Ocean
Bronz Üye
-
-
-
-
tam 11 sene oluyor bugün öleli. en son rakı sofrasına oturduğumuz anı hatırlıyorum kadehlerimizi kaldırdık ve şerefe deyip tokuşturduk. ben bir duble içtim, 25 yıl yaşlandım. dedem bir duble içti, 25 yıl gençleşti . kendimizi 50 yaşında uzun zamandır görüşmeyen iki eski dost gibi yıldızlara bakarak konuşurken bulmuştuk. hayat benim önüme serilmişti, dedemin ise arkasında bıraktığı engebeli yoldu. aynı anda aynı noktada olmak için dedem 75 senedir yeryüzündeydi, ben ise tüm çömezliğimle daha çeyrek asırımı yeni devirmiştim. zaten dört beş senede bir ancak görebiliyorduk birbirimizi. o balkanlarda ağaçların, engebeli dağların, yeşil diyarın, rengarenk çiçeklerin içinde yaşayıp hayatın tadını çıkartırken, ben ise şehrin keşmekeşliğinde boğuluyordum. pek az görebildik birbirimizi ama ata işte. insan ne kadar az da görse, ne kadar az da zaman geçirse duygusal yakınlık hissediyor, aynı kan, aynı genleri taşıyorsun. o var olduğu için varsın sende. eğer öteki taraf diye bir yer varsa, umarım orada mutlusundur. sevdiklerinizin kıymetini hayatta iken bilin, öldükten sonra bilsen de fayda etmiyor.
not: dedesini ömrü hayatında sadece 6 defa görebilmiş adam.
not: dedesini ömrü hayatında sadece 6 defa görebilmiş adam.