Bu konu hakkında bir çok şey söylemem gerek ya neyse esnek tutacağım. Bazı kimselerinde kalbini kırmaya gerek yok genelleme yaparak.
Öncelikle Pkk yı tamamen dışarı atıyorum çözüm süreci olayında. Ancak bir tarihine de bakmak lazım.
Atatürk'ün vefatından sonra Atatürk'ün bizzat imzalamayın dediği anlaşmayı ele alacağım. Yalnızca 40 gün sonra ölümünden İsmet İnönü'nün imzaladığı anlaşma ülkemize koministin geldiği yıl. Ve doğuda kominizm politikasının daha hızlı yayılabilmesi için başı kapalı insanların öldürülmesi rus desteğiyle ve bunun sonucunda kominizmin ve pkk nın doğuşu. Rus destekli ölümlerde bazı kaynaklarda askerlerinde dahil olduğu söylenmektedir.
Bu arada kurtuluş savaşına katılırsak toprak isteriz diyen kürt aşiret liderleri topraklarını Atatürk tarafından almışlar ancak hepsini satmışlardır. Almadıklarını iddaa etmeleri de saçma. Her şeyden önemlisi bu bizde katıldık bu savaşa derken o aşiretlerdekiler bence konuşmasın. Kurtuluş savaşına katılırken herkes bir şey verirken bu kürt aşiretler ne hikmetse bir şeyler istemiştir.
Şimdi konuyu toplayalım bu ülke sağcı solcu çatışmasını yaşadığı yılların peşine. İstanbul'da bir üniversite yürüyüşe geçmişti. Bir kominizm yanlısı liderleriyle. Ne tesadüf ki bu lider Abdullah Öcalan'ın ta kendisiydi. Ve peşine tüm oluşumlarıyla pkk kuruldu.
Aslında daha önce kurulacaktı. Ancak o zamanlar mit başkanı olan Hiram Abbas tarafından engellenmişti diyebiliriz. Ancak tamamen yok edilemem sebebi yine kendisidir.
tüm bunların sonunda Türk anayasası tekrar yazılmıştır. Yazılmıştan çok değiştirilmiş bugünkü anayasayı ortaya getirmiştir. Bu anayasada açıkça derki dil, ırk, din ayrımı olmaksızın her Türkiye vatandaşı eşittir.
Yani anlamayanlar için. Kürtüde, türkmenide, çerkezide, lazıda, ermeneside, göçmenide, bulgarıda, azeriside, aleviside, sunniside, şafiside, bektaşiside kısacası hepsi aynı haklara eşittir deniyor.
E tüm bunların eşitliğinin sonunda siz hangi çözüm süreci yada hangi sorundan bahsediyorsunuz. Kürt sorunu derken kürtler anayasayla eşit tutulurken neden ayrıcalık isteyip fazladan hak talep ediyorlar acaba? biri bana bunu açıklasın.
Bide bir kaç yerde okuduğum yazı karadenizden kürt olduğu için bir erkeğe kız verilmemiş. Bunun sebebi de kürtlüğüne göstermiş. Kusura bakmayın da benim kızım olsa bende kürte kızımı vermem. Sebebini de söyleyim. Kürtler erkek evlatlarının evini kendi evi kabul ederler. Ve sürekli o eve uğrarlar ve kalabalık yaşarlar. Ben kızımı hizmetçi olsun diye yetiştirmem.
Benim için bir çözüm süreci yoktur. Benim bir kürtle bir sorunumda yoktur. Ancak benle sorunu olduğunu iddaa eden her insanın karşısında da olurum.
Bu ülke sağcı, solcu çatışmasını gördü. Şimdi türk kürt çatışmasının içinde. Sunni şafi çatışmasının temelleri atılmakta. Oyun aynı oyun roller farklı isimler farklı. Ortaya atanlar çıkaranlar farklı. Perdenin arkasındakiler aynı. Önceden hiç olmassa daha onurluydu. Amerika israil cia ajanlarını mitin içine yerleştirirdi. Ya şimdi bu ülkeyi yönetenlerin içine yerleştiriyor.
Çözüm süreci için de boğulan bu ülke bilsin ki Lozan antlaşması 2023 yılında bitiyor. Boğazlar ne durumda olacak , kurtuluş savaşı zamanı ölen o istilacıların hesabı sorulacak. Biz bunlar için çözüm yolu düşüneceğimize ne yapıyoruz. Çözüm süreci diye saçma ortada bir şey yokken çıkarılan bir durumla uğraşıyoruz. Yazık.