Sevgili
@Lefty ve @dilasa..
Jung'un kolektif Bilincalti kavramini aslinda kolayca pratikte arayabiliriz...hele bu zamanin küresellesmisliginde ve insanlarin birbirleri ile ister istemez bagli kalma hallerinde..ne gariptir ki Cografya kader diyenlerin bu noktada en azindan hakli olduklarini algilayabiliriz..asya insani ile avrupa insanin farkli bilincaltilari oldugunu gözlemleyebiliriz..
Jung Kolektif Bilincaltinin tamamen ampirik olgularla aciklanabilecegini öngörmüstür..
Tecrübe ve ilmin jenarasyondan jenerasyona transfer edilisi ile belirli bir kvantitelige sahip olunuyor..(sosyoloji)
Psikolojik acidan..Jung a göre zaten sosyal ve Kolleat hayatdan gelen ve input edilen bir "gercek" var.Mentalite mesela bunun pratik yüzü..
ABD de Neotik kavrami üzerinde bu Konuya taze bir hava getirilmek istenilmekte.
Mesela kolektif bir merhamet algisi var mi?Neotik daha cok Psi fenomenlerle ilgilense de..bir örnek verecegim...hic tanimadigimiz ama iyiliklerinin bol oldugunu düsündügümüz biri ölünce üzülürüz..bana hic faydasi dokunmamistir ama üzülürüz..iste bunun sebebini Jung un kolektif bilincalti temasi altinda Neotik neo ve psoydu bilimdali arastiriyor..
Ve son olarakta suni yazayim sevgili
@Lefty regression terapisine inanmam galiba..
Cünki bana icsellestirilmemis olgular..beni iyilestiremez sayet iyilesmekse amac.
Tarihi,felsefi belki biraz da mistiik konulari ele alip interdisipliner bir calisma yapabiliriz kendimiz hakkinda.
Rüya diyorsak Freud bu konuda daha ehli.Daha flu