Cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Cumhurbaşkanlığı seçimine bir yıldan az bir süre kaldı ve ekonomi başta olmak üzere çok sayıda çözüm bekleyen sorun nedeni ile yapılacak seçim büyük önem arz etmektedir.

Seçilecek olan cumhurbaşkanın öncelikle siyasi tecrübesi yüksek ve dengeleri kurabilecek bir potansiyele sahip olması gerekmektir çünkü önünde oldukça zorlu bir görev süreci yer alacaktır.

Ülkenin son dönemde yaşadığı problemlere akılcı çözümler üretebilecek, toplumdaki ayrılıkları bir araya getirme gücüne sahip, demokratik kararlar alma konusunda başarılı ve parti kimliğinin dışına çıkıp toplumu kapsayıcı şekilde hareket edebilecek bu isim sizce kim olmalıdır?

cumhurbaskanligi%20(1).jpg

Önce diyorlar ki Parlementer sistem gelecek, Cumhurbaşkanlığı SEMBOLİK olacak. Şimdi de siyasi tecrübesi önemli deniyor.

Hani sembolik boş boş oturacaktı.

Neyse…

Ekmeleddin ya da Abdullah Gül…

pardon ya şaşırdım :D

Mansur Yavaş
Meral Akşener
Ekrem İmamoğlu

Bu 3’ü seçimi alır. Ha alır dediysem öyle tamam aday oldum ben seçilirim değil.
Söylediklerine eline, beline, diline sahip olacak.
Ersan Şen hocamızında dediği gibi elinde kıvılcım gözünde ateş olacak.

Şimdi biri çıkar der ki; ee hani orasına burasına sahip olsun sonra da diyorsun ateş fışkırtsın diye

Yapacağı icraatleri, ülkeye güzel şeylerin geleceğini insanlara hiç durmadan anlatmalı. İnsanları heyecanlandırmalı.

Ya daha yazarım da yine kendi bildiklerini okuyacaklar.

Bu 3 aday hariç başkası olursa benim oyum İnce’ye ya da Özdağ’a…

Yavaş'ın ismi çok geçiyor ancak Kürt seçmen açısından baktığımız zaman oy alması mümkün olabilir mi?

Olaya tersten bakalım, Kemal Kılıçdaroğlu ulusalcılardan, milliyetçilerden, islamcılardan oy alabilecek mi? Seçimlerde daha çok olan daha değerlidir diye biliyorum.

2018 genel seçimleri dikkate alındığında %40 üzerinde muhafazakar, %20 üzerinde ulusalcı, %20 üzerinde milliyetçi oy var. Siz olsanız hangisini daha önemli görürsünüz? Halihazırda tüm anketlerde Mansur Yavaş, diğer tüm adaylardan daha fazla oy oranına sahip.

1661176196922.png

Önce diyorlar ki Parlementer sistem gelecek, Cumhurbaşkanlığı SEMBOLİK olacak. Şimdi de siyasi tecrübesi önemli deniyor.

Hani sembolik boş boş oturacaktı.
Mansur Yavaş
Meral Akşener
Ekrem İmamoğlu

Bu 3’ü seçimi alır. Ha alır dediysem öyle tamam aday oldum ben seçilirim değil.
Bu 3 aday hariç başkası olursa benim oyum İnce’ye ya da Özdağ’a…

Kim dedi sembolik boş oturacak diye?

"Kim olursa olsun destekleyeceğiz" derken, adaylar arasında kimi uygun görürlerse anlamında söyledim ancak zaten adayların hiçbirinin o makama gelirse boş oturacak vakti olmayacaktır.

@Thor Akşener aday olmayacağını söyledi ve sözünden dönmeyecektir.

Yavaş ve İmamoğlu ise belediye başkanı olarak devam edecek gibi görünüyor.

İnce ve Özdağ için artık hiç yorum yapmayacağım çünkü yeterince fikrimi belirttim.

Kim dedi sembolik boş oturacak diye?

"Kim olursa olsun destekleyeceğiz" derken, adaylar arasında kimi uygun görürlerse anlamında söyledim ancak zaten adayların hiçbirinin o makama gelirse boş oturacak vakti olmayacaktır.

@Thor Akşener aday olmayacağını söyledi ve sözünden dönmeyecektir.

Yavaş ve İmamoğlu ise belediye başkanı olarak devam edecek gibi görünüyor.

İnce ve Özdağ için artık hiç yorum yapmayacağım çünkü yeterince fikrimi belirttim.
Yahu 6’lı masa dedi sembolik olacak diye.

Vallahi haber vs takip etmeden sürekli ezbere konuşup duruyorsunuz.

Ben neden icraat vaatler açıklanmıyor dediğimde burada sürekli PARLAMENTER SİSTEME dönecekler dediniz.

Eee Parlementer sisteme dönüş olunca yani eski yönetim biçimine dönüş olunca

Sembolik Cumhurbaşkanı
Yetkileri olan BAŞBAKAN
Kanunları yasaları onaylayacak Meclis

şeklinde olacak.

Olaya tersten bakalım, Kemal Kılıçdaroğlu ulusalcılardan, milliyetçilerden, islamcılardan oy alabilecek mi? Seçimlerde daha çok olan daha değerlidir diye biliyorum.
2018 genel seçimleri dikkate alındığında %40 üzerinde muhafazakar, %20 üzerinde ulusalcı, %20 üzerinde milliyetçi oy var. Siz olsanız hangisini daha önemli görürsünüz? Halihazırda tüm anketlerde Mansur Yavaş, diğer tüm adaylardan daha fazla oy oranına sahip.

Kılıçdaroğlu'nun oy alacağı, Kürt seçmen oy oranına baktığımız zaman açığı kapatıyor ancak Yavaş aday olursa doğrudan oylar Cumhur İttifakı'na kayacaktır.

Ulusalcılardan umudu kestik zaten ancak belli de olmaz, belki son anda çark edebilirler.

Yavaş'ın adaylığına destek çok görünüyor ancak Kürt seçmen oy oranı da hiç az değil ve işte o noktada dengeler bozulabilir.

Yahu 6’lı masa dedi sembolik olacak diye.

Vallahi haber vs takip etmeden sürekli ezbere konuşup duruyorsunuz.

Ben neden icraat vaatler açıklanmıyor dediğimde burada sürekli PARLAMENTER SİSTEME dönecekler dediniz.

Eee Parlementer sisteme dönüş olunca yani eski yönetim biçimine dönüş olunca

Sembolik Cumhurbaşkanı
Yetkileri olan BAŞBAKAN
Kanunları yasaları onaylayacak Meclis
dayı zaten
şeklinde olacak.

Adayı kim belirliyor @Thor ?
Altılı Masa, risk almadan en uygun adayı seçecektir ve belki de Yavaş olur ancak sonuçta bize düşen destek olmak diyoruz. Sen ise sürekli "Kılıçdaroğlu olursa destek olmam" diyenlerdensin.

Kılıçdaroğlu o makamı idare edecek kadar yetkin, hiç merak etme.

Özdağ ve İnce yüzünden muhalefet boş işlerle meşgul ediliyor. Aday göstermek isterlerse gösterirler zaten ve Özdağ'ın amacı nedir?
Özdağın, İncenin amacı seçimi kazanmak.
Ülkenin bi 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok kalmadı.

Asıl siz boş işlerle uğraşıyorsunuz. Halk Yavaş’ı istiyor ona bile bahane buluyorsunuz.

Hani demokrasi nerede?
6 kişinin 85 milyona 1 aday dayatması mı demokrasi yoksa halkın istediğini aday yapmak mı demokrasi…

Kılıçdaroğlu'nun oy alacağı, Kürt seçmen oy oranına baktığımız zaman açığı kapatıyor ancak Yavaş aday olursa doğrudan oylar Cumhur İttifakı'na kayacaktır.

Ulusalcılardan umudu kestik zaten ancak belli de olmaz, belki son anda çark edebilirler.

Yavaş'ın adaylığına destek çok görünüyor ancak Kürt seçmen oy oranı da hiç az değil ve işte o noktada dengeler bozulabilir.

Anketlerde hepsi hesaba katılıyor zaten. Kürt seçmen oyu bana göre saçma bir ifade, HDP oy oranı kast ediliyorsa gayet az, %11. Diğer tarafta %89'luk bir matematik var. Ankara ve İstanbul seçimlerini dikkatli analiz etmek lazım. AKP, o yerel seçimlerde, iki ilde de rekor oy aldı.

Ulusalcılardan umudu kesen siz, kimsiniz?

Anketlerde hepsi hesaba katılıyor zaten. Kürt seçmen oyu bana göre saçma bir ifade, HDP oy oranı kast ediliyorsa gayet az, %11. Diğer tarafta %89'luk bir matematik var. Ankara ve İstanbul seçimlerini dikkatli analiz etmek lazım. AKP, o yerel seçimlerde, iki ilde de rekor oy aldı.

Ulusalcılardan umudu kesen siz, kimsiniz?

Ulusalcılardan umudu kesen tabii ki 6'lı Masa ve destekçileri çünkü son dönemde çok fazla sorunlu söylemleri var.

İçimizden birini seçicez, sizde eşek gibi oy vericeksiniz…

@Thor Cüneyt Özdemir'i de mi takip ediyorsun? Eyvah eyvah...
Denk geldi, videoya baktım doğru söylüyor.

Hem hdp gidip kendine başka ittifak kurdu.

Ankara belediyesi için Yavaş’a oy verenler neden şimdi cb seçiminde oy vermeyecekmiş, kafaları mı güzel bunların?

6’lı masa ben cumhurun alternatifiyim diyor ama söylem davranış olarak akp gibi dayatmacı davranıyor.

İnsanlar artık dayatmacı, biz böyle yaptık yapıyoruz siz de bize oy vereceksinize karşı duruyor.

O yüzden İnce ve Özdağ farklı partiler kurup muhalefeti hizaya sokmaya çalışıyor.

Hizaya getirmek dediysem, muhalefet aynı akp gibi davranıyor…

Geri