Çoğu erkeğin askerde olgunlaşması

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Acemiliğim Denizli'deydi, Bahriye olacağımı sanmıştım. Oysa oarada Deniz yokmuş. Adamlar aşırı sıcaktan serap görüyormuş. İlk günden itibaren büyük bir hayal kırıklığı ile başladı. Kıta'ları gezmeyi hayal ederken kuru toprakta süründüm. Benim üzerimde sonuç olarak ne etki yaptı diye soracak olursanız, bunu bende kendime sordum. Zombi gibi çıktım. İsteksiz, fikirsiz, ve öngörüsüz bir birey oldum. Bu benim karakterimi etkiledi mi? Temelini değil, ama dıştan algılanışımı ve dünyaya bakışımı etkiledi. Tek iyi yönü, sıcağa ve kötü hayat şartlarına karşı dayanıklılığımı artırdı. Sonra da senelerce Antalya'da yaşama dayanabildim. "Karakteri birincil olarak Aile etkiler." Sonra çevre faktörleri o aile etkisini tahrip eder. Aile eğitiminin etkisi ne kadar güçlüyse, çevre faktörlerine karşı da o kadar dayanıklı olunur.

Ve tanri iki ayri cinsin hikayesini anlatmalari icin bir butunden klaus ve serceyi ayirip dunyaya yolladı. Erkekler marstan kadinlar venusten degil erkekler klaustan kadinlar serceden gelmistir.

Aksine bedelli yapmışsındır diye düşündüm ben. Bence bedelli olmamalı herkes eşit yapmalı

Hayatının bir döneminde 15 ay boyunca geceleri çok çok huzurlu uyuduğun bir dönem vardı ya bir daha o huzuru bulamadığun… işte ben o dönemde askerdim

• Beğen
Tepkiler: ne
@Laedri

Askerlik bir tecrübedir ancak hangi koşullarda yaptığına göre kişiye ne kattığı konusu değişken olacaktır.

Küçük yaşta evin sorumluluğunu alan bir erkek çocuk, askere gitmeden de olgunlaşmaya başlayabilir ancak tüm bunlar tecrübeye dayalı değişikliklerdir hatta bazı deneyimler travma bile yaratabilir.

Kışın karda, soğukta ve terörle yüz yüze askerlik yapanlarla, orduevinde askerlik yapanın askerlikten öğrenecekleri aynı olamaz.

Kişi askere gitmeden de olgunlaşabilir ancak askere gittiği halde olgunlaşmayan erkekler de olabiliyor.

Askerlik hayata dair bir tecrübedir ve doğrudan olgunlaşmaya her koşulda katkısı olmaz.

sevgili lefty genellemelerin dışına çıkacağım diye belli başlı şeyleri görmezden geliyorsunuz.
bir erkeği sadece askerlik olgunlastieir demiyoruz, öyle bir iddiamiz da yok.
askerlik erkeği olgunlastirir diyoruz, kahır ekserisi olgunlaşır diyelim o vakit.
olaylara bakışınız, olayları yargılama şekliniz, olayları cozumlemeniz
tepkileriniz teokilerinizin mahiyeti değişir bu da olgunlaşma belirtilerindendir.
siz çok küçük bir bölümü ele alıp diğer kahır ekseriyi görmezden geliyorsunuz
çok küçük yaşta babası ölmüş biri olgunlasmak büyümek zorundadir zaten.
el bebek gül bebek büyümüş biri bunun altından kolaylıkla kalkamaz.
ama bahsettiğimiz bir cogunluk.

kusura bakmayın ama muhatap olduğunuz adamları anlamanız için.
tuvaletini yapmayı bilmeyen adamlar geliyor askere, kişisel temizlik bilmeyen adam geliyr
bu adamlar rütbe aldığında, bu adamlara vereceginiz tepkileri bilmeniz gerekiyor
anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım

sevgili lefty genellemelerin dışına çıkacağım diye belli başlı şeyleri görmezden geliyorsunuz.
bir erkeği sadece askerlik olgunlastieir demiyoruz, öyle bir iddiamiz da yok.
askerlik erkeği olgunlastirir diyoruz, kahır ekserisi olgunlaşır diyelim o vakit.
olaylara bakışınız, olayları yargılama şekliniz, olayları cozumlemeniz
tepkileriniz teokilerinizin mahiyeti değişir bu da olgunlaşma belirtilerindendir.
siz çok küçük bir bölümü ele alıp diğer kahır ekseriyi görmezden geliyorsunuz
çok küçük yaşta babası ölmüş biri olgunlasmak büyümek zorundadir zaten.
el bebek gül bebek büyümüş biri bunun altından kolaylıkla kalkamaz.
ama bahsettiğimiz bir cogunluk.

kusura bakmayın ama muhatap olduğunuz adamları anlamanız için.
tuvaletini yapmayı bilmeyen adamlar geliyor askere, kişisel temizlik bilmeyen adam geliyr
bu adamlar rütbe aldığında, bu adamlara vereceginiz tepkileri bilmeniz gerekiyor
anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım
Anlıyorum ve aslında çok da farklı şeylerden bahsetmiyoruz ancak yine de anlaşamadık galiba.

Askere gitmediğim için tecrübem yok ancak dayım emekli albay ve çevremde de askerler var. İncirlik'te de var, başka yerlerde de ve onları ayrı tutuyorum.

Askerden gelip de hiç olgunlaşmayanlar var ancak oradaki kurallara harfiyen uymuşlardır. Askere gitmeden önceki hali ile geldikten sonra hiçbir fark olmayanları anlatmak istedim sadece...

Ya acemi birliğinde çok garibime gitmişti.
Her eylem her yerde tablolastirilmisti.
Dişini nasıl fırçalaman gerektiği, tuvaletini nereye yapman gerektiği adım adım anlatılıyordu. Çünkü gerçekten defekasyonunu tuvalette o deliğin içine yapması gerektiğini bilmeyen, hayatı boyunca tuvalet görmemiş insanlar vardı. Ilk haftalar sanki herkes Istanbul'dan gelmiş gibi bi psikolojide oluyorsunuz. Sonra şokların ardi kesilmiyor.
Edri güzel noktalara değinmiş bu anlamda.

Hangi konuda olgunlaştığı önemli.
Nato kafa nato mermer kişiler için dünya yıkılsa gene aynı.
Keşke askere gitmeseydi dediklerimiz daha fazla maalesef.

Geri