Skipper
Üye
Kral adamsin haci, peki genel de herseyden bahseden kur-an cinselligin kuralini koymamismidir. Koydu ise nereden ogrenilmesi gerekilir?
Cubbelinin anlattigi islam yanlis islam ise islam kadar kesinlikci ve yatsinamaz inancta bozulmalar mi baslamis demektir?
Mesela sizin bildiginiz islam neden herkese ulasmamistir?
Bakara 223 u benim gibi yanlis okuyup seninle hic karsilasmayan adam ne yapmalidir? Dogru anlamini ogrenebilmesi icin ya ayeti sorgulamaktan korkarsa?
Hacı değilim adım Murat daha önce tanışmıştık
Vahy genelde herşeyden bahsetmez belli konularda ilkeler koyar ve insanın ilkeler üzerinden hareket geliştirmesini ister, yani vahy aklı köleleştirmenin karşısında, düşünme eylemini merkeze alır... Bilinenin aksine..
İslam dediğin şey vahy dir. Yani Kurandır. Ben Yada cübbeli yada başkası yanlış yorumluyor yada hurafelere kulatıyırsa. U bizim yanlışımız bizim bozulmamız İslamın değil...
Vahy orda, okuma yazma bilen herkesin anlayacağı bir usluba sahip, şu yada bu meal değil istediğini al eline oku, üzerine düşün kafa yor. Din orda... Ne benim söylemimde ne başkasının. Din kimsenin tekelinde değildir. Tekelleştiği an düşüncede bozulma başlar.
Ha diyorsanki ben vahy daha akademik bir dille yada farklı bir bakış açısı ile okumak istiyorum dersen okuma önerilerim olur, ama hiç biri vahy değil, kişilerin düşünceleridir.
Korkan insan yanlış yapar....
Düşünmekten araştırmaktan korkan insanı çok düşünme o aklını zaten liraya vermiştir.
Benimle yada bir başkası ile karşılaşmana gerek yok. Vahy ile karşılaştı yeter. Arı duru bir akılla oku yeter. Çok basit bir teşbih, kadınlar sizin tarlanız. Tarla ekin ekilen yer. Aile kurumu çocuk, Kadınsız olmaz. İnsan eşeysiz üremiyor.
Yani her düşünceyi anlamak için emek gerektiği gibi vahide daha doğru anlamak için emek gerek. Bunun içinde uçamayan, kaçmayan, mücizelerle kuşatılmamış doğru bir peygamber anlayışına ihtiyaç var. Ciddi okumalar yapmak istersen üzerine konuşabiliriz.
@Süreyya cübbeliye sorman lazım. Ama anlattığı din islam değil, İslamı anlattığını iddia ederkende dinim diyor ona binaen kullanıyorum. Enazından @EkSen gibi züppeli demediğime dua etsin
Saygılarımla...