Çoğu erkeğin askerde olgunlaşması

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Aynen öyle disiplin onları yola getiriyor sorsan ben askerdeyken diye övünerek anlatırlar ama işte neler çektiler de olgunlaştılar kim bilir...

Askerlik de bir tecrübe olduğu için bir bakıma olabilir ancak daha çok koşullara bağlıdır.
Yaşı kaç olursa olsun olgunlaşmayan erkekler de var ve olgun davranmak, karakter yapısı ile ilgili bir durum.

Ah o eskerlik süründüm hep. Ama doğru diyorsun olgunlaştırdi beni

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Askerlik de bir tecrübe olduğu için bir bakıma olabilir ancak daha çok koşullara bağlıdır.
Yaşı kaç olursa olsun olgunlaşmayan erkekler de var ve olgun davranmak, karakter yapısı ile ilgili bir durum.
yanlış irdeliyorsunuz maalesef.
erkeklerin tamamına yakını insana tahammülü askerde öğrenir.
çok farklı şehirden çok farklı kültür düzeyinde insanı bir araya ancak askerlik gibi bir alanda toplayabiliyorsunuz ve nihayetinde bu insanlarla yeri geldiğinde kendi güvenliğinizi emanet ediyorsunuz.
bunun ötesinde insan ayrımını yapmamayı da orada öğreniyorsunuz. çoğu zaman paylaşmayı da orada öğreniyorsunuz, ideolojilerinizin geçerliliğini yitirdiği, statulerin etkisiz kaldığı, yeri geldiğinde kültür duzeyinizin hiç kaale alinmadigi bir alan oluyor bu yerler.
bu vesileyle tahammül ve sabrın ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz.
askerden hiç degismeden gelen adam yoktur.
herkes bir parça degiserek, donuserek gelir.

çok farklı şehirden çok farklı kültür düzeyinde insanı bir araya ancak askerlik gibi bir alanda toplayabiliyorsunuz ve nihayetinde bu insanlarla yeri geldiğinde kendi güvenliğinizi emanet ediyorsunuz.
bunun ötesinde insan ayrımını yapmamayı da orada öğreniyorsunuz. çoğu zaman paylaşmayı da orada öğreniyorsunuz, ideolojilerinizin geçerliliğini yitirdiği, statulerin etkisiz kaldığı, yeri geldiğinde kültür duzeyinizin hiç kaale alinmadigi bir alan oluyor bu yerler.
Askerlikte olgunlaşma yaşanabilir ancak her erkek için geçerli olmayacaktır çünkü askerlik yaptığı halde olgunlaşmayan çok sayıda erkek var yani belli bir olgunluğa ulaşan erkeklerde tek kriter askerlik olamaz.

Ülkemizde bedelli askerlik yapanlar da mevcut ancak Kıbrıs'ta bedelli askerlik bile çok zor şartlarda yaptırılıyor.

Askerliğin erkeklere katkısı mutlaka oluyordur fakat ediğim gibi hangi koşullarda yaptığı da çok önemli.

Olgunlaşmanın tecrübelerle ilgisi vardır ancak beraberinde karakter yapısı da çok önemli bir etkendir.

Hapisteymiş gibi his ettim kendimi. Tam ortama ayak uydurmuştum ki, terhis edildim.

Hayatı boyunca doğu da çobanlık yapan biri için de ayrılması zor gelen bir ortam. Ekmek devletten, giyim devletten, yatak devletten.

+1

Askerlikte olgunlaşma yaşanabilir ancak her erkek için geçerli olmayacaktır çünkü askerlik yaptığı halde olgunlaşmayan çok sayıda erkek var yani belli bir olgunluğa ulaşan erkeklerde tek kriter askerlik olamaz.

Ülkemizde bedelli askerlik yapanlar da mevcut ancak Kıbrıs'ta bedelli askerlik bile çok zor şartlarda yaptırılıyor.

Askerliğin erkeklere katkısı mutlaka oluyordur fakat ediğim gibi hangi koşullarda yaptığı da çok önemli.

Olgunlaşmanın tecrübelerle ilgisi vardır ancak beraberinde karakter yapısı da çok önemli bir etkendir.

lefty hanım insan karakteri 100/40 oraninda dogimsaldir, geri kalanını toplumsal çevre ve yaşananlar belirler. burada askerlik yapıp olgunlaşmayan erkek.coktur demek için bütün o insanları askerlim öncesi ve sonrası davranışlarını gözlemleyecek kadar çok tanıyor olmak gerekir bu da milyonlarca insan demek.
istisnalar elbette olabilir ve bu kaidede herhangi bir değişim söz konusu yapmayabilir doğrudur.
ancak erkeklerin çoğu askerlikten sonra daha buyumusz daha farklı düşünen biri olarak geri gelir.
olgunlaşma dediğiniz şey de budur zaten.

yanlış.
değişmek, farklılaşmak, sabrı ve tahammülü öğrenmek ile olgunlaşmak farklı şeyler. olgunlaşmanın ne askerlik ne de yaş ile alakası var. tamamen kendini yetiştirip, geliştirmek ile alakalı. askere gidip olumlu yönde değişim gösteren erkeklerin yanı sıra olumsuz olarak da değiştiren erkek sayısı bir hayli fazla. bunu 6146514646 tane erkek kuzene ve çalışma hayatımda karşılaştığım erkek sayısına dayanarak söylüyorum. tecrübe ile sabit yani.

Ayıptır söylemesi, İzmir'in en güzel yerinde artistler gibi askerlik yaptım.
Görevim biyolojik tehlike ve gida terörizm güvenliği olduğu için ağırlıklı tadım yapıyordum.
Yemekler sıcacık, en iyi sunumla önüme geliyordu. Meyvemi bile sanatsal doğruyorlardı... ah.
Hangi kuvvette askerlik yaptığınız askerliğin size kattığını önemli ölçüde etkiler; Misal deniz görece hava kuvvetleri daha ılımlıdır. Sohbet etmeyeceğiniz, takilmayacaginiz, oyuna maça vb gitmeyeceğiniz albay ve de bilimum rütbeli azdır. Fakat kara kuvvetleri ya da jandarma öyle değil. Asteğmenin bile çok ciddi forsu var. Altında çalışan bilmem kaç tane eri falan. Hangi bölgeden ziyade hangi kuvvette askerlik yaptığınız da önemli

lefty hanım insan karakteri 100/40 oraninda dogimsaldir, geri kalanını toplumsal çevre ve yaşananlar belirler. burada askerlik yapıp olgunlaşmayan erkek.coktur demek için bütün o insanları askerlim öncesi ve sonrası davranışlarını gözlemleyecek kadar çok tanıyor olmak gerekir bu da milyonlarca insan demek.
istisnalar elbette olabilir ve bu kaidede herhangi bir değişim söz konusu yapmayabilir doğrudur.
ancak erkeklerin çoğu askerlikten sonra daha buyumusz daha farklı düşünen biri olarak geri gelir.
olgunlaşma dediğiniz şey de budur zaten.
@Laedri

Askerlik bir tecrübedir ancak hangi koşullarda yaptığına göre kişiye ne kattığı konusu değişken olacaktır.

Küçük yaşta evin sorumluluğunu alan bir erkek çocuk, askere gitmeden de olgunlaşmaya başlayabilir ancak tüm bunlar tecrübeye dayalı değişikliklerdir hatta bazı deneyimler travma bile yaratabilir.

Kışın karda, soğukta ve terörle yüz yüze askerlik yapanlarla, orduevinde askerlik yapanın askerlikten öğrenecekleri aynı olamaz.

Kişi askere gitmeden de olgunlaşabilir ancak askere gittiği halde olgunlaşmayan erkekler de olabiliyor.

Askerlik hayata dair bir tecrübedir ve doğrudan olgunlaşmaya her koşulda katkısı olmaz.

Geri