climax
Elmas Üye
-
-
-
-
-
Güno canlarım.
Güneşin yüzünü bulutlarla gizlediği bir İstanbul sabahından sevgiler.
Bugün sizlere mutfağımızın kadim renkleri ile geldim.
Anadolu mutfağı, binlerce yıllık tarihi, zengin kültürel mirası ve bereketli topraklarıyla çok çeşitli ve lezzetli yemekler sunar. Anadolu’nun her bölgesi, farklı etnik kökenlerden, dinlerden ve medeniyetlerden gelen insanların damak tadını yansıtır. Anadolu mutfağı, hem geleneksel hem de yenilikçi bir mutfaktır. Yeni lezzetler keşfedilirken eski tatlar da korunur.
İşte sizlere eski Anadolu mutfağından derlediğim ismiyle de şaşırtan on yemek:
1. Dul Avrat Çorbası
2. Çükündür
3. Şırdan Dolması
4. Keledoş
5. Kaygana
6. Enişte Lokumu
7. Pırtımpırt
8. Ağzı Yumuk
9. O.ospu Mantısı
10. Kuskus
Ne hoş öyle değil mi?
Bunlardan hangilerini duydunuz veya tattınız? Aralarından pişmeyi denedikleriniz oldu mu? Sizin de eklemek istedikleriniz var mı? Lütfen yorumlarda bana yazın.
Bu tarz içeriklerin devamı için like tuşuna basmayı ihmal etmeyin. Hayırlı cumalar.
Güneşin yüzünü bulutlarla gizlediği bir İstanbul sabahından sevgiler.
Bugün sizlere mutfağımızın kadim renkleri ile geldim.
Anadolu mutfağı, binlerce yıllık tarihi, zengin kültürel mirası ve bereketli topraklarıyla çok çeşitli ve lezzetli yemekler sunar. Anadolu’nun her bölgesi, farklı etnik kökenlerden, dinlerden ve medeniyetlerden gelen insanların damak tadını yansıtır. Anadolu mutfağı, hem geleneksel hem de yenilikçi bir mutfaktır. Yeni lezzetler keşfedilirken eski tatlar da korunur.
İşte sizlere eski Anadolu mutfağından derlediğim ismiyle de şaşırtan on yemek:
1. Dul Avrat Çorbası
2. Çükündür
3. Şırdan Dolması
4. Keledoş
5. Kaygana
6. Enişte Lokumu
7. Pırtımpırt
8. Ağzı Yumuk
9. O.ospu Mantısı
10. Kuskus
Ne hoş öyle değil mi?
Bunlardan hangilerini duydunuz veya tattınız? Aralarından pişmeyi denedikleriniz oldu mu? Sizin de eklemek istedikleriniz var mı? Lütfen yorumlarda bana yazın.
Bu tarz içeriklerin devamı için like tuşuna basmayı ihmal etmeyin. Hayırlı cumalar.