.jpg

şehrin kuzey tarafında bulunan seyhan gölü manzaralı yerler, deniz ihtiyacını bir nebze olsun gideriyor.

cukurova-universitesi3jpg-4ZPYlQg7wM.jpg

images

burası da çukurova üniversitesi kampüsü. konum olarak adana'nın en ferah yeri diyebiliriz. eğer büyük üniversitelere kapağı atamamış, anadolu'da gidecek yer arıyorsanız aklınınızın bir köşesinde kesinlikle bulunmalı.

şimdi gelelim asıl meseleye. adana sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik olarak kuzey ve güney adana olarak ikiye ayrılıyor diyebiliriz aslında. bu hafızalara yerleşmiş getto, gangster türü yaşam tarzı genel olarak güney kesimlerde konuşlanmışken, kuzey kesim ise gayet ferah olmakla birlikte, aynı zamanda çağdaş insanlardan oluşmakta. kuzey adana ve güney adana'yı görsellerle ayrıştıralım şimdi.

tabela2.jpg

00001495938.png

%C3%A7al-keke-%C3%A7al.jpg

images

7120928-10440.jpg

evet işte yukardaki fotoların atıldığı bölümler haritaya göre adana'nın güney mahallerinin bulunduğu yerlerdir. gazetelere çıkan adana haberlerinin %99'su bu bölümlerden çıkmaktadır.

17514977.jpg

Adana_Ziyapasa_Bulvari.jpg

18111865.jpg

43030837__rY3BsZaplrjisjZIsYKOheZ7BRKVIsbXB_B_gubibk.jpg

AAAA8.jpg

buralar da adana'nın kuzey bölümlerinden birkaç kare. aslında ankara'yla benzer özelliğe sahip ve diğer birçok ilde de durum böyledir. yani her ilde varoş ve elit semtler illaki olacaktır. ancak hiçbir şehrin varoşu adana'nın varoşuyla boy ölçülemediğinden adana'nın adı çıkmıştır.

şimdi gelelim, adana'ya yolunuz düşerse ne yapıp, yapmayacağınıza.

gidilmeyecek yerler:

*adana genelevi
*havaalanında indikten sonra şakirpaşa mah. sınırlarından çabuk çıkın ve gidene kadar uğramayın.
*kiremithane mahallesi
*meydan mahallesi
*dağlıoğlu mahallesi
*yeşilevler, fevzipaşa mahalleleri

gidilecek yerler:

*merkez cami ve taşköprü, seyhan parkı
*turgut özal bulvarı (gece klübü, restaurant/cafe)
*ziyapaşa bulvarı (gece klübü, restaurant/cafe)
*şinasi efendi caddesi (barlar sokağı gibi)
*gazipaşa bulvarı (cafe, alışveriş)
*barajyolu, adnan menderes bulvarı (seyhan gölü)
*optimum avm (alışveriş)
*küçüksaat, büyüksaat, yağ cami (adana çarşı gezisi)

ne yiyeceksiniz, ne içeceksiniz ?

ciğer seviyorsanız
;

ciğerci bedo

9935092_18OlyIOjTiWf443cLEw5vdjk7y04qHxq4UvGf2Z8Lvs.jpg

ciğerci birbiçer

büyüksaat ciğercileri (salaş mekan)

kebap seviyorsanız:

eyvan kebap

24661235_93b4Lqihao8M2BDbhogwNWH7GnX4HZkvlpSIdk2r2yY.jpg

yüzevler

hasan kolcuoğlu

29339280_9RyB2O6Oz2B9c0MHgdpAXhXutc87eYQPjtjTUDnTIJ4.jpg

kazancılar kebapçısı

yeşil kapı (salaş mekan)

şalgam içecekseniz;

kuruköprü şalgamcısı

bici yemek isterseniz;

menderes parkına gidin hepsi iyidir

şırdan isterseniz;

naci baba şırdan

cafe/restaurant//bar tavsiyeleri

la noche

24782.jpg

hayal kahvesi

moncher cafe/bar

big yellow taxi

0132990_0.jpeg.ashx

taş mekan

leman kültür

leman_kultur_adanada_acildi_h11616.jpg

bitti.

Sırf kebabı için gitmek istediğim yer :p
Orhan Kemal etkisi : )

güzel mekan evet, alkolsüz en iyi fabbrica alkollü west mix burası, güzel yerler var.

Iyi güzel yer ama istanbul un dışı gibi metrobüs olmasaydı varya çekilmezdi hele üniversitesiz dusunemiyorum:s

Kebap yemeğe gelcem Adana ya koydum kafaya :D

Satırlarla düğünde entersan danslar yapan bir grup vardı
Çal keke çal diye sesleniyorlardı.
Bende bu izi taşır Adana .. =//

Fever bu arada cono ne? Ben bunu ilk bi forumda bir adana da okuyan arkadaştan duymuştum Lumpen veya apaci gibi bir şey mi??

Iyi güzel yer ama istanbul un dışı gibi metrobüs olmasaydı varya çekilmezdi hele üniversitesiz dusunemiyorum:s

Kebap yemeğe gelcem Adana ya koydum kafaya :D

ben de olursam geldiğinde attırırım iki tur ahahah

Maria puder

Kebap yemeğe gelcem Adana ya koydum kafaya

avcılar'ı ben de bitirdim ya artık, askerlik dönüşü biraz daha merkeze yakın bir yerde tutmayı düşünüyorum bahçelievler, incirli civarı var kafamda.

Fever bu arada cono ne? Ben bunu ilk bi forumda bir adana da okuyan arkadaştan duymuştum Lumpen veya apaci gibi bir şey mi??

onun gibi bir şey :d

avcılar'ı ben de bitirdim ya artık, askerlik dönüşü biraz daha merkeze yakın bir yerde tutmayı düşünüyorum bahçelievler, incirli civarı var kafamda.

Bahçelievler diyosun da soğanlı yi merkez den sayma sakin hahaha

merkez demedim ama bak dikkat et merkeze yakın (metro, metrobüs 40 dakikanın altında taksime atarsa merkeze yakındır benim için) :d

Sen askerdeyken taksime her gidişte senin için foto çekerim yollarım kıymetimi bil.:T:

Ayrıca diğer işi de hallederim hahahah

Hocam o kebabı o ciğeri koymayacaktın ağzım sulandı

Bir kaç defa iş gereği ziyaret etme fırsatı bulduğum ve arta kalan sürede de gezdiğim bir şehir
anlatımınız çok güzel olmuş elinize sağlık lakin adana adliye binasının görselini göremedim

ciğerci birbiçer ağzının tadıın bilenlere tavsiye.

ha bu arada Güney Marina yı unutmuşsun :)

Geri