Derin Nefes alma isteği psikolojik mi

Konu sahibi son olarak 2133 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar,
Bazılarımıza olmuştur.
* derin nefes alma ihtiyacı
* aldığınız hava yetmiyormuş gibi.

çok fazla sigara içiyorum 2 yada 3 ay önce sağlık kontröllerimi iş yerinin istemiyle yaptırmıştım soluk testinde en üst düzeyde olduğumu söylemişti doktor
aslında bu hastalık piskolojik olarak geçici birşeymiş.
bu iş bende daha önce de olmuştu fakat bu ara sitresden mi nedir bir kaç gündür var ve hayatımı çok ciddi etkiledi keyif alamıyorum.
Aklımda olduğu sürece maf derin nefes alma ihtiyacı tekrarlıyor ve alamadıkça iyice sitres oluyorum.sürekli esnemek istiyorum derin nefes almak için

araştırdığım sebep ise şu:

Nefes alırken normalde göğüs kafesi kaslarımızı (ve aklımızı) kullanmalıyız. Bizler farkına bile varmadan otomatik olarak karnımız şişip iner, karın boşluğu ile göğüs boşluğumuzu ayıran diafragmanın yardımı ile ciğerlerimiz temiz hava ile dolar. Gerginliğe bağlı nefes darlığında bu otomatik nefes alıp verme sistemi devreden çıkar, aklımızla – göğüs kaslarımızı kullanarak- nefes alıp vermeye çalışırız. Bu durum bir süre sonra göğüs ve sırtta garip ağrılar oluşmasına neden olur. Hava açlığı çeken hastalar daha önce olmayan bu ağrılar nedeniyle daha da telaşlanır ve endişe ile nefes darlığının birbirini artırdığı fasit bir daireye girerler.

aynı bu durumu yaşıyorum. normalde herkes geçici birşey demiş ama 1 haftayı geçti hala aynıyım
nöbet gibi gelip gidiyor rahatsızlık vermeye başladı sağlıkçı arkadaşlarıma danıştım psikolojik olabilir deniliyor yarın için hastaneye gideceğim fakat burda da paylaşmış olayım belki yardımı dokunur

böyle birşey yaşamış geçirmiş tecrübesi olan birisi lütfen ama lütfen bir yardımda bulunsunlar.
en azından ne kadarda geçti, herhangi bir tedavi uygulandımı.?
ancak hiç geçmeyecekmiş gibi döngüye sürüklüyor insanı.
en azından paylaşım yapalım varsa bu şekilde olan arkadaşlara yardımcı olur.

teşekkürler.

Boğulcak gibi olduğunda yada öleceğini hisseden kişiler alır. özellikle adrenalin halinde sık yapılır..

Sağlık ocağında da doktor sizden derin nefes almanızı isteyebilir. İsteyebilir yani.

Normalde nefes alıp verme istemsiz gerçekleşen bir olaydır. Yani sürekli şuan oksijen alıyorum karbondioksit veriyorum diye düşünmez hiçbir insan. Derin inspirasyon isteğinin bir çok nedeni olabilir. Sigara içmen bir neden olabilir ama sırf ona bağlama. Bazı psikolojik hastalar da oluyor. Stresli zamanlarda mesela beni rahatlatır bu. Sınavlardan önce falan.

Forum sitelerinde bu sorunlarına çözüm bulamazsın. En kısa zamanda iyi bir üniversite hastanesine gitmeni tavsiye ederim.

Cevaplarken dikkat etmedim de soru tarihi eskiymiş. Bu tarz sorun yaşan herkese tavsiyemdir. Doktora görünmeden kafanıza göre tanı koymayın kendinize.

Benim böyle bir problemim oluyor, kaygı ile alakadar. Birkaç şey öğrendim, üstesinden gelebiliyorum.

Çarpıntım tutunca oluyor bende de.

Konu ile ilintili öfke kontrolünde kullandığım bir tekniği aktarmak isterim.
Herhangi bir konuda veya herhangi bir yerde.. Öfkelendiğiniz, kendinize hakim olmakta güçlük çektiğiniz zamanlarda üc defa derin nefes alıp bırakın.
Biraz olsun sağlıklı düşünmeye başladığınızı hissedeceksiniz.

Stress altında olunca böyle bir istek oluyor ve stresi artırıyor. Bu durumda bilinçli olarak yapmamalı. Nefes darlığı durumunda kalbi yavaşlatan spreyler var. Aldığın oksijen böylelikle yeterli geliyor. Nefesin açılmış hissi veriyor. Fazla kullanıldığında kafa da yapıyor.Eczaneye soruver. Genelde Astım hastalarına reçete ile satılıyor.

Geri