Cook old

🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
Güno canlarım.

Güneşin yüzünü bulutlarla gizlediği bir İstanbul sabahından sevgiler.

Bugün sizlere mutfağımızın kadim renkleri ile geldim.

Anadolu mutfağı, binlerce yıllık tarihi, zengin kültürel mirası ve bereketli topraklarıyla çok çeşitli ve lezzetli yemekler sunar. Anadolu’nun her bölgesi, farklı etnik kökenlerden, dinlerden ve medeniyetlerden gelen insanların damak tadını yansıtır. Anadolu mutfağı, hem geleneksel hem de yenilikçi bir mutfaktır. Yeni lezzetler keşfedilirken eski tatlar da korunur.

İşte sizlere eski Anadolu mutfağından derlediğim ismiyle de şaşırtan on yemek:

1. Dul Avrat Çorbası
2. Çükündür
3. Şırdan Dolması
4. Keledoş
5. Kaygana
6. Enişte Lokumu
7. Pırtımpırt
8. Ağzı Yumuk
9. O.ospu Mantısı
10. Kuskus

Ne hoş öyle değil mi?

Bunlardan hangilerini duydunuz veya tattınız? Aralarından pişmeyi denedikleriniz oldu mu? Sizin de eklemek istedikleriniz var mı? Lütfen yorumlarda bana yazın.

Bu tarz içeriklerin devamı için like tuşuna basmayı ihmal etmeyin. Hayırlı cumalar.

Kuskus okul menüsünde çıkardı. Lezzetli desen değil, doyurucu desen değil… Kaygan bir şey. Çözemediğim bir şey. skljksk

hocam yılın bitimine doğru atağa kalktı, getirin kardeşim yılın yazarı oylamasını, hocama en az 10 oy çıkmalı. en son 2015’te açtığı sözlük konuları ve yılda 10 kere yaptığı mini analizlerle yılın yazarı olan adı lazım değil dostoyevski karakteri olan bir yazar utanır mı? sanmam…

harika yazı, harika içerik. sabah sabah yüzlerde tebessüm oluşturan, cumayı hayırlayan bir yazı. urfa yöresinden bir tatlıyla katkımız olsun “şıllık tatlısı”

Yöresel yemek festivallerinde çok ilginç yemekler ile karşılaştım ve tabii ki isimler de ilginçti.
Bolu yöresine ait "Kedi Batmaz" çok değişik gelmişti ancak listedekilerden sadece kuskus pilavını biliyorum.

Yöresel yemek festivallerinde çok ilginç yemekler ile karşılaştım ve tabii ki isimler de ilginçti.
Bolu yöresine ait "Kedi Batmaz" çok değişik gelmişti ancak listedekilerden sadece kuskus pilavını biliyorum.
kuskusa pilav mı deniliyor diye baktım, her şeyde olduğu gibi ikiye bölünmüşüz. makarna diyenlerdenim.

kuskusa pilav mı deniliyor diye baktım, her şeyde olduğu gibi ikiye bölünmüşüz. makarna diyenlerdenim.
Pişirirken pirinç ile karıştırdıkları için genelde pilav diye geçiyor ancak yöreye göre değişebilir.

kuskuslu-pirinc-pilavi-tel-tel-nefis-10.jpg

kuskusa bi de pirinç mi katıyorlar… ben bu ülkenin yöresel tercihlerinden bıktım. kuskusu haşlayıp, garnitür, mayonez ve yoğurtla karıştırıp soğuk soğuk makarna salatası gibi yemek varken…

kuskusa bi de pirinç mi katıyorlar… ben bu ülkenin yöresel tercihlerinden bıktım. kuskusu haşlayıp, garnitür, mayonez ve yoğurtla karıştırıp soğuk soğuk makarna salatası gibi yemek varken…
Tek başına tercih edenler de var ancak ağırlıklı olarak pilav olarak tüketiliyor.

Geri