Dem'in Yeri

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Kalem elinde güçlü olduğu sürece, mürekkebin tükenmediği sürece seni kimse susturamaz, durduramaz. Savaşlar temel mânâda silahla değil, kalemle kazanılır. Bir imzaya bakar!

Tabi kaleminin sağlam olması için yüreğinin de sağlam ve cesur olması lâzım. Hani nasıl derler ''yürekli adam, mangal yürekli''. Hamd olsun benim yüreğim de kalemim de sağlam. Gücümü Rab'bimden alıyorum ve içim son derece rahat.

Düşmanlar yok mu, çekemeyenler yok mu, bir şey yapamadıklarında çatlayanlar yok mu? Elbette ki varlar. Peki ne fark eder? Hiçbir şey! Çünkü hepsi ama hepsi ateş olsalar bile cürümleri kadar yer yakarlar.

Peki şimdi ne yapıyoruz? Aynen bu yolda devam ediyoruz. Gelecek engellere karşı başımız dik ve göğsümüz açık. Allahû Âlem!

İç Temâsı / 2015
BenzoL

Ne kadar alçakgönüllü olmaya çalıştıysam da,
Kendimi gönüllü bir alçak olarak buldum hep!
Ya ben çok şâirim, ya da her şey çok şiir...
Ben sokak şâiriyim galiba,
Çocukluğum ikinci sınıftan terkti zîra,
Banane lan kaçıncı yüzyıldaysak!
Gerektiğinde bir adım geride durmasını bilecek.
Bilecek ki 'sultan' olsun bir dostuna,
Meze olmasın düşmanlarına.
Çok kısa tutuyorum bu sefer ama,
Bu kısalık da koyacaktır bazılarına.
İsteyenler bu sözlere susayacaktır,
Ya da ister istemez susacaktır.

16.11.2011 / BenzoL

Umutlar yeşermiş olsa da biraz daha bekleyiş sürecek. Her şey kesin bir şekilde vuku bulduktan sonra mutluluğa el atılacak. Bu zamanda umutlar tek başına kâfi gelmiyor çünkü.

Burada istediğin her şeyi yapmak elinde, ama orada istediğin her şeyi elde edemeyeceksin!

Kinâye Hemşehrim / 2015
BenzoL

Ve istediğine değil,
Verilene razı olmaktır imtihan

Bilal İşgören

Ne kadar ayarlasam da olmuyor,
Dikiş tutmuyor hüzünler...
Hasretin var oldukça,
Gün gün sökülmeye devam edeceğim...

Yara Kutu / 2015
BenzoL

Artık nerede olduğun önemli değil, yanımda olmadığın sürece.

Yokluğunda hangi huzuru alsam elimde kalıyor,
Anlayacağın, keyfim firâri.

Çocuk İşi / 2015
BenzoL

Değilsen alın yazım,
Seni ne yapacağım kızım?

Yâr Yetmezliği / 2015
BenzoL

Geç kalırsa bu canın kabzı,
Neylesin yüreğim, sensiz nabzı.

BenzoL

Kâlbin başkalarında parçalanmış,
Al onu önümden, diktir git.

BenzoL

Hiçbir zaman kıyıda köşede, aşağılarda kalmayacaksın. Sana tanınan süre bir gün dolacak olsa da, mevcut yerindeki sevgin ve saygın zerre eksilmeden devam edecektir.

Kaşınmak isteyeni kaşımak kolaydır. Çünkü her şeyin kolay bir yolu bulunur. Kaşınanların kaşınmaya sebebi olduğu gibi, yollar da muhtelif şekilde çeşitlidir.

Onur, kaçak dövüşme ile kazanılmaz. Zaten yüreği olmayanın onuru da yoktur.

- Günün önemini belirten sözlerimden -

Aşka Sıfır / 2015

Kapaklarıma sponsor olmana gerek yok; ben onları zaten bedava veriyorum.

Her zeki kendine güvenemeyebilir ama her kendine güvenen en azından bir nebze zeki olmak zorundadır. Çünkü kime, ne zaman, ne şekilde sataşacağını, savaş açacağını, nereden vuracağını bilmelidir. Bunun için de zekâsının üst düzeyde olması gerekir. Aksi taktirde her seferinde kaybetmeye mahkûmdur.

Savaşların çoğu kalabalık ordulardan ötürü değil, zekice taktiklerden ötürü kazanılmıştır, kazanılmaktadır ve kazanılacaktır da...

- Tarihe Notlar - / 2015
Aşka Sıfır

Bazı şeyler çok kolaydır hayatta, bazı şeyler çok zor, bazı şeyler de imkânsız.

Kolay olan haysiyet kaybetmektir, zor olan şeref kazanmak, İmkânsız olan da, gecikmiş pişmanlıkları telâfi etmektir.

Yerle yeksan olsa da hayat,
Sensizlikten öte değil.

Aşka Sıfır

Geri