Dαhα Fαzlα Yαbαπcı Ölmek İstemiyorum Sαπα..

Konu sahibi son olarak 4638 gün önce görüldü
“insanlar içlerinde **Spam/Adversiting** çocukları
biriktiriyor
**Spam/Adversiting**lar bu durumdan memnun
namus ticaretinin ifrit bekçileri
farkındalar artık ele geçirdikleri
memurun”

www.kalendermesrep.com Fatih Gül / Atrofik Aşk

tumblr_mryb3jqWy21rifa9mo1_500.jpg

Ne zaman gökyüzü ağlasa, yeryüzüne bir hüzün çizer gözyaşlarıyla.

Bir an geliyor ve bir daha asla eskisi gibi hissedemiyorsun.

Hayat güzel.
Kitap var.
Müzik var.
Şiir var.
Çay var ama şekersiz.

-Bir gün güneşin kırk üç kez battığını gördüm! demiştin bana.
Biraz sonra da eklemiştin:
-Biliyor musun? İnsan çok üzgün olunca günbatımlarından hoşlanır.
-Demek kırk üç kez gün batımını gördüğün gün son derece üzgündün öyle mi?
Ama küçük prens yanıt vermedi.

Bir şair intihar etmek isteyen genç bir kadına dur diyordu,daha senin için bir şiir bile yazılmadı.

Uzaklardan bir ses olmanı isterdim, bir selam, bir nefes… “Üşüme” diye seslenmeni isterdim… Bir el olmanı isterdim, bir kol… “Özledim” deyip sarılmanı… En karanlık yerinde düşlerimin çıkıp gelmeni isterdim. Kınalı bir bahar gibi, umut ışığı olmanı isterdim hayatıma…

“Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir. Eylem adamı olmanın birinci şartı, duyarsız olmaktır. (…) Eylem adamı için dış dünya atıl maddelerden kuruludur. Üzerinden atlayıp geçtiği ya da yoluna çıkınca ittiği bir taş gibi kendiliğinden atıl olanlar vardır; bir de karşısında pes eden bir insan gibi atıl olanlar. Belki taştan farksızdır insan da, çünkü eylem adamı ona da aynı şekilde davranır: Ayağıyla iter ya da üzerinden atlayıp geçer.”
— F. Pessoa - Huzursuzluğun Kitabı

Yüzün müdür acaba yolumu dolaştıran?
Acının bu solgun haritasında,
Kendime yeni duraklar bulduğum.
Ulaştığım ıssız dağ doruklarında
Yüzün müdür hep sorular sorduğum,
Bakışının titrek aydınlığında?

Aslında ne bulunur bir gezginin yanında
Kendi yüzünden başka,
Hüzünle bileyen direncini.
Bir suyun ürpermiş aynasında
Apansız gözgöze geldiğim.
Ayakları ayaklarıma bitişik
Kımıltısız bir gövdeyle rüzgârın sildiği.
Bir bulup bir kaybettiğim
Yani bir gezginin hep gittiği,
Senin yüzün benim yüzüm değil mi?

— Metin Altıok - Yüzün

Ve geldiğinde gelmemiş gibi,bilmemiş gibi,yaşamamış gibi gelmek,rüyayı görüp uyanmak ve neyse rüyaymış demek ve aynı yerden uyumaya devam etmek

“Doğu, ebedi gerçeğe daha yakındı. Ama Batı uygarlığı maddi hayat beklentilerini karşılayarak Doğu’yu yutuverdi. Bunu anlamak için Doğu müziğiyle Batı müziğini karşılaştırmak yeter de artar bile. Batı, “İşte, ben buyum!” diye bağırıyor.” Bana bakın,! Dinleyin! Ben ben, ben.. Oysa Doğu kendi hakkında tek kelime etmez.”
— Andrey Tarkovski

Bana verdiğin mutluluğu
paylaşacak kimsem yok
sevincimi içimde
ve yalnız taşıyorum.
biliyorsun ya
susarak yaşamak zorundayım seni…

“Biz duygusal açıdan çok cahiliz. Bize anatomi, Pretoria’daki tarım, hipotenüsün karesinin dik kenarların karelerinin toplamına eşit olduğu gibi her tür boku öğrettiler. Ama insan ruhuna ilişkin tek bir şey öğrenmedik. Kendimiz ve başkaları hakkında kara cahiliz aslında”
— bergman

“Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım; kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım. Bana acımayın. Ben kötüyüm; sizlere karşı kötü duygular besledim içimden. Beceriksizliğimden uygulayamadım kötü düşüncelerimi.”
— Tutunamayanlar’dan

Hatırlamıyorum,
kime, ne zaman sattım kanatlarımı acaba?

“Yaşadıkça düzelmiyordu hayat, tıpkı yaşlanmakla büyümediği gibi kişinin…”
— Elif Şafak

Bana dememişti kimse, kızım çabuk tüketirsin, ağırdan al diye. Çabucak yaşamak istedim. Hayatı roman olacak o kadın olmak istedim. Yazmak istedim ve yazmak için yaşamak.
Hiç büyüyememiş bir çocukla, yorgun ve yaşlı bir kadını içinizde barındırmanın lanetini bilir misiniz? Öğrenmeyin.

“Bu dünyada incinip incinmeyeceğine dair seçim yapma şansın yok ancak seni kimin inciteceğini seçebilirsin.”
— The Fault in Our Stars

Geri