Çok Seviyorum Dediğiniz Kişiden Bile Soğuduğunuz Oldu mu?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
sadece seviyorum
ne kadar bilmiyorum

İnsanlık hali oluyor. Belki çok büyük şeyler yapsa soğumam ama minicik bir şeydir anında soğurum.

Benim öyle bir huyum yok sevmek konusunda tutucucugum kolay kolay kimseyi sevmem kimseden sogumam sevdiklerime sonsuza denk sahip çıkarım.sevmediklerimi asla sevmem

Bir baktım ela gözlüm kara kaşına
Yandım eyvah eyvah eyvah
Döndüm şaşkına

Hahhahajjajsgsks

Kırılmış ve üzülmüşsem yok sayabiliyorum.

Genelde kimseyi kolay kolay sevmem,sevdim mi kolay kolay bırakmam.ama bir sabır noktam var orası geldi mi kim olduğu farketmez silerim..beni bu foruma yapan 10 senelik çok sevdiğim kişiyi bile.

Elbette olabiliyor çünkü zamanla bazı tavırları ya da sözleri sizi rahatsız etmeye başlıyor ya da bazı görüşleri ters geliyor ve uzaklaşmaya başlıyorsunuz.
Aşık olduğunuz kişiden bile zamanla soğuyabilirsiniz ve bu sebeple kimseyi yaşamınızın merkezinde tutmayın.

reelde karsima gelip iki cumle kuramayacak kisilerin egolarina maruz kaldigimizda oldu tabi ama olsun biz kimseden soğumayız ulen

Bu soruya rahmetli Leon Amca'nın Bilişsel Çelişki Teoisiyle cevap vermek istiyorum.
İnsan zihni çelişkilere katlanamaz, tutarlı olmak adına ne gerekiyorsa yapar. Hatta kendini bile manipüle eder. Örneğin sevdiğiniz kişide hoşlanmadığınız bir davranış varsa, bu davranışın düzeltilmesi adına ne gerekiyorsa yaparsınız. Çünkü o sevdiğiniz kişi ama davranış sevmediğiniz bir davranış. Bu çelişkiyi gidermezseniz, ya sevdiğiniz kişiyi bırakırsınız ya da o davranışı kendinizi manipüle ederek yok sayarsınız.
Biz ne yapıyoruz?
Maalesef çoğunlukla ikinci şıkkı uyguluyoruz ya da uygulamak zorunda kalıyoruz. Sonra klişelerden klişe beğen : "Efendim, evlenmeden önce böyle değildi ama..." , "Evlendikten sonra çok değişti.."
Aslında adam/ kadın aynıydı, sen çelişkilerle mücadeleni farklı alana taşıdın canım.

Özetle mümkün.

Ben havada uçan sinekten, buluttan nem kapan biriyim. O yüzden her zaman kendimi sorgularım.
Hemencecik buz gibi olurum efendim.
- lütfen çıkarken kapıyı örtün, sizden çok üşüdüm falan derim.

Bu soruya rahmetli Leon Amca'nın Bilişsel Çelişki Teoisiyle cevap vermek istiyorum.
İnsan zihni çelişkilere katlanamaz, tutarlı olmak adına ne gerekiyorsa yapar. Hatta kendini bile manipüle eder. Örneğin sevdiğiniz kişide hoşlanmadığınız bir davranış varsa, bu davranışın düzeltilmesi adına ne gerekiyorsa yaparsınız. Çünkü o sevdiğiniz kişi ama davranış sevmediğiniz bir davranış. Bu çelişkiyi gidermezseniz, ya sevdiğiniz kişiyi bırakırsınız ya da o davranışı kendinizi manipüle ederek yok sayarsınız.
Biz ne yapıyoruz?
Maalesef çoğunlukla ikinci şıkkı uyguluyoruz ya da uygulamak zorunda kalıyoruz. Sonra klişelerden klişe beğen : "Efendim, evlenmeden önce böyle değildi ama..." , "Evlendikten sonra çok değişti.."
Aslında adam/ kadın aynıydı, sen çelişkilerle mücadeleni farklı alana taşıdın canım.

Özetle mümkün.
Baştan kabul edip de sonradan değiştirme çabasını doğru bulmuyorum ancak kişi rahatsız olduklarını ifade eder ve karşı taraf da gönüllü olarak değiştirmek isterse işte o zaman olumlu sonuç alınabilir çünkü karşı tarafın gönlü olsun diye yapılan her sözde değişim, sonra geri tepiyor maalesef.

Baştan kabul edip de sonradan değiştirme çabasını doğru bulmuyorum ancak kişi rahatsız olduklarını ifade eder ve karşı taraf da gönüllü olarak değiştirmek isterse işte o zaman olumlu sonuç alınabilir çünkü karşı tarafın gönlü olsun diye yapılan her sözde değişim sonra geri tepiyor maalesef.
Her insanın defoları vardır. Çok ciddi bir defo olmadığı sürece tolere edilebilir. O yüzden ilişkilerde hoşgörü çok önemli bir yere sahiptir. Ve bahsettiğine katılıyorum. zoraki değişim, insan karakterine yama yapmaya benzer. O yama zamanla tahrip olacaktır.

Geri