Demirtaş: Aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
"Halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için özür dilerim"

Yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız. Son beş yıldır HDP Genel Merkezi'ne yazdığım mektuplarla bu gerçeği anlatmaya çalışıyorum fakat her seferinde sesim yankılanıp bana geri dönüyor" sözleriyle HDP'nin seçim sürecindeki yaklaşımını eleştiren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "cezaevinden mücadeleyi sürdüreceğini, aktif politikayı bu aşamada bıraktığını" söyledi.

Altı buçuk yıldır Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, seçimlerin ardından yaptığı Twitter paylaşımı ile özür diledi ve aktif siyaseti bıraktığını duyurdu.

Kaynak

1685534382416-ekran-resmi-2023-05-31-14.59

Hiç birimizden bir bok olmayacağını anlamış adam.
İstese AKP ile 50 defa pazarlığa otururdu. Çoktan dışarı çıkar hayatına bakardı. Yapmadı, çizgisi dışına çıkmadı. Peki neye değdi? Ne işe yaradı? Adamın eşi-çocuğu evin babası olmadan büyüdü/yaşıyor. Değer mi bu halk için? Bu millete harcayacak 1 dk’sı bile olmamalı.

Bay bay Demirtaş diyelim onada.

Şimdi birileri biryerlerine kına yakar.
Aç kalırım, hırsızlığa, talana, adaletsizliğe,.......susarım yeterki bayrak inmesin ezan susmasın sjsjsjf, sanki indirmek ve susturmak isteyen var ahskdjk

Ben Türkiye siyasetini ilgilendiren bir husus olmadığını düşünüyorum. Aktif politikayı bıraktığını da zannetmiyorum.

Tamamen HDP içerisindeki hiziplerin/grupların iç mücadelesi. Seçim dönemindeki vekil adaylarının dağılımında da ciddi eleştiriler vardı. Nitekim Ahmet Türk de "Bir kaç genel merkez oluştu" diyerek bunu işaret etti.

Selahattin de parti içi güç savaşlarının doğal bir parçası, bu açıklama da dışa dönük değil içe dönük bir açıklama bence. Ama dışarıya yapıldığı için kamuoyu baskısı ve desteğini de kendisine almak istedi.

Şimdi birileri biryerlerine kına yakar.
Aç kalırım, hırsızlığa, talana, adaletsizliğe,.......susarım yeterki bayrak inmesin ezan susmasın sjsjsjf, sanki indirmek ve susturmak isteyen var ahskdjk
Yok mu? Biz pkk ile 40 yıldır ne için mücadele ediyoruz o halde. Senin umrunda değilse bile bu uğurda şehit düşenlere saygın olsun biraz. Hangi hayal aleminde yaşıyorsun bilmiyorum ama saçma sapan yorumlarını kendine sakla.

Ben Türkiye siyasetini ilgilendiren bir husus olmadığını düşünüyorum. Aktif politikayı bıraktığını da zannetmiyorum.

Tamamen HDP içerisindeki hiziplerin/grupların iç mücadelesi. Seçim dönemindeki vekil adaylarının dağılımında da ciddi eleştiriler vardı. Nitekim Ahmet Türk de "Bir kaç genel merkez oluştu" diyerek bunu işaret etti.

Selahattin de parti içi güç savaşlarının doğal bir parçası, bu açıklama da dışa dönük değil içe dönük bir açıklama bence. Ama dışarıya yapıldığı için kamuoyu baskısı ve desteğini de kendisine almak istedi.
Iclerinde de mi bölündüler?
Ironik.

Yok mu? Biz pkk ile 40 yıldır ne için mücadele ediyoruz o halde. Senin umrunda değilse bile bu uğurda şehit düşenlere saygın olsun biraz. Hangi hayal aleminde yaşıyorsun bilmiyorum ama saçma sapan yorumlarını kendine sakla.
PKK ile mücadele edilmiyor, hayatta kalması için her imkan veriliyor. PKK olmasa bu kadar algı siyaseti yapamazlar. PKK kozu beceriksiz siyasetcilere her dönem gerekli.

Demirtaşın bir kaç dengesiz sözü için her türlü hukuksuzluğu,adaletsizliği reva görenler,”Sayın apo”diyen bir cumhurbaşkanına oy veriyor ne tuhaf..Fetullah tarafını anlatmıyorum bile!Bundan çıkartacağımız tek şey hatayı yapan Kürt ise ona her şeyin reva olduğunu anlamaktır.Hep diyorum toplumun %95’i gizli kürt düşmanıdır diye..

İstese AKP ile 50 defa pazarlığa otururdu. Çoktan dışarı çıkar hayatına bakardı. Yapmadı, çizgisi dışına çıkmadı. Peki neye değdi? Ne işe yaradı? Adamın eşi-çocuğu evin babası olmadan büyüdü/yaşıyor. Değer mi bu halk için? Bu millete harcayacak 1 dk’sı bile olmamalı.
Akp çözüm süreci adı altında bu itlere 1 kez dağdan inmeleri, silah bırakmaları için şans verdi. Fakat bu itler bu şansı hendek kazarak yollara mayın döşeyip onlarca askerimizi şehit ederek geri tepti. O andan itibaren bu itlere Akp ve şimdiki adıyla, CUMHUR İTTİFAKI tarafından tek bir şans dahi verilmeyecektir. Hele Demirtaş gibileriyle masaya oturmak mı? Hayal gücün hep genişti. Genişsin yani bu konularda.
Yunanistan sizi bekliyor kollarını açmış. Bence değerlendir ashshsjdjs

PKK ile mücadele edilmiyor, hayatta kalması için her imkan veriliyor. PKK olmasa bu kadar algı siyaseti yapamazlar. PKK kozu beceriksiz siyasetcilere her dönem gerekli.
Bunlar farazi ifadeler. Nerden biliyorsun pkk ile hakkıyla mücadele edilmediğini veya kasten bitirilmediğini? Hangi imkanlar verilmiş biraz anlat bakalım? Pkk'nın varlığı mevcut hükumetin işine yarıyorsa ve seçim kazandırabiliyorsa suç buna önlem alamayan muhalefetindir.

Bunlar farazi ifadeler. Nerden biliyorsun pkk ile hakkıyla mücadele edilmediğini veya kasten bitirilmediğini? Hangi imkanlar verilmiş biraz anlat bakalım? Pkk'nın varlığı mevcut hükumetin işine yarıyorsa ve seçim kazandırabiliyorsa suç buna önlem alamayan muhalefetindir.
40 yıldır hala bir tehlike olduğunu söylüyorsan mücadele edilmediğini de itiraf ediyorsun. Eğer bittiyse neden her seçim öncesi milletin önüne getiriyorlar?

saltanatın oğula geçmeyeceğini anlamış hünkarından aman diliyor... bu devlet nice asileri nice hainleri affetti bunu da affeder, yakında tüm değersizliğiyle serbest bırakılır...

Geri