Corona Günlüğüm Belki de Deneyimim Ve Yahut Saşkınlığım

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sabah markete gittim ve elimde çok sayıda liste bulunduğu için de birkaç market arabası işgal etmek zorunda kaldım yani eleştirdiğim durumla sınanmış oldum.:) İki günlük yasak için bu kadar alışveriş yaptığımı zannedenler olmuştur mutlaka...
Tanınmamak için maskeyi gözlerime kadar çekmişim, onu da önümü göremediğimde fark ettim. Neyse ki çok fazla sıra yoktu ve hemen çıkabildim.

Aliskanliklarimiz kaderimiz derken,pragmatik bir yaklasim sunmus olabilir William James bey.
Gündelik hayatimizi alt üst eden bir Pandemi kaderimizin iplerini mi kesmis oluyor?
Sunu diyebilirim ki cok sevdigim ve yoklugunu hisettigim aliskanliklarimdan, sevdiklerim ile bir araya gelipte bir seyler icip sohbet etmek..
Ondan dolayi aliskanliklarimiz kaderimiz degil de,onlarin rutinliginin bir ic huzuru vermesidir.
Beklenmedik bir olay ile karsilasinca,sasiriyoruz.

Koronavirüs hasebiyle pişko locim bozuk. Fare gibi kapana kısıldım. Memelerim ve ben bir başımayım. Özgür hissetmiyorum. Memelerim de hissetmiyordur. Omuzbaşısılarımı öpünce bile mutlu olamıyorum. Durumum vahim.​
yazarlarin-anlik-durumlari_1997655.gif

Pentagon dünyanın en büyük hastane gemileri olan 1.000 hasta yataklı USNS Mercy’yi Los Angles, USNS Comfort’tu New York limanına konuşlayacak.

Corona virüs hastalarının dışındada görev yapacakmış...

Sizce bu ne anlama geliyor... Ertan Özyiğit on Twitter

Bu adaaminda böyle esrarengiz takilma cabasina ifrit oluyorum.
Acikla iste ne yoruyosun bizi hocam?

Pentagon dünyanın en büyük hastane gemileri olan 1.000 hasta yataklı USNS Mercy’yi Los Angles, USNS Comfort’tu New York limanına konuşlayacak.

Corona virüs hastalarının dışındada görev yapacakmış...

Sizce bu ne anlama geliyor... Ertan Özyiğit on Twitter

Bu adaaminda böyle esrarengiz takilma cabasina ifrit oluyorum.
Acikla iste ne yoruyosun bizi hocam?

Bill Gates için Trump'ın eski danışmanının ortaya attığı iddiayı aylar öncesinde paylaşmışlar.

Ertan Özyiğit
@ErtanOzyigit
24 Mar

DİJİTAL DEVRİM KREDİTALİZM "TEKİLLİK, SEÇİLMİŞLİK, ÜSTÜNLÜK" Bill Gates: COVID-19 virüsünde test edilmiş olanları belirlemek için mikroçip implant temelli 'dijital sertifikaları' kullanma planını açıkladı.
@abdullahciftcib

ET3K4KBWAAEputz

Bill Gates için Trump'ın eski danışmanının ortaya attığı iddiayı aylar öncesinde paylaşmışlar.

Ertan Özyiğit
@ErtanOzyigit
24 Mar

DİJİTAL DEVRİM KREDİTALİZM "TEKİLLİK, SEÇİLMİŞLİK, ÜSTÜNLÜK" Bill Gates: COVID-19 virüsünde test edilmiş olanları belirlemek için mikroçip implant temelli 'dijital sertifikaları' kullanma planını açıkladı.
@abdullahciftcib

ET3K4KBWAAEputz

Bu yaratik cok tehlikeli.
Eppstein ile görüsme yapmis.
Amac ne?
Artik virusun dronlarla dünyaya yayildigi iddialari yükseliyor.
Bi aklimiz kaldi almadiklari.
Donumuzu zaten verdik.

Bu yaratik cok tehlikeli.
Eppstein ile görüsme yapmis.
Amac ne?
Artik virusun dronlarla dünyaya yayildigi iddialari yükseliyor.
Bi aklimiz kaldi almadiklari.
Donumuzu zaten verdik.

Ne diyeceğimi inan bilmiyorum fakat ortada garip bir durum var. Özellikle Çin'in bir şeyler sakladığı şüphe götürmez bir gerçek ancak ne olduğunu henüz bilmiyoruz.

Ne diyeceğimi inan bilmiyorum fakat ortada garip bir durum var. Özellikle Çin'in bir şeyler sakladığı şüphe götürmez bir gerçek ancak ne olduğunu henüz bilmiyoruz.

Bizi eve tikayanlarin disarda neler yaptigini düsünelim.
Leftycim dünya cok ilginc bir yer olmaya basladi.
burda zorunlu asiya karsi bir petisyon actilar.
Ama insanlar cok saf.Neye inandirilmak istenildiklerine göre güdülüyorlar.
Korku en id duygudur.Onunla insanlari istedikleri tarafa yönlendiriyorlar.
Ölümden niye korkuyorsun?Zaten kacinilmaz son.Ama herseye sahip olanlar ölümsüzlüge ve tanrilasmaya göz dikmistir.
Kücük Prens'te yilanin da dedigi gibi:" Kaypedecegimi biliyorum.Ama böyle yaparak zaman kazaniyorum sadece."

Bizi eve tikayanlarin disarda neler yaptigini düsünelim.
Leftycim dünya cok ilginc bir yer olmaya basladi.
burda zorunlu asiya karsi bir petisyon actilar.
Ama insanlar cok saf.Neye inandirilmak istenildiklerine göre güdülüyorlar.
Korku en id duygudur.Onunla insanlari istedikleri tarafa yönlendiriyorlar.
Ölümden niye korkuyorsun?Zaten kacinilmaz son.Ama herseye sahip olanlar ölümsüzlüge ve tanrilasmaya göz dikmistir.
Kücük Prens'te yilanin da dedigi gibi:" Kaypedecegimi biliyorum.Ama böyle yaparak zaman kazaniyorum sadece."

Çin'in insanlığın başına bir çorap öreceği çok uzun zamandır dillendiriliyordu çünkü etik dışı o kadar çok araştırma ve deneye imza attılar ki olacaklardan bilim dünyası bile ürkmeye başlamıştı. Çinli yetkililer dünyanın tepkisini çekmemek için de her seferinde bu gizli araştırmalardan bihaber tavır sergileyip faturayı da araştırmayı yapanlara kestiler.

Biyolojik silah yaptıklarını düşünmesem de çok gizli bir araştırma yaparken ciddi bir hata yaptıkları kanaatindeyim ve bu sebeple doktorları susturmaya çalıştılar.

Çin dışında hangi ülke bu işin neresinde bilemiyorum fakat ortada aydınlatılması gereken çok fazla tuhaflık var.

"Genetik Tasarımlı Bebek" olayında da bilim dünyası ayağa kalkmış fakat yetkililer yine suçu araştırma yapan kişiye yıkmışlardı. Yahu böyle ciddi bir konuda, destek almadan ve tek başına hareket edebilir mi? Kafa nakli denemesi yapacakları dönem de bir sürü gizli iş çevirdiler.

Yolumuz uzun ve belirsizliklerle dolu ayrıca bu ortamı fırsata çevirmeye çalışanlar da ne yazık ki iş başındalar.

Çin'de 'genetik tasarımlı bebek' soruşturması: 'Bilim insanı He Jiankui tek başına hareket etti'

Son düzenleme:
insanlardaki panik havası, umutsuzluk sanki virüs kapıdan girip kendilerini alıp gidecekmiş gibi hissediyorlar.
Öte yandan, yazdığınız gibi Makarna vs sahneleri var -ki en utanç verici anlar benim için, ihtiyaç denilebilir bu ayrı fakat kendisini garantiye almak için ihtiyaç olup olmadığını bilmediği halde, panikle diğer insanlarında haklarını gasp ettiğini düşünmeyen/düşünemeyen insanlar gördüm, çok garip bir duygu.
zaten öleceğimiz bir dünya için fazlasıyla garip..
Her toplumsal olaydan dersler çıkarılmalıdır umulur ki, bizler de kendi payımıza düşeni alırız, bugün yaşadığımız zorlukları unutmayarak daha dikkatli davranırız.
Son olarak size bir şey olmasın.

Kolera günlerinde ask yerine
Corona günlerinde hapis...

Fransa'da bir virolog, bu virüsün AIDS aşısı geliştirmek amaçlı araştırma sırasında yayılmış olabileceğini iddia etti ve her ne kadar karşı çıkanlar olsa da Çin'in neden salgını gizlemeye çalıştığına ışık tutabilir.

Fransa'da Nobel Ödüllü virolog Profesör Luc Montagnier, Covid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünde AIDS'e yol açan virüsten parçalar olduğunu iddia etti. Virüsün bu nedenle ancak laboratuvarda üretilmiş olabileceğini öne süren Montagnier'in açıklamaları tartışmalara neden oldu.

Fransız basınına konuşan Montagnier, SARS-CoV-2 virüsünün genlerinde (RNA'sında), HIV RNA'sına ait parçaların bulunduğunu söyledi.

2008'de Nobel Tıp Ödülü alan araştırmacı, "Araştırmalarımızda bu virüsün değiştirildiği sonuçlarına vardık. Yarasadan gelen klasik bir virüs modeli var. Bu modelin üzerine VIH kesitleri eklenmiş" şeklinde konuştu.

Kimin bu değişikliği yaptığını bilmediğini ama Vuhan'daki laboratuvarda üretilmiş olabileceğini söyleyen Montagnier, amacın "belki de yeni virüsü AIDS'e karşı aşı çalışmalarında kullanmak" olduğunu belirtti.

Nobel Ödüllü Fransız virolog Montagnier: Yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) laboratuvarda üretildi

Son düzenleme:
Fransa'da bir virolog, bu virüsün AIDS aşısı geliştirmek amaçlı araştırma sırasında yayılmış olabileceğini iddia etti ve her ne kadar karşı çıkanlar olsa da Çin'in neden salgını gizlemeye çalıştığına ışık tutabilir.

Fransa'da Nobel Ödüllü virolog Profesör Luc Montagnier, Covid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünde AIDS'e yol açan virüsten parçalar olduğunu iddia etti. Virüsün bu nedenle ancak laboratuvarda üretilmiş olabileceğini öne süren Montagnier'in açıklamaları tartışmalara neden oldu.

Fransız basınına konuşan Montagnier, SARS-CoV-2 virüsünün genlerinde (RNA'sında), HIV RNA'sına ait parçaların bulunduğunu söyledi.

2008'de Nobel Tıp Ödülü alan araştırmacı, "Araştırmalarımızda bu virüsün değiştirildiği sonuçlarına vardık. Yarasadan gelen klasik bir virüs modeli var. Bu modelin üzerine VIH kesitleri eklenmiş" şeklinde konuştu.

Kimin bu değişikliği yaptığını bilmediğini ama Vuhan'daki laboratuvarda üretilmiş olabileceğini söyleyen Montagnier, amacın "belki de yeni virüsü AIDS'e karşı aşı çalışmalarında kullanmak" olduğunu belirtti.

Nobel Ödüllü Fransız virolog Montagnier: Yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) laboratuvarda üretildi

Ilk dönemlerde bu virusu Aids icin üretilen ilaclarla tedavi etmeye calisiyorlardi.
Ne kadar tezat bir durum.Resmen dalga geciyorlar.
Ya da yaptiklari islerden anlamiyorlar.
Doga bu.Cakti mi otutturur.d

Bol vakit bana hic iyi gelmiyor.Hic.

Ugrastigim seyler cok ilginc.s

Belirsizliğin yarattığı güvensizlik sebebi ile herkes tedirgin yaşıyor ancak bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemekten başka seçeneğimiz yok gibi...

Mart ayında sosyal medyada gördüğüm bu resim o an için abartılı gelmişti fakat son dönem sokakta da benzerlerini görmeye başladım.

ES1EbtqX0AAnJ_s.jpg

We are the Champions'ın yeni versiyonu, sağlık çalışanlarına güzel bir motivasyon olmuştur diye düşünüyorum.

Queen ve şarkıcı Adam Lambert, sağlık çalışanları için We are the Champions'ı yeniden söyledi. Şarkıdan elde edilecek gelir Dünya Sağlık Örgütü'ne bağışlanacak. Klipte, Türk doktorlar da yer aldı.

Queen ve Adam Lambert, We are the Champions'ı sağlık çalışanları için söyledi

Bu ritüel de çok ilginç geldi:) Sonucu merakla bekliyorum.

Hahah.
Yapmadim ki elimden gelmez belki..yani hic denemedim..gülmekten kirilirim herhalde..
Aylakhanim'cilik Lefty hanim.Tamamen isgüzarlik.:D
Izlemek ile kaldik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri