Corona Günlüğüm Belki de Deneyimim Ve Yahut Saşkınlığım

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seviyorum bu gunlugu Sureyya hanimcim, gecen aradim bulamadim. Kendi gunlugum gibi hissediyorum .p
Corona benim en buyuk bahanelerimden biri oldu, istemedigim davetlere veya gezilere bahane ederek katilmiyorum, ayni zamanda tuvalette ellerini yikamadigini dusundugun insanlarla tokalasmaktan da kurtuldum....
Isyerinde Alman bir dayimiz var, adam muhabbet ariyor, erken gelsem erken geldin diye laf ediyor, gec gitsem gec gittim diye. Adam her halukarda laf atmaya hazir. Sempatik zararsiz bir dayi, oyle bilinmis soguk Alman karakterlerden degil, neyse her gun corona muhabbeti yapiyoruz onunla, o Merkeli atiyor ben Rutteyi, sonra Erdogan'a bagliyoruz, devletlerin basarisizligini anlatiyor, cunki niye ? biz devletten daha iyi biliyoruz, saglik, politika, turizm herbokolog olarak bunlar bizim uzmanlik alanimiz(!) her gun o meshur ''katastrofe" sozcugu ile cumlelerimize son veriyoruz. Herbokolog olarak o paketleri yukluyor, ben inventory isime donuyorum.
Belediyemiz dar gelirli insanlarimiza maske sozu verdi. Tarih 29-10-20 biraz erken alinmis karar degil midir sizce ?.... Ayrica dunki Hollanda rakamlari ICT sorunlari yuzunden 8 bin gostermis, hay aksi tam da canli yayinda gosterilmesi gerekirken. Popo kadar ulkede gunluk vaka sayisinin 10 bin uzeri olmasi hic hayra alamet degil....

W Hanimcim vurguladiginiz gibi her sey ironik.
Her gün baska bir bulguyla karsimiza cikiyorlar.Herkes riskli grubundaymis artik.
Bir üclü maske paketi 3 Euro olur mu Allah askina?100 lük eldiven 8 euro.1 Euroyken yüzüne bakan yoktu.Madem maske önlyüo dagitin millete.
NRW eyaleti siz güzide Hollanda halkina 1300 yataği bos tutuyor hastahanelerde.Bu da Ikinci Dünya savasin tohmetlerinden.Pis bisiklet hirsizi almanlar.Sen misin Hollandalinin bisikletini calan?Böyle söke söke aliriz hakkimizi der gibiler.
O alman dayiya selamlarimi iletiniz.

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Cok tuhaf degil mi ? yakin tarihte Venloya bombabalar yagdiran,yerle bir eden Almanya simdi sevkat kollarini acmis bizi bekliyor. Peki bu kisacik tarihte dusmanken dost olabilmis olmalari bize bir ders olmasi gerekmez mi ? Biz ise kendi icimizde kendimizle savasiyoruz utanc verici.

Cok tuhaf degil mi ? yakin tarihte Venloya bombabalar yagdiran,yerle bir eden Almanya simdi sevkat kollarini acmis bizi bekliyor. Peki bu kisacik tarihte dusmanken dost olabilmis olmalari bize bir ders olmasi gerekmez mi ? Biz ise kendi icimizde kendimizle savasiyoruz utanc verici.

Fransa yolunun üstünde olmasa Almanlar Hollanda'ya bu kadar zarar vermezdi. Limburg'un üstünden geçmezdi Stuka'lar. Hollanda değil de Belçika mücadele etti Almanlarla.
AB'nin hem anası hem babası oldu Almanya, tabi bakacak dibindeki ülkeye.

• Beğen
Onlarin ki daha cok cikarcilik.Avrupa kitasinin birdaha savasa sürüklenmemesi icin bir ton antlasmalar imzalandi.Elbet de ders cikardilar.Biraz da dogmatik inanclarindan dolayi tutuyorlar birbirlerini.
Ama bizim milletin pragmatik algisi yok.Hep bi fevrilik hep bi ates.Vizyon 0.Neyse.

Oktay Erdikmen diye bir "youtubcu" var.
Haberleri takip etmeye firsat bulamadigim da onu izliyorum.Kisa kisa skmadan toparliyor gündemi.Isterseniz bir göz atin W hanincim.
Bu arada Schalke pazarina ugruyormussunuz.Orasi bana cok yakin.Gelin bir kahvemi icin.Hos orayi da kapattilar pandemi yüzünden.Her pazar acik orasi kapali.Nedeni ne ki acaba?¿

• Beğen
Onlarin ki daha cok cikarcilik.Avrupa kitasinin birdaha savasa sürüklenmemesi icin bir ton antlasmalar imzalandi.Elbet de ders cikardilar.Biraz da dogmatik inanclarindan dolayi tutuyorlar birbirlerini.
Ama bizim milletin pragmatik algisi yok.Hep bi fevrilik hep bi ates.Vizyon 0.Neyse.

Oktay Erdikmen diye bir "youtubcu" var.
Haberleri takip etmeye firsat bulamadigim da onu izliyorum.Kisa kisa skmadan toparliyor gündemi.Isterseniz bir göz atin W hanincim.
Bu arada Schalke pazarina ugruyormussunuz.Orasi bana cok yakin.Gelin bir kahvemi icin.Hos orayi da kapattilar pandemi yüzünden.Her pazar acik orasi kapali.Nedeni ne ki acaba?¿
Olur takip ederim :) Shalkeye gitmeyeli cooook uzun sure oldu, evet kapaliymis, ya orasi acilmis olsa ana baba gunu oluyor kalabalik o yuzdendir. Ben oradaki esnafi seviyorum cok eglenceli insanlar, biliga biligaa biligaaa diye bagiriyorlardi .)

Libanezler hahaha.
Güzel bir atmosferi var ya.

Şu trajediye bakın;

İnsanlar Koronadan kaçmak için evlerine sığınıyorlar, orada da depreme yakalanıyorlar!..

Sözün bittiği yer...

Ugur Dündar

Yordu bu sürec beni yahu.
Gelmek isteyip de gelememek, gitmek isteyip de gidememek gibi bir sey.
Gecen ilginc bir farketmislik hisettim.Tv izler iken bir reklam takildi gözüme.Konusu neydi hatirlamiyorum ama, aa oyuncularin maskesi yok dedim kendi kendime.Sonra ne dyon kizim sen diye kendimi silkmeye calistim, bi garipsedim.
Alismisiz demek ki o maskeye.
Sosyal mesafenin tek amaci milletin bu iktisadi sorunlardan dolayi uyanip da,sokaklara dökülmelerini önlemek icin.Nerde en cok Yürüyüs ve baskaldiris potansiyeli varsa en cok da orada bu corona vakalari tavan yapiyor (güya).
Asi zorunlulugu yok ama asi yaptirmazsan yurt disina gidemezsin mesela.Yakinda sosyallesme adina ne varsa yasaklayacaklar asilanmayan insanlara.Ne günlere kaldik.

sevgili süri'nin corona günlüğü...
buraya sinir olduğum bir şeyi yazasım geldi. bu programların hepsinde müzisyen ekipleri maskelerle enstrümanlarını çalıyor, hep maskeli oturuyor ama program yapanlar neye güveniyorsa hep maskesiz... tamam yayındalar tamam belki görsel olarak güzel durmuyor ama belki asıl corona sizsiniz yani neye güvenip de o şekilde yakın temaslar kuruyorsunuz ey ünlüler camiası siz kimsiniz....
dizilerden de yavaş yavaş corona haberleri geliyor, yeniden durur mu işler bilemiyorum ama kontrol edilemez bir hal aldığı daha da alacağı kesin...
sarılmayı özledim ben :(

Biraz evvel bana bir Mail geldi sevgili @Lefty.
Federal Anayasa'nin dün cikarttigi corona pandemine alinacak önlemlere karsi, vatandas Federal Anayasa Mahkmesinde itiraz hakkini kullanabilir diye geciyor mailde.
Yeni cikartilan yasada belirtilen noktalar;
Bir kacinilmaz tehlike söz konusu ise; Gastronomi, hoteller, konserler, sinemalar, tiyatrolar isletenlerin yerleri kapanacak.
-Maske ve mesafe zorunlulugu
-seyahat kisitlamasi
- insanlarin belirli bir sayidan sonra bir araya gelmemeleri
Bunun yani sira dinsel ayinlarin , yasli olan ve bakima muhtac olanlarin kaldigi yerlerde pandeminin genislemesi hakkinda daha "gevşek" bir denetim sergilenmesi
Ve yasaklarin sinirli bir vakit icinde gerceklesmeleri ve nedenlerin net ve normal vatandas icin anlasilir olmasi.

Yürütücü güc resmen müdahele edebilecek artik.Kimileri icin Demokrasi'ye karsi bir tutum sergiliyor yöneticiler.Hukuk'un gücü destabilize ediliyor diye sesler yükseliyor.Hitler'in 1933 de cikarttigi Yetki Kanunu ile kiyaslayanlar bile var mecliste.

Simdilik aşi zorunlulugu yok.
Ama yakinda o da gelir.

@İnsomnia
@yeLda

@Süreyya'ya baş sağlığı dileklerinizi ilettim ve o da sizlere teşekkürlerini yolladı. Ne acıdır ki dün de dayısının vefat haberini almış fakat salgınla ilgisi var mı bilemiyorum. Anlaşılan o ki biraz zor zamanlar geçiriyor ancak kafasını topladıktan sonra geleceğini söyledi, şimdilik biraz kendi yaşamı ile ilgilenmesi gerekiyor.

@W @Noah sizlere de selamları var ve uygun zamanda dönecekmiş.

Ona de ki insanları zor zamanlar güçlendirir ve besler. Bu zamanlarda dostunu düşmanını anlar çürüğü çöpü ayırırsın hayatından. Omzundan silkeler atarsın gereksiz taşıdığın yükü.

Başı sağ olsun.. çok çok selam ve sabır ilet.

Bu sarkiyi ilk kez coca cola vadisinde dinlemistim.6 kisiydik.Tabii o zaman biz citir felan fisman Gelecek kaygisi olmayan pandeminin p sinden haberi yok cahilce.Istedigin an cik buluş gez toz.

20 sene sonra eve tikilma zorunlulugu kimin aklina gelirdi?Tuvalet kagidin servet mertebesine ulasacagini?O zamanlar biri bunlari söyleseydi gülerdik.
Aşilanalim mi asilanmiyalim mi girdabinda bulundugumuz su günlerde 3 cocuk sahibi bir arkadasim (coca cola vadisinde o da vardi)bugün bana diyor ki; evde cocuklarin kalma zorunlulugu cabasi bir de basimiza onlarin evde ders yapma zorunlulugu cikti.Kafam kaldirmiyor.Ne bu stres?5 saatlik Rammstein konserinde bulunsam kafam bu kadar sismez.Ne güldüm lan.Bunun üstüne bir de bitter lemon icti.Öptüm en güzel yerlerinden dedim ve ciktim.
Söz su pandemi gecsin sana konser bileti.

2020 nin son günü yagmurlu,soguk ve kasvet iceren bir varlikla penceremin önünden gecmesi.
Aslinda,gece saat 12 yi gösterdiginde,her yil dönümüde oldugu gibi, havai fiseklerle yeni yila merhaba derlerdi.
Ben o isi birakali yillar oldu.Bir keresinde karsimda, bir adamin agzina giren fisekin hatirasi,aklimdan gitmiyor.Kellesi yaniyordu.
Öldü tabii.
Bu sene pandemi nedeni ile yasaklandi bu grotesk eylem.Insanoglu yasak dinler mi?
Polonya ya gidip oradan aliyorlar patlayici maddeleri.Masallah, onlar da patlayinca yaninizda c4 patlamis gibi bir ses cikiyor.Savas feeling loading.
Hastahanelerin kapasitesi doluymuş.Maddelerden kaynaklanan yaralanmalardan dolayi,yeterince ilk yardim yapilmayabilirmiş.Anliyorum.Fakat insanlari bir anda aliskanliklarindan vaz gecirebilir misiniz?
Ne de olsa Magara Alegorisi var iclerinde.

Korona yokken de izole sayılırdım, şimdi de öyle.
Eve iş taşımak yoruyor biraz. İş yeri atmosferini seviyorum. Evden çalişmak benlik değil pek.
Onun dışında yok ya... Özlediğim bir şey yok.
Trajik mi normal mi bilmiyorum, hissiyatim bu yönde.

Bir 15 km radius kurali geldi.
Onu gecince,sanki kirmizi isikli bir darndarndarn diye bir alarm sesi ve ya havlayan köpekler sana saldiracakmis gibi bir his olusuyor.Sucsuzum hakim bey.
15 kmyi gecemem ikamet ettigim yerden.Hos da nasil ölcekceksiniz?
Corona appi de indirmedim.Üzücü olmasa gülerdim.
Aşi zorunlulugu henüz yok.
Simdi ne bicim bir seyin icindeyiz diye soracağim,yakinlarini coronadan kaybedenler isyan edecek.
Ben kapatilmaya dayanamiyorum.Dayansam gerekli suclari isler zengin olur hapise girerdim.Kehkeh.
Hayvan gibi yalniz en temel ihtiyaclarimizi gidermek icin disari cikabiliyoruz.Gida hijyen alisverisi felan.
Postahane ve bankalar.(Ölüm kalim denklemi!)
Corona ve yarattigi sonuclara süpheli yaklasanlarin grup adi artik
#coronaraf.
Teröristsiniz olm.

Bir seyler oluyor ama cözemedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri