Corona Günlüğüm Belki de Deneyimim Ve Yahut Saşkınlığım

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hahah.
Yapmadim ki elimden gelmez belki..yani hic denemedim..gülmekten kirilirim herhalde..
Aylakhanim'cilik Lefty hanim.Tamamen isgüzarlik.:D
Izlemek ile kaldik.

Videoyu izledim ve isim hapsediliyormuş, ilginç geldi:) Lise ya da üniversite yıllarında olsak belki denerdik de işin şakasındayım tabii:)

Videoyu izledim ve isim hapsediliyormuş, ilginç geldi:) Lise ya da üniversite yıllarında olsak belki denerdik de işin şakasındayım tabii:)

Iste inanmiyorum onsuz kalmiyorum da..
Kahvesi gibi: )

Dalga geciyoruz.Iyi oluyor..

Iste inanmiyorum onsuz kalmiyorum da..
Kahvesi gibi: )

Dalga geciyoruz.Iyi oluyor..

Ya tutarsa:)

Bu süreçte insan kafa dağıtacak bir şeyler arıyor çünkü ne olacağını az da olsa kestirememek insanı huzursuz ediyor. Bir ara ben de regresyona merak sarmıştım fakat Türkiye'de doğru kişilere ulaşmak mümkün olmadığı için pek bir yol alamadım.

Almanya'da Demokrasi adina yükseliyor sesler..sinsi bir baskaldirisin ardindan acik sacik yapanlar da var..ve bunlari kim Polis yapti diyebilecegimiz polisler,elinde anayasa kitapcigini tutan bir kadini tutuklamak ile tehdit ediyor..yani demokratik hakkini kullandirtmiyor..
Corona,polarizasyonun ana babasi..

Androhung der Festnahme weil Frau Grundgesetz in der Hand hält. Wann steigst du aus? MoronArhoff on Twitter

Ya tutarsa:)

Bu süreçte insan kafa dağıtacak bir şeyler arıyor çünkü ne olacağını az da olsa kestirememek insanı huzursuz ediyor. Bir ara ben de regresyona merak sarmıştım fakat Türkiye'de doğru kişilere ulaşmak mümkün olmadığı için pek bir yol alamadım.

Regression mantik felsefesinde geriye giden "olaylari" analiz eder.
Mesela etkiden siyrilip nedene cekilmek..

Ama senin yazdigin farkli herhalde.

Regression mantik felsefesinde geriye giden "olaylari" analiz eder.
Mesela etkiden siyrilip nedene cekilmek..

Ama senin yazdigin farkli herhalde.

Regresyon terapisi ile Dr. Roger Woolger isimli, Oxford ve Londra Üniversitesi'nde din, felsefe, psikoloji üzerine eğitim görmüş bir doktorun kitapları sayesinde tanışmıştım fakat ülkemizde bir rant kapısına dönüştürülüp tamamen amacının dışında kullanılıyor yani bilimsel zeminden şarlatanlığa kaymış durumda.

İnsanın bugünkü yaşamının tamamen geçmişten geldiğini ve Jung ekolüne dahil olup insanlığın ortak bilinç havuzuna sahip olduğunu savunuyor.

Son düzenleme:
Regresyon terapisi ile Dr. Roger Woolger isimli, Oxford ve Londra Üniversitesi'nde din, felsefe, psikoloji üzerine eğitim görmüş bir doktorun kitapları sayesinde tanışmıştım fakat ülkemizde bir rant kapısına dönüştürülüp tamamen amacının dışında kullanılıyor yani bilimsel zeminden şarlatanlığa kaymış durumda.

İnsanın bugünkü yaşamının tamamen geçmişten geldiğini ve Jung ekolüne dahil olup insanlığın ortak bilinç havuzuna sahip olduğunu savunuyor.
Yazınız dikkatimi çekti.
Jung'un ortak bilinçdışı benim de bir ara ilgmi çekmişti.Kolektif bilinçdışının içeriğini oluşturan arketipler gerçekten var mıydı?
Insana atalarından aktarılan belirli düşünme,hissetme,algılama,davranış eğilimleri,gizil güçler ortak bilinçdışımız olabilir miydi? Peki olaylara belirgin tepkiler verme eğilimleri ya da deneyimleri belirli bir yönde degerlendirme potansiyelleri olabilir miydi?

Esasında Jung'un kuramının birçok yönü pskiloglar tarafından reddedilmekle birlikte içedönüklük,dışadonüklük hala araştırılmakta olduğunu okumuştum.

Yazınız dikkatimi çekti.
Jung'un ortak bilinçdışı benim de bir ara ilgmi çekmişti.Kolektif bilinçdışının içeriğini oluşturan arketipler gerçekten var mıydı?
Insana atalarından aktarılan belirli düşünme,hissetme,algılama,davranış eğilimleri,gizil güçler ortak bilinçdışımız olabilir miydi? Peki olaylara belirgin tepkiler verme eğilimleri ya da deneyimleri belirli bir yönde degerlendirme potansiyelleri olabilir miydi?

Esasında Jung'un kuramının birçok yönü pskiloglar tarafından reddedilmekle birlikte içedönüklük,dışadonüklük hala araştırılmakta olduğunu okumuştum.

Bu bahsettiğim doktor öldüğü için çalışmaları yarım kalmış fakat geriden takip eden birileri varsa da ben maalesef ulaşamadım. Kendisi Zürih - Jung Enstitüsü'nde de eğitimler almış ve yaşadığımız hayatın, geçmişten gelen olaylarla bağlantısı olduğunu hatta atalarımızın seçimlerinin bile yükünü taşıdığımızı savunuyordu. Ülkemizde ise bu konuda doğru kaynaklara ve uzmanlara ulaşamadığım için merakım yarım kaldı.

Sevgili @Lefty ve @dilasa..
Jung'un kolektif Bilincalti kavramini aslinda kolayca pratikte arayabiliriz...hele bu zamanin küresellesmisliginde ve insanlarin birbirleri ile ister istemez bagli kalma hallerinde..ne gariptir ki Cografya kader diyenlerin bu noktada en azindan hakli olduklarini algilayabiliriz..asya insani ile avrupa insanin farkli bilincaltilari oldugunu gözlemleyebiliriz..
Jung Kolektif Bilincaltinin tamamen ampirik olgularla aciklanabilecegini öngörmüstür..
Tecrübe ve ilmin jenarasyondan jenerasyona transfer edilisi ile belirli bir kvantitelige sahip olunuyor..(sosyoloji)
Psikolojik acidan..Jung a göre zaten sosyal ve Kolleat hayatdan gelen ve input edilen bir "gercek" var.Mentalite mesela bunun pratik yüzü..
ABD de Neotik kavrami üzerinde bu Konuya taze bir hava getirilmek istenilmekte.
Mesela kolektif bir merhamet algisi var mi?Neotik daha cok Psi fenomenlerle ilgilense de..bir örnek verecegim...hic tanimadigimiz ama iyiliklerinin bol oldugunu düsündügümüz biri ölünce üzülürüz..bana hic faydasi dokunmamistir ama üzülürüz..iste bunun sebebini Jung un kolektif bilincalti temasi altinda Neotik neo ve psoydu bilimdali arastiriyor..

Ve son olarakta suni yazayim sevgili @Lefty regression terapisine inanmam galiba..
Cünki bana icsellestirilmemis olgular..beni iyilestiremez sayet iyilesmekse amac.
Tarihi,felsefi belki biraz da mistiik konulari ele alip interdisipliner bir calisma yapabiliriz kendimiz hakkinda.
Rüya diyorsak Freud bu konuda daha ehli.Daha flu :D

Cok zorlaniyor internet araci ile calismayi bilmeyen insanlar...
Bilhassa ev kadinlari..anneler..isyan ediyorlar..
Yakarsa düyayi analar yakar..
Ah anam iyi ki sen böyle konularla sinanilmiyorsun...biliyorum sinifta kalirdim canim anam.

Detaylı açıklama için teşekkür ederim @Süreyya cığım.

Regresyon konusunda doğru kaynaklara ulaşmak cidden zor fakat bir ilerleme şansım olursa en azından bilgi amaçlı daha detaylı yazmaya çalışırım.

Tüm hayatımız şu virüse endeksli durumda ve o kadar çok biriken işim var ki nasıl yetişecek hiç bilmiyorum. Hayat benim için çok hızlı akmaya başladı.:)

Benim de..: )
Beni haberdar et lütfen Regresyon konusunda .
Sevgiler..

Bu corona uygulamalari beni derinlerden sarsti.
Hayatimi geri isterken,hicbir seyin eskisi gibi olmayacak diyen "üsttekileri" tokatlamak istiyorum acikcasi.
Psikolojim bozuldu.

Maalesef belli bir süre olmayacak @Süreyya cığım ve bunu açıkça ifade edebilenleri kendi adıma takdir ediyorum çünkü insanları boş hayallere sürüklemek yerine gerçekleri söylemiş oluyorlar.

Her geçen gün hayat daha da zorlaşabilir ve şu günleri doğru değerlendirmek gerekiyor. Kendi adıma biriken tüm işlerimi tamamlama sürecine girdim ve dilerim en kötüsüne hazırlanıp çok daha iyisi ile karşılaşabiliriz.

Cok haklisin.Ama yine de bir belirsiklik var bu aciklamalarda..kime hitap etmisler..mesela?Insanin kafasinda binbir soru gelisiyor.
Akisina birakmaya karar verdim.
Evden calisiyoruz bizde.Ama bir yere cakili kalma zorunlulugu daraltiyor..belki ben fazla abartiyorumdur.

Cok haklisin.Ama yine de bir belirsiklik var bu aciklamalarda..kime hitap etmisler..mesela?Insanin kafasinda binbir soru gelisiyor.
Akisina birakmaya karar verdim.
Evden calisiyoruz bizde.Ama bir yere cakili kalma zorunlulugu daraltiyor..belki ben fazla abartiyorumdur.

Sizin koşullar biraz daha sıkı galiba fakat onlar da eninde sonunda tedbirleri kaldırmaya başlayacaklar çünkü bu işin sonunu kimse göremiyor ve ne yapılırsa yapılsın adeta dipsiz bir kuyu gibi boşluğa sürükleniyoruz.

Turizmciler şu an yarı kapasite ile otel açıp da giderlere nasıl yetişeceklerini düşünüyorlar çünkü otelin tam dolu olduğu döneme yakın masrafları olacak ve aynı durumda havayolu şirketleri, otobüs firmaları var. Tatil yapmak ya da bir yerden başka yere gitmek lüks haline gelebilir.

Fransız bazı uzmanların ifadesine göre; virüs hız kesme aşamasına çok yaklaşmış ve belli bir noktadan sonra etkisi de azalacakmış. Dilerim bu konuda haklı çıkarlar da birkaç aya atlatırız yoksa önümüzde nereden baksak en az iki yıl var gibi görünüyor.

Corona Modası

WhqrO5rUaUiQH1aYrvHStg.jpg

mN25IgvvMk6mOO66s83z4g.jpg

fbob2Lgdhk2qfUCXCrZNWQ.jpg

Zaten normal olmayan psikolojim iyice bozuldu.
Böyle dis etkenlerden etkilenen yapiya sahip degildim aslinda.Ne oldu bana,bana Bihterine?
Önceleri hayata,yasama anlam vermeye calisirdim.Simdi ise sorguluyorum.Bardagin bos tarafina bakiyorum bu günlerde galiba.Düsünmek iskence gibi geliyor bu siralar.
Üseniyorum, öyleyse yarin..

Sabah bir hevesle erkenden yürüyüş yapmaya çıktım fakat yasaklar kalktığı halde bazı tedbirler halen devam ediyormuş ve sahilde yürümeme polis tarafından izin verilmedi. Neyse ki ceza yazmadılar.:)

Filipinler'den bir mezuniyet töreni görüntüsü:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri