Cumhurbaşkanının Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Bana göre; Tek kelime ile, mükemmel.. Dünyadaki siyasi ekonomik küresel olaylarla ilgili olarak çok güzel tespitler ortaya koydu ve sorumluların kim olduğunu belirtti. En güzeli de ekolojik dengeye en çok zarar veren devletlerin bu işte en çok emek sarf etmesi gerektiğinin vurgulanması iyiydi...

Kamil abim, sorun ney bilin mi? Adam başka yerde mükemmel oluyor kendi evinde kötü oluyor. Bu şey gibi aynı. Başkalarına mükkemel insan, karısına azrail olan koca gibi. Ya da şey gibi, çocuğunu döven adama kızıp, şerefsiz diyip evde çocuğuna tekme tokat dalan baba gibi.

Kamil abim, sorun ney bilin mi? Adam başka yerde mükemmel oluyor kendi evinde kötü oluyor. Bu şey gibi aynı. Başkalarına mükkemel insan, karısına azrail olan koca gibi. Ya da şey gibi, çocuğunu döven adama kızıp, şerefsiz diyip evde çocuğuna tekme tokat dalan baba gibi.
Velhasıl-kelam?.... Bir de anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum biliyor musun Hayır dünyanın diğer taraflarında en Medeni enuygar en modern baktığınız yerlerde olan olayları görmüyorsunuz da kendi ülkenizde olan olaylar hakkında niçin bu kadar insafsız davranıyorsunuz anlamıyorum hiçbir yapılan kötü olmaz boşa olmaz bundan 25 yıl öncesine bakacak olursan nerede vardı neler yapılıyordu farkında mısın bugün yapılanları inanır mısın Kendi milletimiz dışında herkes Takdir ediyor. Ama nedense ülkemizde Zeki geçinen insanlar sanki hepsi Einstein gibi bir zekaya sahip çok daha iyi işler yapabilecek kapasiteye sahip de ülkenin başında cumhurbaşkanı olarak görev yapan bir adamı eleştirmeye kendini layık görüyorlar Sordun mu hiç birine kaç defa mahallenizden muhtar aday oldunuz diye?

Tamam arkadaşlar ben lise mezunuyum anlıyorum sizin kadar eki olmadığını sanıyorsunuz ama İnanın bana ben de gündemi En az sizin kadar iyi takip edip Hatta üzerine çok daha fazla Kitap okuyorum.

Takip ettim gazete ve haber başlıklarının saymıyorum.

Jose Saramago= Körlük.

C engiz Aymatow= Toprak Ana.

İlbner Ortaylı= Tarihin Gölgesinde.

Kahraman Tazeoğlu= Bukre.

Doğan Cüceloğlu= İnsan ve davranışı.

Engin Gençtan= İnsan olmak.

Halil İnalcık= Devlet-i Aliyye.

William Golding= Sineklerin Tanrısı.

Peyami Sefa= 9. Hariciye Koğuşu.

Antony Burgerss= Otomatik Portakal.

Elmalili= Kuran-ı Kerim.

Paulo Coelho= Simyacı.

Mehmet Niyazi= Çanakkale Mahşeri.

Ali Kerem= Mahşer İzleri.

Soner Yalçın= Kayıp Sicil.

Bertrant Rusell= Aylaklığa Övgü.

Mevlâna= Fihi ma-fih.

Mevlana= Mesneviden kısa hikayeler.

A'mak-ı Hayal= Filibeli Ahmet Hilmi

Kuyucaklı Yusuf = Sabahattin Ali

Dokuza Kadar On= Özdemir Asaf

Aklından Bir Sayı Tut= John Verdon

Kuyucaklı Yusuf= Sabahattin Ali

Başlangıç= Dan Brown

İyi Düşün Doğru Karar Ver= Doğan Cüceloğlu

Franz Kafka= Dönüşüm

Fİ= Akila Azra Kohen

Maksim Gorki= Ana

• Beğen
Tepkiler: ne
Velhasıl-kelam?.... Bir de anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum biliyor musun Hayır dünyanın diğer taraflarında en Medeni enuygar en modern baktığınız yerlerde olan olayları görmüyorsunuz da kendi ülkenizde olan olaylar hakkında niçin bu kadar insafsız davranıyorsunuz anlamıyorum hiçbir yapılan kötü olmaz boşa olmaz bundan 25 yıl öncesine bakacak olursan nerede vardı neler yapılıyordu farkında mısın bugün yapılanları inanır mısın Kendi milletimiz dışında herkes Takdir ediyor. Ama nedense ülkemizde Zeki geçinen insanlar sanki hepsi Einstein gibi bir zekaya sahip çok daha iyi işler yapabilecek kapasiteye sahip de ülkenin başında cumhurbaşkanı olarak görev yapan bir adamı eleştirmeye kendini layık görüyorlar Sordun mu hiç birine kaç defa mahallenizden muhtar aday oldunuz diye?
Abim bak, benim yaşım da küçük değil. Saygıdan abi diyorum. Ve adamı sevdiğin için de yargılamıyorum hor görmüyorum. Sadece bir insan olarak Türk milletinin haklarının ne kadar küçük düşürüldüğünü görmeni istiyorum. Ülke öyle halde ki araplar gelmiş Türkiyede Türke kiralık daire veriyor hem de bir sürü şart koşul sunarak. Ben buna çok güldüm yalan yok. Ama acınacak halimize gülüyoruz işte. Türkiye mi burası yoksa arabistan mı anlamadım gitti. Çünkü adam kendi halkından çok başka milletlere sahip çıkıyor. Geçen gün türk vatandaşlığını bedavaya alan suriyeli arkadaş diyor ki türklerden nefret ediyorum. Ee bu adama niçin verildi bu vatandaşlık? Gelsin kötülük etsin diye mi? Neden bu uzun abi milletini araplarla eşdeğer yapıyor? Bunlara kızıyorum ben.

@kamil0920 sen 3 universite bitirsen ne olacak, ana okuluna gitmesen ne olacak. Ben insanları statüsü için değerlendirmem. Benim arkadaşım var mesela, kız hiç birşey bilmiyor cahil kalmış. Ama olsun kalbi güzel cahil olsa da seviyorum onu. Yeter ki kötü kalpli olmasın ve yanlış insanı sevmiş olmayayım. Şimdi sen kötü kalpli biri değilsin bence, ama yanlış insanı seviyorsun. Bak, gidip de kılıçdaroglunu sev demiyorum. Ama uzun adam yanlış insandır, milletini aç bırakıyor. Sevgiyi haketmiyor, anlıyor musun abim?

Adam diyor ki “sen kimsin de cumhurbaşkanını eleştiriyorsun”. Senin benim seçtiğim kamu görevlisi tabii ki eleştireceğim ve çevreme karşı duyarlı olacağım.
Neyse, azalarak biteceksiniz .)
Adam akp belediyesi kadrosuna geçti sanırım yakın zamanda.
Cahillik demeyeceğim çünkü art niyetli bir insansın.

kamil abi ben hiç kitap okumam..... ama çok pop müzik dinlerim..... hande yenerin de dediği gibi; bak her şey nasıl tersine döndü, senin aşkın balondu söndü......

Takip ettim gazete ve haber başlıklarının saymıyorum.

Jose Saramago= Körlük.

C engiz Aymatow= Toprak Ana.

İlbner Ortaylı= Tarihin Gölgesinde.

Kahraman Tazeoğlu= Bukre.

Doğan Cüceloğlu= İnsan ve davranışı.

Engin Gençtan= İnsan olmak.

Halil İnalcık= Devlet-i Aliyye.

William Golding= Sineklerin Tanrısı.

Peyami Sefa= 9. Hariciye Koğuşu.

Antony Burgerss= Otomatik Portakal.

Elmalili= Kuran-ı Kerim.

Paulo Coelho= Simyacı.

Mehmet Niyazi= Çanakkale Mahşeri.

Ali Kerem= Mahşer İzleri.

Soner Yalçın= Kayıp Sicil.

Bertrant Rusell= Aylaklığa Övgü.

Mevlâna= Fihi ma-fih.

Mevlana= Mesneviden kısa hikayeler.

A'mak-ı Hayal= Filibeli Ahmet Hilmi

Kuyucaklı Yusuf = Sabahattin Ali

Dokuza Kadar On= Özdemir Asaf

Aklından Bir Sayı Tut= John Verdon

Kuyucaklı Yusuf= Sabahattin Ali

Başlangıç= Dan Brown

İyi Düşün Doğru Karar Ver= Doğan Cüceloğlu

Franz Kafka= Dönüşüm

Fİ= Akila Azra Kohen

Maksim Gorki= Ana
Kuran'ı Kerim okumadığın için
Kuran'ın ilkelerinden haberin yok
Muhakeme yeyeneğin sıfır
otur

Zaman herşeyi gösterecek de, umuyorum sizin senaryoyu haklı çıkarmaz. Bu arada eleştirmekten daha kolay ve basit bir iş yok herkes bunu yapabilir. en basit insandan en değerli insana kadar herkes eleştirir, hepimiz yapıyoruz. pekala çözüm için öneriniz nedir? sadece şöyle olsun demek değil ama; Komplike bir işlem olan tüm hesaplamaları yaparak önerdiğiniz bir yöntem var mı? benim için o veya bu diye bir şey yok. evet milliyetçiyim ama kişilere veya partilere Endeksli değil. tek Dikkat ettiğim husus; ülkem için kim bir tane daha olsa güzel bir adım atmış ona bakarım ben. pekala söylüyorum ve soruyorum sizin olmasını istediğiniz adımlar icraatlar nedir? kötüdür kötü kötü demek ile hiçbir kötülüğün düzeldiği görülmemiştir. O halde bir örnek verin bir yol gösterin Hadi bakalım. Sosyal medya sohbetlerini Ala Geyik Muhabbeti ile değerlendirmek yerine şöyle bir oturup Neyi ne yaparsam, hangi yolu izlersem baş edebilirim diye Düşünmeniz daha mantıklı. hele ki şu anda bilgiye ulaşmak o kadar basit oldu ki.

Tamam şimdiden özürünü kabul ediyorum. Tekrar bak.
Ewet listende var, gözümüzden kaçmış özür
ama
tekrar bi gözden geçir derim
özellikle kuranın siyasi ve idari ilkeleri hakkında,
hukuk, liyakat, ortak akıl gibi evrensel değerleri anlamaya çalış,
Özellikle bu mesajların muhafazakar kesime ulaşması gerekiyor
Müslümanların bu ilkelerden haberi yok

İşi siyasete çekmeye bayılıyorsunuz. Pekala size soruyorum neden 96 milyar liralık telefon faturası
çıkaran CHP milletvekili için hiçbiriniz bir Yorum yapmadı? Pekala soruyorum: Avrupa parlamentosu'nun muhataplarının bile yalanladığı, Suriyeli göçmenler ülkemize almak için anlaşma yapıldı yalanını ahlaksızca söylemeye devam eden bir adam için niçin bir tek kelime söylenmedi, ya da söyleyemiyorsunuz niye? Çünkü hepinizin ortak düşmanın düşmanı değil mi. böyle bir mantık yok. adamlar gayet basit, bizden daha iyisi gelene kadar en iyisi biziz.. daha iyisini yorum yok kötü değil mi Neyse ya.... Daha dün hdp ile beraber ortak hedeflere yürüyeceğiz diyen muhalefet liderine susmak.? Belki bir koltuğa otururum diyerek iyi olduğunu iddia eden birisinin onlara susmasını niçin Hiç yorum konusu bile yapmıyorsunuz?

Salatalığı 2 lira ucuza almak için 10 market gezen adam Avrupanın bizi kiskandigina inanıyor. Hıyarlık böyle birşey iste.
Güzel bir söz whatsapp durumunda bir arkadaşım paylaşmış

reis naber dese
hemen canlı yayına geçiyorlar
abartmayın ki
konuşunca izleyen/dinleyen çok olsun

@kamil0920 Bizim 2 katimizdan buyuk ekonomisi olan İtalya’da 3 bin makam araci varken bizde neden 125 bin makam araci var? Biz birde üretici bile degiliz. Ne ekonomisinden bahsediyorsun güzel kardesim sen. Bizdeki olsa olsa talan ekonomisidir.
Kanıtla
Yoksa iftiracı - yalancı muhalif konumuna düşersin

@kamil0920 sen adam güzel konuştu diyorsun, buradakiler 2 tane hıyar lazımdı alamadım diyor. Kime ne anlatıyorsun.
Bu forumda Cumhur ittifakı leyhine tek kelime edemezsin linç edilirsin. Şu verilen cevapları iyice oku ve düşün kimlere laf anlatıyorsun.
Adam bin tikipiliyim diyordu. Terörizmden tutuklu Aponun heykelini dikme hayali kuran Selonun videolarını yayınlıyor. Hiç birşey tartışılmıyor. Hep bir eziklik hep bir alaycılık ve ağlaklık.

Geri