dede oldum

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
çocukluğumdan beri hevesle uğraştığım akvaryum hobisinde 5 aya yakın betta adlı türle devam ediyorum. 2 haftalık kur sürecinden sonra belediye (balığımın adı ahdshaf) dişiyi ikna etmeyi başardı bugün itibari ile yumurtalar köpük yuvaya dizildi. 50ye yakın yumurta var sanırım, 48 saatin sonunda yumurtalardan çıkmaya başlayacaklar. belediye babalığın verdiği koruma iç güdüsü ile yuvanın başından bi an olsun ayrılmıyor, yalnız dişiyi ayırdım yumurtalara karşı çok iştahlı davranıyor. :D

süt beyaz renkte olanlar yumurtalarımız, üstten üstten nabıyo bu gerizekalı edasıyla bakan da belediye. :D

bDE0VZ.jpg

bi maşallahınızı alırız. <33

Yemin ederim ilkkez balık yumurtası gördüm.
Belediye hakkını veriyor, torunlarla birlikte görmekte nasip olsun inşallah, maşşallah.

Dikkat et de balik, yemesin yavrilarini Oggy :p

Tam bir belediye başganı. Yumurtaların etrafında neden köpük var?

türe ait bir özellik diyeyim, aldıkları havayı ağızlarındaki bi sıvıyla şişirip böyle su üzerine yuva yapıyorlar. yumurtarın bi arada kalması ve koruma açısından.

hepinize teşekkürler ayrıca. <33

Col tatlişko bunlar yhaaaa;$

3. günden sonra çıkmaya başlarlar da ,yalnız erkeği de ayırman gerekir yumurtadan çıkıp yavrular harekete başladıklarında ,yoksa tüm emeklerin boşa gidiyor baka kalıyorsun : )

annemin onayını alırsam aklımda bir fikir var. bu türün dişisi çok nadir bulunuyor, 10 akvaryumcunun 1inde anca vardır diyebilirim. amacım bu hobiye gönül vermiş herkese uygun bi fiyattan (sermaye şart :D) çeşit çeşit ulaştırmak.

İyi fikir :D

Hayırlı olsun. Ben de beslemekle beslememek arasında gidip geliyorum bu aralar, su değişimi beni düşündürüyor. Alırsam Plati ve Moli almaya karar verdim.

Hayırlı olsun. Ben de beslemekle beslememek arasında gidip geliyorum bu aralar, su değişimi beni düşündürüyor. Alırsam Plati ve Moli almaya karar verdim.

severek yapılınca inanın su değişimi bile zevk veriyor ama yine de çok emek vermek istemiyorsanız kesinlikle betta beslemelisiniz benim fikrim. canlı doğuran türleri doğurmaya başladığı an durdurulmak bilmiyor. 1 yıl lepistes deneyimledim, hazır yavruları büyütmeden yavruluyordu şerefsizler. :D en sonunda evde ağır bir koku oluşmaya başlayınca akvaryumu dağıtmak zorunda kaldım. : (((

severek yapılınca inanın su değişimi bile zevk veriyor ama yine de çok emek vermek istemiyorsanız kesinlikle betta beslemelisiniz benim fikrim. canlı doğuran türleri doğurmaya başladığı an durdurulmak bilmiyor. 1 yıl lepistes deneyimledim, hazır yavruları büyütmeden yavruluyordu şerefsizler. :D en sonunda evde ağır bir koku oluşmaya başlayınca akvaryumu dağıtmak zorunda kaldım. : (((

Bettalar aklımda olsun o zaman. Uyarı için teşekkürler.

Geri