Deprem bölgelerinde akp'ye yüksek oy çıkmasını neyle açıklarsınız?

Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü
Monarşi geçmişi çok uzak olmayan bir toplumun, yüzyıllarca genlerine işlemiş biat psikolojisi.
Bu psikoloji gereği de ilgili davranış modeline uymayan bi karakter hicbir koşulda, ne felaket yasanirsa yaşansın desteklenmez. Bunu anlamak için psikoloji, antropoloji bilmeye gerek yok. Vaov yok, sürpriz yok, nasıl olur? yok benim için.
Hiç sasirmadim.

henüz oy sayımları açıklanmaya başlamadan önce bir uzmanı dinledim.
nörobilime göre ,afetzedeler afet sırasında yanında devleti görmek ister, asıl yardımı onlardan bekler, bi bayrak etrafında toplanırlar demişti.
ideolojiyle ilgisi olduğu kadar bu psikolojiyle de ilgisi var bu durumun.

Anna’nın durumu Vefaspor’un kaderi gibi Süper ligden amatörlüğe..
IMG_4175.jpeg

Cunku bu insanlar bunun allahin sinavi oldugunu dusunuyor. Gerci akplilerin cogu her kotulugu allaha bagliyor. Ekmek alamiyor muyum e sinav. Deprem oldu cadir satildi kan satildi kimse gelmedi hala cok kotu vaziyetteler e sinav. Iktidardan degil diye bakiyor. Yani bu da bi nevi bilgisizlik. Okumamak. Cehalet. Ha bunu istiyorlarsa yapacak bir sey yok. O zaman kimse ben neden evin yuzde kirkini oduyorum demeyecek, cenazem nerede demeyecek, neden ben ilac bulamiyorum demeyecek. Dese de benim artik sahsi olarak cok umrumda degil.

neyim ben lev tolstoy mu?... ben vicdan demişim, o ahlak. o da olur.dgfdfg bizi, ağlanacak halimizi de güldüren sizler değil misiniz? cahil deyince de küsüyorsunuz.

Cunku bu insanlar bunun allahin sinavi oldugunu dusunuyor. Gerci akplilerin cogu her kotulugu allaha bagliyor. Ekmek alamiyor muyum e sinav. Deprem oldu cadir satildi kan satildi kimse gelmedi hala cok kotu vaziyetteler e sinav. Iktidardan degil diye bakiyor. Yani bu da bi nevi bilgisizlik. Okumamak. Cehalet. Ha bunu istiyorlarsa yapacak bir sey yok. O zaman kimse ben neden evin yuzde kirkini oduyorum demeyecek, cenazem nerede demeyecek, neden ben ilac bulamiyorum demeyecek. Dese de benim artik sahsi olarak cok umrumda degil.

E günaydın.
Demeyecek tabii ki; ölse de,cehenneme gitse de demeyecek.
Ülkenin insanını yeni mi tanıyorsun? Cahillik topunu komple karşıya yıkmamalısın.

ben soma maden kazası sonrasındaki ilk seçimde dersimi almıştım zaten...... ancak şu kesinleşti, türkiye ortandan ikiye yarılsa hal ve tavrım o yarığın geçtiği şehirlerin oy dağılımına göre olacak...... yazın maraşta 35 derecelik o sıcakta konteynırlar cayır cayır yanarken gelir akpliler üfler artık sizi.......

Mağduriyetlerini giderecek olan tek kurum AKP.
CHP yardımların ulaşımını zabote etti, bundan seçimlerde kendine rant sağlamak için. Yardımları kötüledi, yardım edenlere çamur attı. Siz inandınız, ama onlar yaşadı ve gördü. CHP'ye oy verselerdi, salak olmaları gerekirdi.

ve hala temiz su bulamıyorlar orada icmeye
günlerce yardım gelmedi diye ağlayıp, ölüme bırakılan daha doğrusu kaderine dimi, evet ya her şey kader kısmetti dimii göklerden gelen bir karar mıydı ya da

yazık.

şaşıranlara şaşırıyorum gerçekten. arkadaşlar nerede yaşadığınızı unutuyorsunuz galiba ? burası orta doğu, ölümlerden ve sorumlulardan hesap sormak yerine ölümü kutsamak ve geride kalanlar için şükürcülük duygusu her zaman üstündür. ölülerinin cesetlerini, bir çöpmüş gibi kepçelerle dozerlerle parçalara ayırarak atıp gömen iktidara hala oy veriyorlarsa boş verin çok da sorgulamayın. hümanizm ayağı falan geçin, bu ülkede böyle ütopik anlamlar yüklemeye kalkmayın kendinize, o felaket başlarına az gelmiş demek, yetmemiş, daha ne olması gerekiyor kendileri karar versinler.

Deprem Allah'tan geldi mantığını anlarım, saygı duyarım, sesimi çıkarmam ama deprem sonrasına biz kaç km öteden bile tanık olduk. Orada oturanlar bizzat yaşadı bunları, bize yansıtılanın kat kat fazlasını yaşadılar, eminim. Tek taraftan değil farklı pencerelerden bakmaya çalıştık ki adil karar verelim. Ama olmuyor işte, "gönül köprüsü" dedikleri olay nasıl sağlam kurulmuşsa artık hiçbir şey yıkamıyor o köprüyü, acı bile...
Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan, ister çan dinlet, İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet.

Halk ile bakış açılarınız ve görüşleriniz bu kadar farklı. Ve halk'tan sizin zihniyetinize oy vermesini bekliyorsunuz. Gerçeten cahil sizsiniz. CHP, bir zaman tıkır tıkır işleyen İstenbul'a bile su veremiyor.
Hatta çok övündüğünüz İzmir bildiğim bileli bok kokuyor.

E günaydın.
Demeyecek tabii ki; ölse de,cehenneme gitse de demeyecek.
Ülkenin insanını yeni mi tanıyorsun? Cahillik topunu komple karşıya yıkmamalısın.
Ulkemin insanini yeni tanimiyorum. Ulkemin insanin en azindan birazcik gelistigine gelisebilecegine inaniyordum.

Geri