Cübbelinin Saçmalıkları 3

Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü
Şimdi bu konular arka arkaya neden açılıyor anlamıyorum . Adamın yanlışlarına bişi diyemem doğru insanı gösterin desem kim göstercek bu zamanda ? İyiler yıllar evvel ölmüş zaten ama şunu diyebiliriz Cübbeli Ahmetin yanlışından kat ve kat doğrusu vardır açıkçası ben birazda açıksözlü olmasından dolayı onu dinliyorum arada , çok şey öğreniyorum

En tehlikeli yalanlar doğruların arasına gizlenmiş olanlarıdır .. İstediğim zaman istediğim konuyu açabilirim değil mi ?

En tehlikeli yalanlar doğruların arasına gizlenmiş olanlarıdır .. İstediğim zaman istediğim konuyu açabilirim değil mi ?

Açabilirsin de insanları eleştirmeden önce ben ne kadar doğruyum demek var birde , sen onun kadar bilgiye karaktere mevkiye sahipsen işte o zaman eleştirmeni insanlar haklı bulur ;)

31/LOKMÂN-33

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ وَاخْشَوْا يَوْمًا لَّا يَجْزِي وَالِدٌ عَن وَلَدِهِ وَلَا مَوْلُودٌ هُوَ جَازٍ عَن وَالِدِهِ شَيْئًا إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَلَا تَغُرَّنَّكُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَلَا يَغُرَّنَّكُم بِاللَّهِ الْغَرُورُ​
Yâ eyyuhen nâsuttekû rabbekum vahşev yevmen lâ yeczî vâlidun an veledihî ve lâ mevlûdun huve câzin an vâlidihî şey’â(şey’en) inne va’dallâhi hakkun fe lâ tegurrennekumul hayâtud dunyâ, ve lâ yagurrennekum billâhil garûr(garûru).​
Ey insanlar, Rabbinize karşı takva sahibi olun! Ve o günden korkun ki; baba, oğluna karşılık veremez (yardım edemez). Ve oğul da babasına bir şeyle karşılık veremez. Muhakkak ki Allah’ın vaadi haktır. Öyleyse dünya hayatı sakın sizi aldatmasın. Garur (tagut), Allah’a karşı sakın sizi kandırmasın.
1.yâ eyyuhâ: ey
2.
en nâsu: insanlar
3.ittekû: sakının, takva sahibi olun
4.
rabbe-kum: sizin Rabbiniz
5.
vahşev: ve korkun
6.
yevmen: gün
7.
lâ yeczî: karşılık vermez
8.
vâlidun: baba
9.
an veledi-hi: onun çocuğundan
10.ve lâ mevlûdun: ve çocuk değildir
11.
huve: o
12.
câzin: karşılığını veren
13.
an vâlidi-hi: onun babasından
14.
şey'en: bir şey
15.
inne: muhakkak ki
16.
va'dallâhi (va'de allâhi): Allah'ın vaadi
17.
hakkun: hak
18.
fe: öyleyse
19.
lâ tegurrenne-kum: sakın sizi aldatmasın
20.el hayâtu ed dunyâ: dünya hayatı
21.
ve lâ yagurrenne-kum: ve sakın sizi aldatmasın
22.
billâhi (bi allâhi): Allah'a karşı
23.
el garûru: gurur, tagut

AÇIKLAMA

Bismillâhirrahmânirrahîm
Allah'a karşı takva sahibi olmak emredilmektedir. Takva sahibi olursanız Allah'ın emrettiklerini yerine getireceksiniz. Allah'ın vaadettiği güzelliklere de sahip olacaksınız.

Öyleyse dünya hayatına dalmayın. Allah'ın size öğrettiklerini gerçekleştirin yani hayattayken Allah'a ulaşmayı dileyin. İrşad makamına ulaşıp tâbî olun, ruhunuzu, fizik vücudunuzu, nefsinizi teslim edin, irşada ulaşın ve iradenizi de Allah'a teslim edin. O zaman bütün takvaları yaşamış olursunuz. Ancak onunla kazandığınız şeyler sizi kurtarır kıyâmet günü. Böyle yapmazsanız, ne baba iseniz oğlunuz ne oğulsanız babanız sizi kurtaramaz. Muhakkak ki aslolan, insanların Allah'ın vaadettiği standartlarda Allah'ın emirlerini yerine getirmesi ve yedi tane takvanın sahibi olmasıdır.

Dünya hayatına dalıp da Allah'ın farzlarını sakın unutmayın, 7 tane teslimi yani İslâm'ın 7 safhasını sakın unutmayın. Ve çok açık bir şekilde Allahû Tealâ'nın takva sahibi olmakla Allah'ın vaadinin hak olduğunu söylemesi ve bunların dünya hayatının ötesinde bir şeyler olduğunu ifade etmesi geçiyor âyet-i kerimede. Allah'a karşı takva sahibi olmak, 7 tane safhayı gerektirir. Ancak Allah'a karşı takva sahibi olanlar yani 7 kademeyi de aşabilenler, dünya hayatına aldanmayanlardır. Gurur ya da tagut onları kandırmamıştır.

-----
TAĞUT

Azgın, sapık, kötülük ve sapıklık önderi, zorba, şeytan, put, puthane, kâhin, sihirbaz. ALLAH'ın hükümlerine sırt çeviren kişi ve kuruluşların tümü. Arapça "Teğa" kökünden türetilmiş olup kelimenin masdarı olan "Tuğyan" ALLAH Teâlâ'ya isyan etmek anlamına gelmektedir.

ALLAH'ın indirdiği hükümlere muhalif olan ve onların yerine geçmek üzere hükümler icad eden her varlık tağuttur.

Tağut, ALLAH (c.c)'a karşı isyan etmekle beraber O'nun kullarını kendisine kul edinmek gayretinde olandır. Bu ise şeytan, papaz, dinî veya siyasî lider veyahut da kral olabilir. Bu sebepten dolayı bir insanın müslüman olabilmesi için tağutu reddetmesi gerekmektedir.

-----
Yorumum:

Şimdi burada tagut diyerek cübbeliyi kast ediyorlarsa eğer yine yanlış. Çünkü adamın saatlerce videosu var Allah'a iman etmek ile ilgili. Amacı bu şekilde olsaydı zaten kendisi 3 el almış kendi tarikatını kurup öyle devam ederdi. (:

------------------

2/BAKARA-48

وَاتَّقُواْ يَوْماً لاَّ تَجْزِي نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئاً وَلاَ يُقْبَلُ مِنْهَا شَفَاعَةٌ وَلاَ يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلاَ هُمْ يُنصَرُونَ​
Vettekû yevmen lâ teczî nefsun an nefsin şey’en ve lâ yukbelu minhâ şefâatun ve lâ yu’hazu minhâ adlun ve lâ hum yunsarûn(yunsarûne).​
Ve, bir kimseden diğer bir kimseye, bir şeyin ödenmeyeceği ve ondan (hiç kimseden) bir şefaatin kabul edilmeyeceği ve hiç kimseden bir fidye alınmayacağı ve onlara yardım edilmeyeceği günden sakının.
1.ve ittekû: ve sakının, çekinin 2.yevmen: gün 3.lâ teczî: karşılığı ödenmez 4.nefsun: bir nefs, bir kimse 5.an nefsin: nefsten, bir kimseden 6.şey'en: bir şey 7.ve lâ yukbelu: ve kabul olunmaz 8.min-hâ: ondan 9.şefâatun: şefaat, yardım 10.ve lâ yu'hazu: ve alınmaz 11.min-hâ: ondan 12.adlun: bir adalet, bir bedel, bir fidye 13.ve lâ hum yunsarûne: ve onlara yardım olunmaz

AÇIKLAMA

Bismillâhirrahmânirrahîm
Kıyâmet günü hiçbiriniz başka biri için bir ödemede bulunamazsınız, başkaları da sizin için bir ödemede bulunamazlar. Cezadan kurtulmanız için bir fidye, söz konusu değildir. Kim bir başkasının hidayetine sebebiyet verirse o kişinin sevaplarından hidayete ulaşmasına yardımcı olana da verilir. Kim bir başkasının dalâletine sebebiyet verirse onun günahlarından onu dalâlete düşürenin üzerine de yazılır. Ama o günahı ve sevabı kim kazanmışsa onun üzerinde onlar aynen kalır. Bu sebeple Allahû Tealâ "Hiç kimse kimsenin günahını yüklenmez."diyor. Yani bütün günahkârlar, günahlarının tamamının cezasını mutlaka çekecektir. Ama onların günahkâr olmasına sebebiyet verenler de onların günahlarından bir kısmını yüklenecektir. Kişiler, günahkâr olmasına, cehenneme gitmesine, dalâlette kalmasına sebebiyet verdikleri insanların günahlarından bir kısmını yükleneceklerdir. Kimse bir başkasının günahını yüklenemez sözü, bir kişinin günahının başkaları tarafından alınıp da o kişinin günahsız hale getirilmesinin mümkün olmadığını ifade etmektedir. Allahû Tealâ günahları affeder hatta sevaba çevirir.

Allahû Tealâ'nın mağfiret etmesi demek, kişinin günahlarını kişinin talebi üzerine Allah'ın affetmesi; devrin imamının talebi üzerine de bir defa daha affetmesi demektir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) bütün sahâbeye şefaat etmiştir, onların bütün günahlarının sevaba çevrilmesini de sağlamıştır. Ama kıyâmet günü Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in bütün ümmetine şefaat edeceğine dair bir söylentiye Kur'ân-ı Kerim bu âyetle geçit vermiyor. Kıyâmet günü kimsenin şefaati kabul edilmez.

Kıyâmet günü hiç kimse kimsenin günahını yüklenemiyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in de şefaati sahâbe için dünya üzerinde tahakkuk etmiştir. Peygamber Efendimiz bir hadîsinde: "Benim şefaatim dünyadadır." diyor. Ama şeytan insanlara: "Peygamber Efendimiz (S.A.V) bütün ümmetine kıyâmet günü şefaat edecek ve onların hepsini cennetine alacaktır." diyor. Şeytan bunları söyleyerek insanları Allah'ın yolundan ayırmaya çalışıyor. Allahû Tealâ da diyor ki: "İnsanların çoğu mutlaka cehenneme gidecektir."

Bu âyetle;
  1. Kıyâmet günü Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in, ümmetine şefaat edeceği ve ümmetindeki herkesin kurtulacağı,
  2. Allah'a kim inanıyorsa onun Allah'ın cennetine mutlaka gideceği şeklinde iki korkunç yalan görüyoruz ki bütün insanları, Allah'ın yolundan saptırmaya yeterli olmuş asırlar boyu. Bu sebeple toplumun çoğunun kurtulması mümkün değil.
----------

Yorumum:

yine video tam olarak değil sadece belli bir kısmı alınmış, fakat yinede yorum yapıyım.

bir kimse diğerinin doğrusunu bulması için birşey yaptığında onun yaptığı iyilikten diğerinin de nasiplenmesi gibi. Ayrıca şefaat etmek de, ben sana sen bana öyle birşey değil. Şefaat edecek kişimiyiz ki edelim. Yalnız insanlar öldüklerinde imamları ile birlikte çağrılacaklar. Yani neye mensupsan. İşte bu hususda şefaat hakkı olabilir belki çok bir bilgim yok, yanlış birşey de söylemek istemiyorum muhabbetin tamamını dinleyip araştırıp öyle konuşmak en doğrusu aslında. Videondan Çok küçük kısımlar alınarak ayetle de böyle böyle denilerek bu şekil olması sadece cübbeli için değil her bu tür muhabbet edenler ve herkes için sakıncalı.

Açabilirsin de insanları eleştirmeden önce ben ne kadar doğruyum demek var birde , sen onun kadar bilgiye karaktere mevkiye sahipsen işte o zaman eleştirmeni insanlar haklı bulur ;)

Ben alim değilim, olduğum iddiasında da bulunmadım hiç .. Yüzbinlere hitap etmiyorum .. Sen o mantığınla burada hükümeti de eleştirme o zaman zira siyasal bilgiler fakültesinden mezun olmadın ;)
Kaldı ki cübbeliyi eleştiren bu işin ilahiyat profları akademisyenleri hocaları da var .. Yani yalnız ben değil ..

Classiic

Bakara 48 Öyle bir günden korkun ki, o günde hiç kimse başkası için herhangi bir ödemede bulunamaz; hiç kimseden şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz; onlara asla yardım da yapılmaz

Enam 70 Dinlerini bir oyuncak ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseleri (bir tarafa) bırak! Kazandıkları sebebiyle hiçbir nefsin felakete duçar olmaması için Kur'an ile nasihat et. O nefis için Allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı. O, bütün varını fidye olarak verse, yine de ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları (günahlar) yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir. İnkar ettiklerinden dolayı onlar için kaynar sudan ibaret bir içecek ve elem verici bir azap vardır.

Enam 51 Rab’lerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları (vahy) ile uyar ki onların Allah’tan başka velileri ve şefaatçıları yoktur. Umulur ki korunurlar.

Bakara 123 Ve bir günden sakının ki, o günde hiç kimse başkası namına bir şey ödeyemez, kimseden fidye kabul edilmez, hiç kimseye şefaat fayda vermez. Onlar hiçbir yardım da görmezler

Secde 4 Gökleri, yeri ve bunların arasındakileri altı günde (devirde) yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. O'ndan başka ne bir dost ne de bir şefaatçınız vardır. Artık düşünüp öğüt almaz mısınız?

Zümer 43 Yoksa onlar Allah'ın yanısıra şefaatçılar mı edindiler? De ki: Onlar hiçbir şeye güç yetiremezler ve akıl erdiremezlerse de mi

Zümer 44 De ki: şefaatin tamamı Allaha aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O'nundur. Sonra O'na döndürüleceksiniz

Bu ayetlerde ALLAH'ın izni olmadan şefaat kabul olunmayacağı açık ve net belirtilmiş ..
Şu ayetlerde de ALLAH dilerse o gün yani mahşer günü ancak izin verirse söz hakkı vereceği kimseler olacağını buyurmuş ..

“O’nun izni olmadıktan sonra hiçbir şefaatçi şefaat edemez.” (Yunus 3)
“Rahman’ın huzurunda söz almış olanlar dışında hiç kimse şefaat edemeyecektir.” (Meryem 87)

Durum buyken bu cübbeli ve tayfası ALLAH'TAN NEREDE NE ZAMAN ŞEFAAT İZNİ ALMIŞLAR DA MİLLETE " SİZE ŞEFAAT EDECEĞİZ " DİYEBİLİYORLAR ?!! Yahu bu ne cürettir bu ne hadsizliktir ?
Ulan sen önce kendi kurtuluşunu garantiledinmi ki başkalarına daha hayattayken şefaat sözü veriyorsun ?

Bunları hiç düşünmüyor musunuz kardeşim ?
Bakın bu şefaat konusu tehlikelidir .. Zaten imanlarımızın zayıfladığı ve amellerimizin neredeyse hiç olmadığı bir dönemde " nasılsa falan hocam bana şefaat eder " kafasına itiliyoruz yapmayın etmeyin ..
Bu dünyada Müslümanların en büyük ve tek şefaatçisi KURAN olacaktır .. Tabi o kitabı alıp elimize okumaya başlarsak, yoksa cübbeli gibi yobazların " okumayın araştırmayın, sormayın bizi dinleyin yeter " telkinlerine kapılırsak ondan sonra hiç farkında olmadan ALLAH'a değil bunlara kulluk etmeye başlarız ..

Durum buyken bu cübbeli ve tayfası ALLAH'TAN NEREDE NE ZAMAN ŞEFAAT İZNİ ALMIŞLAR DA MİLLETE " SİZE ŞEFAAT EDECEĞİZ " DİYEBİLİYORLAR ?!! Yahu bu ne cürettir bu ne hadsizliktir ?
Ulan sen önce kendi kurtuluşunu garantiledinmi ki başkalarına daha hayattayken şefaat sözü veriyorsun ?

Bunları hiç düşünmüyor musunuz kardeşim ?
Bakın bu şefaat konusu tehlikelidir .. Zaten imanlarımızın zayıfladığı ve amellerimizin neredeyse hiç olmadığı bir dönemde " nasılsa falan hocam bana şefaat eder " kafasına itiliyoruz yapmayın etmeyin ..
Bu dünyada Müslümanların en büyük ve tek şefaatçisi KURAN olacaktır .. Tabi o kitabı alıp elimize okumaya başlarsak, yoksa cübbeli gibi yobazların " okumayın araştırmayın, sormayın bizi dinleyin yeter " telkinlerine kapılırsak ondan sonra hiç farkında olmadan ALLAH'a değil bunlara kulluk etmeye başlarız ..

Bak çok güzel demişsin abi. şefaat konusu çok derin ve ince düşünülmesi ve söylenmesi gereken bir mevzu.

Eğerki o videonun tamamında şefaat ile ilgili bu şekilde konuşmuşsa cübbeli yanlış konuşmuş bunda hem fikiriz. Yalnız 2. dk lık kısmında önünü ve ardını bilmeden konuya mudahil olmadan bu şekilde konuşmuşmasını dinleyerek cübbeli böyle şöyle diyemem ben.

Ayrıca şu kısmına da katılıyorum ki cübbeli kendisi de diyor zaten. Ben kendim bir kulum doğrumuz yanlışımız çok diyor şefaat ne ki? Ayrıca da okumayın araştırmayın biz ne dersek o ona inanın kısmı çok küçük bir kısmı, ki onun devamı yada öncesini de izlemek gerek. Neden böyle diyorum; çünkü adam her konuşmasında kaynağını verip araştırsınlar araştırın diyor. Körü körüne gitmeyin diyor ve bilmediği konuda bi bilgim yok araştıralım ona göre cevabını verelim diyor.

Ben alim değilim, olduğum iddiasında da bulunmadım hiç .. Yüzbinlere hitap etmiyorum .. Sen o mantığınla burada hükümeti de eleştirme o zaman zira siyasal bilgiler fakültesinden mezun olmadın ;)
Kaldı ki cübbeliyi eleştiren bu işin ilahiyat profları akademisyenleri hocaları da var .. Yani yalnız ben değil ..

Oda alimim demiyo zaten alimlik farklı bişeydir , o ilahi mevkidir .Ben senin gibi hükümeti eleştirmiyorum zaten , yanlışa yanlış doğruya doğru diyorum bitiyor ben sadece yorumda bulunuyorum eleştiri bile değil , insanların beynini yıkamak için üstü üstüne sürekli nefret içerikli konu açmıyorum .Bu şekilde devam etmenin ne amacı olduğunuda kestiremedim nedir bu kin onu anlamadım .

Aynı cübbeli ve tayfası da başka alimlerin hoşlanmadıkları konuşmalarında bir iki dakikalık yerlerini kesip yayınlıyorlar ama aralarında .. Ben çok şahit oldum bu duruma .. Eğer cübbelinin nasıl bir yobaz olduğunu öğrenmek istersen piyasada ki kitaplarını oku kendin gör .. Daha geçen sene " kabir azabından koruyan kefen " satıyordu bu masalcı yahu :)

Oda alimim demiyo zaten alimlik farklı bişeydir , o ilahi mevkidir .Ben senin gibi hükümeti eleştirmiyorum zaten , yanlışa yanlış doğruya doğru diyorum bitiyor ben sadece yorumda bulunuyorum eleştiri bile değil , insanların beynini yıkamak için üstü üstüne sürekli nefret içerikli konu açmıyorum .Bu şekilde devam etmenin ne amacı olduğunuda kestiremedim nedir bu kin onu anlamadım .

Bak şimdi kendi kendini yalanlıyorsun .. Senin burada başkalarını eleştiren yığınla yorumunu hatırlıyorum yapma .. Her zaman olduğu gibi konu içeriğine yorum yapmayıp şahsıma yorum yapılıyor ki ben buna gıcık olurum ve külahları değişiriz .. Konu ile ilgili bir bilgin varsa buyur paylaş, cübbeliyi karşıt tezlerle savun ( Classic gibi ) ama yoksa benim şahsıma yorum yapmaktan vazgeç .. Sanane benim hangi konuyu hangi amaçla açtığımdan ?
Eleman burada yanlış bir şeyler söylüyor ve bunu hep yapıyor, bende bu yanlışının YANLIŞ olduğunu dile getiriyorum bu kadar basit ..

yahu onlar böyle yaptılar diye sende mi böyle yapıyosun abi? o zaman ne kaldı farkın?

kefen mevzusunuda hiç duymadım görmedim. Varsa oda yanlış bilgilerim doğrultusunda.

ben yanlışa doğru demem doğruyada yanlış demem. Bunu siyasette de sergilerim biliyosun ki.

tartışmak ve bilgilenmek güzel din konusunda da daha hassas davranmak lazım tartışalım kazanalım. (:

Bende yalan olmaz inşaALLAH ..

[YOUTUBE]wNvYQciv_qg[/YOUTUBE]

Bak şimdi kendi kendini yalanlıyorsun .. Senin burada başkalarını eleştiren yığınla yorumunu hatırlıyorum yapma .. Her zaman olduğu gibi konu içeriğine yorum yapmayıp şahsıma yorum yapılıyor ki ben buna gıcık olurum ve külahları değişiriz .. Konu ile ilgili bir bilgin varsa buyur paylaş, cübbeliyi karşıt tezlerle savun ( Classic gibi ) ama yoksa benim şahsıma yorum yapmaktan vazgeç .. Sanane benim hangi konuyu hangi amaçla açtığımdan ?
Eleman burada yanlış bir şeyler söylüyor ve bunu hep yapıyor, bende bu yanlışının YANLIŞ olduğunu dile getiriyorum bu kadar basit ..

Benim burda eleştirdiğim kişiler bana laf söyleyebilme hakkına sahip senin bu yaptığın kul hakkı dinci geçiniyosun ya işte sana senin gibi anlıcağın cevap ..Konu açmanın amacı amacının ne olduğunu karşı tarafa aktarmaktır sen bana sanane dersen bende sana bunu açıklamak zorunda olduğunu hatırlatırım .Benimde en nefret ettiğim şeylerden birisi doğrudan çok yanlışı aramadık .Neyse yaşına hürmeten suscam

Hangi kul hakkından bahsediyorsun delikanlı ? Kul hakkı insanları ALLAH ile kandırıp yalan yanlış bilgiler vermekle olur .. Bırak yaşıma hürmeti, hiç bir zaman yaşımın arkasına saklanmadım varsa konuyla ilgili ilmin KONUYLA İLGİLİ TARTIŞACAKSIN BENİMLE .. Konuyu açış sebebi mi de açıkladım ayrıca ..
Bu din sadece cübbelinin dini değil benim de dinim ve dinimle ilgili kim yalan yanlış şeyler söylerse bende eleştiririm elbette ..

videoyu izledim abi.

Videoda anlatılan; okuduğu bahsettiği şeyleri kefene yazarsan yada ceylan derisine yazıp öyle gömersen kabir sualllerinin hafiflediğini, azabın hafiflediği dile getirmiş. Kesinlikle olucak demiyor zaten bu faydalı diyor. Yaparsanız faydası var diyor. Aynı cevşen gibi düşün. Cevşen nedir? Her türlü görünen görünmeyen kötülükten koruması için. E şimdi cevşeni taktık diye hiç kaza musibet gelmeyecek mi başımıza. (:

bu şekilde yani buda. Ne diyor videonun sonunda dünyevi olarak söylüyoruz diyor ahireti bilemeyiz orası Allah'ın takdiri ilahisi.

videoyu izledim abi.

Videoda anlatılan; okuduğu bahsettiği şeyleri kefene yazarsan yada ceylan derisine yazıp öyle gömersen kabir sualllerinin hafiflediğini dile getirmiş. Kesinlikle olucak demiyor zaten bu faydalı diyor. Yaparsanız faydası var diyor. Aynı cevşen gibi düşün. Cevşen nedir? Her türlü görünen görünmeyen kötülükten koruması için. E şimdi cevşeni taktık diye hiç kaza musibet gelmeyecek mi başımıza. (:

bu şekilde yani buda. Ne diyor videonun sonunda dünyevi olarak söylüyoruz diyor ahireti bilemeyiz orası Allah'ın takdiri ilahisi.

Dikkatli izleyememişsin .. Diyor ki BİZ YAPTIRDIK .. SİZİN İÇİN YAPTIRDIK VE SATIYORUZ diyor .. Zaten kendi internet sitesinde ki "ihvanlar " sitesinde satıyordu ama o dönem kamuoyundan büyük tepki alınca hem satışı durdurdu hem de siteyi geçici olarak kapattı ..

Bunun adı tek kelimeyle DİN İSTİSMARCILIĞIDIR ..
Ben bu dünyada her haltı yiyeceğim sonra cübbeliden bir kefen satın alıp azaptan korunacağım !!!! Yuh kere yuh böyle atmasyon olur mu ?

Cevşenleri kabir azabından ya da cehennem ateşinden korunmak için takmayız .. Onları bu dünyada ki musibetlerden emin olmak için takarız .. Kıyasın yanlış yani ..

[YOUTUBE]x5AImNK3u_8[/YOUTUBE]

Bir de bunu izle .. Cübbelinin nasıl kıvırdığını izle ..

tamam zaten cevşeni bende bu dünya için örnek verdim. Cübbelinin dediğide dünya için söylüyor. Böyle yaparsanız böyle faydası olur diyor ama kesinlikle olacak demiyor.

Biz yaptırdık, satıyoruz kısmı nerede geçiyor abi izliyorum göremiyorum? kaçıncı saiye.

Ayrıca istediğin günahı işle sonra kefeni al sonra rahatsın kısmı yav hiç mantıken olabilir mi? Böyle birşey olsa yalanın bu kadarı derim ama böyle birşey demiyor. Faydası olur diyor.

Edit:

son eklediğin videoyu şimdi gördüm izledim.

Yazdığına ve çarşambadaki dükkanda hazırlamışlardır diyor ama ben satıyorum demiyor abi. Evet bir reklam var evet böyle birşeyin satışıda var demekki bilmiyordum yeni öğrendim. Yazılıp da gömülmesi faydalıdır, yazıp da satıyorlarsa yine faydalıdır. Çünkü adam arapça yazamıyorsa nasıl yapacak? ya bir yazan bulacak yada yazılmışını satın alacak. Zaten inanıyorsan yaparsın inanmıyorsan yapmazsın ki.

Ama bu son videoda çelişiyor kendini yalanlıyor kısmına halen katılmıyorum çünkü siyaset gibi olmuş. Hani kılıçdaroğlunun bazı konuşmalarından seçip kırpıp tayyibin seçip kırpıp böyle ters düşme mevzuları gibi.

Ticareti varmış yalnız bunu öğrendik. Bir bilgimiz daha oldu. Sağolasın abi.

Geri