çözüm süreci mi?

• Kullanıcı USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1559 gün önce görüldü
Bir türlü anlamadım.
Dünya'ya meydan okuyan bir devlet ve tarihe nam salmış bir ordu...Bir avuç teröristemi baş gelemiyorda, onları razı etme peşine düşüyor..

Güçlü olan, bu bir avuç ne olduğu belli olmayan şeyler mi? ki, en ufak şeyde;yaparız,sıkarız,yıkarız..diye tehditler savurur..

Bir tarafta bir devlet ve ordu,diğer tarafta eli silahlı üç beş eşkiya..kimin kimden korkması lazım arkadaş? Ben anlamış değilim..

Sence bir avuç terörist mi. Kanallarda görmüyomusun pkk sempatizanlarını keza burda bile varda hepsi pollyanna oldukları için inkar ediyorlar . :) Herneyse artık amacından çıktı olaylar en basit örnek 10 sene önce bir terörist öldüğünde millet cenazesine bile gitmiyordu şimdi öyle mi yakıp yıkıyorlar .

Devlet diyorki hayvanlığı bırakın kan dökülmesin bu teröristleri adam sıfatına koyuyor çözüm sürecini başlatıyor. Ama hayvan olan hayvanlığı bırakır mı veya insanlıktan anlar mı sıkıntı burda .

Aynı zaman da devletin nemalandigi gerçeği var bir de.
Bunun üstünden yapılan siyaseti de yabana atmayalım.

Bence Devlet içinde ki Provakatorlerden bahsedelim forumda ki pkk sempatizanlarindan ziyade.

Terör olmasa Türkiye'de siyaset ne üzerinden döner ki?
Siyasetçiler nasıl ekmek yer hem?
Gündemi değişmek için ne kullanacak politikacılar?

kafamda deli sorular Ahmet abi

Evet arkadaşlar uzun zamandır gündemde olan konu adına çözüm süreci deniyor siz buna inanıyormusunuz şahsen ben inanmıyorum biraz yalan gibi geliyor birazda saçma geliyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz paylaşırmısınız?

Teröristle müzakere olmaz
Masaya oturulmaz.
Teroriste guvenilmez

Cözum adi altinda yapilanlar pkkyi meşrulaştırmaktır.
Öcalana müzakereci diyenler
Öcalanla masaya oturanlar

İlerde yaşanılacak sokak olaylarinin sorumlusu olacaklardır.
Günü kurtarma düşüncesinde ki siyasetcileri destekleyenler
İlerde akacak kanı hic mi düşünmezler ?
Bugün 10 ana ağlıyorsa
Yarın yüzlerce ana ağlayacak.

Çözüm sürecinin bittiğinden burada siyaset konuşan kaç kişinin haberi var diycem, sırf böyle bir soru sordum diye herkes haber varmış gibi foto çektiricek şimdi değil mi? Bazı şeyler o kadar basit değil diyoruz, mutluluklar diliyoruz.

Masaya oturulmaz.
Teroriste guvenilmez

Bugün 10 ana ağlıyorsa

Konunun özeti burada.
Tesekkurler.

Bu asalım keselim, asimile edelim zihniyeti bu noktaya getirdi zaten bu sorunu. Bu dakikadan sonra bu politikayı gütmeye devam etmek de ateşe odun atmaktan başka bir şey değil. Call of Duty ya da Counter Strike oynamıyorsunuz, savaş bu. Öyle oturduğun yerden hadi vuralım asalım keselim yıkalımlarla olmaz bu iş. Müzakare ile çözülür.

Ortada bir savaş var, isimlendirmesi sana ait terör de, savaş de, kürt özgürlük hareketi de ne dersen de sonuç değişmiyor. Kan akıyor ve akan kanlar gariban insanların evlatlarının kanı. Sizin, bizim gibi rahatında olanların değil. Ve tüm insanlık tarihinde barış savaş akabinde gelmiştir. Savaşın son bulması için taraflar tabii ki müzakere edecek ve son vermeye çalışacak. Aslolan bu mücadeleyi silahlı sahneden alıp siyaset sahnesine taşıyabilmek. Peki devlet bunu kabul eder mi?

Devlet düşman ister arkadaşlar.

Bir avuç terörist dediğiniz devletin ta kendisidir.
Az biraz geçmişe bakın. Alevilere, Kürtlere devletin işkencelerine bakın. Ondan sonra, şimdiye bakın gençler.

geçmişte devletin yaptıklarını şimdi..
Emin olun sizin ailenize %1'ini yapsalar ortalıkta insan bırakmazdınız.

Ateş düştüğü yeri yakıyor.

Bu konu hakkında bir çok şey söylemem gerek ya neyse esnek tutacağım. Bazı kimselerinde kalbini kırmaya gerek yok genelleme yaparak.

Öncelikle Pkk yı tamamen dışarı atıyorum çözüm süreci olayında. Ancak bir tarihine de bakmak lazım.

Atatürk'ün vefatından sonra Atatürk'ün bizzat imzalamayın dediği anlaşmayı ele alacağım. Yalnızca 40 gün sonra ölümünden İsmet İnönü'nün imzaladığı anlaşma ülkemize koministin geldiği yıl. Ve doğuda kominizm politikasının daha hızlı yayılabilmesi için başı kapalı insanların öldürülmesi rus desteğiyle ve bunun sonucunda kominizmin ve pkk nın doğuşu. Rus destekli ölümlerde bazı kaynaklarda askerlerinde dahil olduğu söylenmektedir.

Bu arada kurtuluş savaşına katılırsak toprak isteriz diyen kürt aşiret liderleri topraklarını Atatürk tarafından almışlar ancak hepsini satmışlardır. Almadıklarını iddaa etmeleri de saçma. Her şeyden önemlisi bu bizde katıldık bu savaşa derken o aşiretlerdekiler bence konuşmasın. Kurtuluş savaşına katılırken herkes bir şey verirken bu kürt aşiretler ne hikmetse bir şeyler istemiştir.

Şimdi konuyu toplayalım bu ülke sağcı solcu çatışmasını yaşadığı yılların peşine. İstanbul'da bir üniversite yürüyüşe geçmişti. Bir kominizm yanlısı liderleriyle. Ne tesadüf ki bu lider Abdullah Öcalan'ın ta kendisiydi. Ve peşine tüm oluşumlarıyla pkk kuruldu.

Aslında daha önce kurulacaktı. Ancak o zamanlar mit başkanı olan Hiram Abbas tarafından engellenmişti diyebiliriz. Ancak tamamen yok edilemem sebebi yine kendisidir.

tüm bunların sonunda Türk anayasası tekrar yazılmıştır. Yazılmıştan çok değiştirilmiş bugünkü anayasayı ortaya getirmiştir. Bu anayasada açıkça derki dil, ırk, din ayrımı olmaksızın her Türkiye vatandaşı eşittir.

Yani anlamayanlar için. Kürtüde, türkmenide, çerkezide, lazıda, ermeneside, göçmenide, bulgarıda, azeriside, aleviside, sunniside, şafiside, bektaşiside kısacası hepsi aynı haklara eşittir deniyor.

E tüm bunların eşitliğinin sonunda siz hangi çözüm süreci yada hangi sorundan bahsediyorsunuz. Kürt sorunu derken kürtler anayasayla eşit tutulurken neden ayrıcalık isteyip fazladan hak talep ediyorlar acaba? biri bana bunu açıklasın.

Bide bir kaç yerde okuduğum yazı karadenizden kürt olduğu için bir erkeğe kız verilmemiş. Bunun sebebi de kürtlüğüne göstermiş. Kusura bakmayın da benim kızım olsa bende kürte kızımı vermem. Sebebini de söyleyim. Kürtler erkek evlatlarının evini kendi evi kabul ederler. Ve sürekli o eve uğrarlar ve kalabalık yaşarlar. Ben kızımı hizmetçi olsun diye yetiştirmem.

Benim için bir çözüm süreci yoktur. Benim bir kürtle bir sorunumda yoktur. Ancak benle sorunu olduğunu iddaa eden her insanın karşısında da olurum.

Bu ülke sağcı, solcu çatışmasını gördü. Şimdi türk kürt çatışmasının içinde. Sunni şafi çatışmasının temelleri atılmakta. Oyun aynı oyun roller farklı isimler farklı. Ortaya atanlar çıkaranlar farklı. Perdenin arkasındakiler aynı. Önceden hiç olmassa daha onurluydu. Amerika israil cia ajanlarını mitin içine yerleştirirdi. Ya şimdi bu ülkeyi yönetenlerin içine yerleştiriyor.

Çözüm süreci için de boğulan bu ülke bilsin ki Lozan antlaşması 2023 yılında bitiyor. Boğazlar ne durumda olacak , kurtuluş savaşı zamanı ölen o istilacıların hesabı sorulacak. Biz bunlar için çözüm yolu düşüneceğimize ne yapıyoruz. Çözüm süreci diye saçma ortada bir şey yokken çıkarılan bir durumla uğraşıyoruz. Yazık.

Kürt meselesi ve PKK meselesi ayırt edilmedikçe adına çözüm süreci veya barış süreci denilen bu silahlanma süreci aynı şekilde devam edecektir. Bu konu ile ilgili bir kaç yazı var onları paylaşayım belki hükümet ders alır.

HÜDA PAR Haklı Çıktı

Süreç yerine çözümü dayatın

Çözüm Süreci'nde 'Şimdi söz sırası kronolojide'

'Kürt meselesi ile PKK sorunu birbirinden ayrılmalıdır'

HÜDA PAR'dan gündemle ilgili önemli açıklamalar

“Kürt sorunu”nun tek çözüm yolu, İslâm'dır...

Akşama çözümün reçetesini paylaşacağım.

Kürt sorunu diye konuya başlayan arkadaşları selamlıyorum.
Bana göre böyle bir sorun yok, hiçte olmadı.
Bu tamamen siyaset ve siyasetçi olduğunu düşünen kişiler arasında bir savaştır.
Kürt sorununu liderlerle değil, Hakkari de Van da Adıyaman da Elazığ da ki Kürtlerle tartışın derim.

Ak partinin Simdiye kadar yaptigi Tek kötü icraat Cüzüm süreceini baslatmak, ona inanmakti !
Köpege ne inaniyosun sen, adamlar kanla besleniyor.
Birilerinin köpegi olmuslar, Türkiyenin kalkinmamasi icin saldiran masa olmuslar.
AKP MHP ile keske koalisyon yapabilseydi...
AKPnin yapamadigini MHP yapip köklerini kuruturdu bu Les yiyicilerin !

Masaya oturulmaz.
Teroriste guvenilmez

Bugün 10 ana ağlıyorsa

Ve bu öngörünüz ne yazık ki doğru çıktı.

Ve ne yazık ki biz bu yorumlari yaptıgımiz için
Kanla beslendiğimizi söyleyenler vardı

Ve ne yazık ki gerçekler acı.
Bunu bilip görmezden gelip hayal aleminde yaşayanlardan olmamak ya da gerçeği çarpıtmadan ifade edebilmek keşke siyasilerin de önemsediği bir nokta olsaydı.
O zaman analar ağlamazdı.

Geri