Dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz

Konu sahibi son olarak 1669 gün önce görüldü
Osmanlı’yı boşverde günümüz Türkiye’sinde milyon Türkçe bilmeyen Türkler var okuduğunu anlamayan köy şivesiyle yaşayan sayısız insan var

Yüzde 9 iken,500 sene hüküm sürmüş.
Hepsi alfabetik olsaydi ne olurdu acaba?

efendim bunlar cumhuriyet düşmanlığından kaynaklanan şeyler. türk olmayı becerebilseler dil zenginliğini kabul edecekler. bkz:ural altay dilleri

olay şu. osmanlıca kiril alfabesi ile yazılsa idi sesleri çıkmaz idi. arap alfabesi seviyor bunlar. arabın her şeyi tatlı geliyor bunlara. arapça hakaret etsen amin diyorlar.

sorun cahil bırakılma değil, deve sidiği tutkusudur.

yukarıda alkolik bir sinek vızıldamış. tarzım değil tartışma. ama isterse misafirim olabilir. iletişim bilgilerimi paylaşabilirim.

Yukarıdaki zırvaya istinaden ;
Senin gibi bilge bir ceylanla sohbet etmek fena olmazdı ama benim tartışma edebinden uzak, safsatalar ile konuya iştigal ettiğini zanneden zırvalarla tartışacak bir şeyim yok işte.

Hadi sağlıcakla.

Bana mi dedi?:s

Ortalik karisik sen cik aradan

La şunları ısıtıp ısıtıp sükse yapmak için milletin önüne sermeyin yeter artık. Başka hangi millet ecdadını aşşağılamak için bu kadar uğraşıyor merak ediyorum.

aynen reis. bu okuma yazması olmayanlar bir kere dedesi mezarında fatiha okumamış adamlar. la taşı okuyamadın fatihayıda mı okuyamadın.

Dedesinin mezeranı okuyamayanlar okuduğu Fatihanın anlamını bile bilmiyor :) Cahil sürüsü

Biliyordur belki.
Neden zan edirsiiz?

benim soyum taaa Osmanli'ya dayanmadigi icin no problema
herkes Fatih Sultan Mehmet'in ya da Muhtesem Suleyman'in torunu
Deli Ibrahim'in Sari Selim'in mezar taslarinida okuyun

efendim bunlar cumhuriyet düşmanlığından kaynaklanan şeyler. türk olmayı becerebilseler dil zenginliğini kabul edecekler. bkz:ural altay dilleri

olay şu. osmanlıca kiril alfabesi ile yazılsa idi sesleri çıkmaz idi. arap alfabesi seviyor bunlar. arabın her şeyi tatlı geliyor bunlara. arapça hakaret etsen amin diyorlar.

sorun cahil bırakılma değil, deve sidiği tutkusudur.

yukarıda alkolik bir sinek vızıldamış. tarzım değil tartışma. ama isterse misafirim olabilir. iletişim bilgilerimi paylaşabilirim.

Benimle paylaşsana.

Geri