Benim gorusumu az cok biliyorsunuz, ismaili de ibadeath’i de siyasi gorus olarak hic sevmem. Yalniz, bence burada dogru bir sey soyluyorlar ama hala inat ediyoruz anlamamak icin. (Belki de sol kesimin anlamadigi nokta da bu)
Halkin bir kesimini surekli cahil diye asagilarsaniz, hakaret ederseniz, eger yonetim degisirse, su anki halimizden cok daha beter olacagiz diye dusunurler. Bundan dolayi da akp tabani oy degistirmiyor.
Ikincisi bu halk sag tabanli, bunu kabul etmek lazim. Farkliliklara saygi duyulmuyor, hepimiz kardesce yasamaliyiz diyoruz ama kullandigimiz dil bunu desteklemiyor. Halk da samimi olunmadigini hissediyor.
Bu arada bu yorumum deprem yorelerine ozgu degil. Sosyal medyami baz alsaydim, acik ara bu secimin kazaniliyor olmasi gerekirdi. Belli ki bir balonda yasiyoruz. Enflasyonun %200-300’e ciktigi durumda bile Erdogan kaybetmiyorsa, bunu sadece halk cahil diye aciklamaya calisiyorsaniz, zaten neden kaybettigimiz ortada. O kesimi anlamaya calismak zorundayiz, yoksa daha cok bu sekilde devam edecek belli malesef.