Corona Günlüğüm Belki de Deneyimim Ve Yahut Saşkınlığım

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avrupa’da tek bi tehlike var oda Ortadoğu milletlerin beraberinde getirdiği kültür gelenek virüsüdür onlar bundan çok korkuyor tedirgin ediyor

Israil de maske takmayana 7 yil hapis.

Hayal ettim de;
Corona bitisi ben W hanim Jesse ve Yabaniye bey bir yerde oturup birer kahve icsek.
Sonra yabani ve Jesse biribirine girip ben ile W hanim izlesek.

Kahve icmek miamik hayal mi?
Vah sana yavrucugum.

Hdpli biriyle tartışmak çöt ister jojuk ben parti tutmam bir defa akp ye birindede hdpye verdim oyu senin gibi tapmıyorum ülkenin genelinde sorun var halk şizofren ruh hastası öyle olmasa bir yüzükle gelenin 7 sülalesini zengin edip krallar gibi yaşatmazdı ülkeye yazık bitirdiniz hele bu Avrupalı çomarlar ayrı bir dert Avrupa’da solcular Türkiye’de şağcı çünkü kendilerine istedikleri hakları kendi ülkelerinde başkasına fazla görüyorlar

Niye gavga edionuz.

"Dip boyasini yeni yaptirdim.Gider iki üc ay." @Yarmagül bebegimin lafi.
Cok güldüm.

Ispanya ve Italya mezar acmaya yetisemiolar.
Yakiyorlar cesetleri.Katoliklerde serbest.
Naziler de yakiyordu cesetleri üst üste koyarak.Onlarin ki sistematik olarak virus önleyici bir eylemdi,Italya ve Ispanya ise virusa yenik düstükleri icin.
Hayat ve zaman cok garip el degisiyor.

Alisamadim hapis hayatina.

Kimse tam bilmiyor aslında ve panik yaratmamak için süre verip insanları rahatlatmaya çalışıyorlar galiba. Mayıs sonuna kadar dünya genelinde tedbirler azalır fakat virüs tamamen yok olmaz, buna hazır olmak gerekiyor.

Virus yalniz bir Aşı ciktiginda yok olur.
Burada artik Avukatlar ve Yasalar ile ilgili arastirma yapan akademisyenler isyan etmeye basladi.
Bu "özgürlük kisitlanmasinin" epidemik,pandemik yasalarinda net bir yerde olmamayisindan.
Bu durumdan sonra Meclis iki üc zottirik bir yasa tasarisi gecirdi.O da su;Paragraflarin norma uygun öngörülmesi.Yeminle Komedidram.
Zorla tedavi edemezdin bir hastayi mesela.Yorumsuzca silindi bu yasa.
Bakalim daha nelere maruz kalacagiz.

Dun kardesimle gittigim markete alinmadim, neymis 1 aileden 1 kisi girebilirmis. Evet kurallara uymayanlari uyaralim ben kendi payima olani aldim...

Ürkütücü bir süreç yaşıyoruz ve sanırım hiçbir yönetim ne yapacağını tam olarak bilmiyor. Sağlık sisteminin çöküşü ve ekonomik krizle beraber daha zor günler yaşamamak için ülkelerin ortak hareket etmesi gerekiyor fakat böyle bir zamanda bile tam manası ile sağlıklı bilgi akışı sağlanmıyor maalesef.

Bağışıklık kazanan kişi sayısı arttıkça yayılım hızı düşecek veya bitecektir ancak o zamana kadar neler yaşanacağını kestirmek mümkün değil.

Özgürlük kısıtlamasını ben de doğru bulmuyorum fakat bilinçsiz insanlarla başka seçenek kalmıyor galiba. Herkes üstüne düşeni yapabilse keşke ama gördün işte 48 saatlik yasakta neler olduğunu...

Üzücü olan, sen ne kadar dikkat edersen et sorumsuz birileri bir çuval inciri berbat edebilir.

Benim aklimi karistiran sey,tamamen izole halde yasayan amazon halki da bu virusa bir kurban vermesi oldu.Yani istedigin kadar disari cikma seni bir sekil bulur herhalde.Panik yanlis.

Katılıyorum ve panik-korku yüzünden hata yapan insan sayısı sürekli artıyor.
Virüs ile yaşamayı öğreneceğiz elbette fakat bu tedbirler daha çok sağlık sistemine yığılma olmaması için alınıyor yoksa onlar da biliyorlar virüsün böyle yok edilemeyeceğini.

Süreyyacığım bakma sen yöneticiler de panik halindeler ve neyi düşüneceklerini şaşırdılar. Kriz yönetiminde özel eğitimli uzmanlar görev almalı yoksa her yanlış adım başka krizler yaratacaktır.

Ülkeler arası acil bir kriz masası oluşturulmalı ve ortak hareket edilmeli diye düşünüyorum.

Sanirim düzenli bir kaos yaratmak amac.Ölenler icin otopsi yapilsin sesler giderek yükseliyor.Su an panigin yaninda kuskular da doguyor.Güven kaybolursa sisteme inan bana keske tek sorunumuz Corona olsaydi diye düsünecegiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri