Çocukların Sürekli Soru Sorması

Konu sahibi son olarak 2265 gün önce görüldü
Bir çocuğun hayatı öğrenme şeklidir soru sormak.
Ama bazen öyle şeyler sorarlar ki söyleyecek kelime bulamazsınız.

Cevaplandırmalısınız her sorusunu çocuğun gelişimi açısından makul düzeyde…

arkadaşların çocukları olsun, yeğenim olsun dışarıdan iyi de olayın içine girince belli bir yerden sonra boğulacağını biliyorsun. düşün, evin içerisinde susmak bilmeyen bir çocuk. kızım olursa her sorusunu yine cevaplamaya çalışırım da erkeğe gelişine tekme.

Son düzenleme:
arkadaşların çocukları olsun, yeğenim olsun dışarıdan iyi de olayın içine girince belli bir yerden sonra boğulacağını biliyorsun. düşün, evin içerisinde susmak bilmeyen bir çocuk. kızım olursa her sorusunu yine cevaplama çalışırım da erkeğe gelişine tekme.
kızım olursa her sorusunu yine cevaplama çalışırım da erkeğe gelişine tekme. imza mı atarım bu söze. erkek olursa hem gelişine hem gidişine tekme atarım, Kız olursa premsesler gibi qralicemmmmmmmm yaaaaaaa diye severim sıkarım yanaklarını mıncırırım öpe öpe manyak ederim onu, ama erkek olursa odaya girdiği an direk suratım düşer geldi gene suboş derim.

Ayşe emin ol kız çocuğu farklı ya yemin ederim. Yukarıdaki yorumların haklılık payı var. Onlar babalarının prensesi oluyor .
Aslında sorun babaların erkek çocuğunu gereksiz şımartmasından kaynaklanıyor. Atarrkil zihniyetin erkek çocuk soy devamı algısına dayanıyor. Tutarsız ebeveyn ortamından kaynaklı. Ben kız çocuğunu aratmayacak erkek çocuğu da gördüm. Tamamen yetiştirmeyle alakalı bence.

O konudada oldukça haklılık payın var. Aynen biz erkeklerin erkek cocuklarını şımarttığımız doğru buda yahu erkek cocuk soyumu devam ettirecek nede olsa kız cocuk gidecek söyleminden kaynaklanıyor. Şimdi hedefim 4 çocuk dilerim hepsi kız olur :D
Aslında sorun babaların erkek çocuğunu gereksiz şımartmasından kaynaklanıyor. Atarrkil zihniyetin erkek çocuk soy devamı algısına dayanıyor. Tutarsız ebeveyn ortamından kaynaklı. Ben kız çocuğunu aratmayacak erkek çocuğu da gördüm. Tamamen yetiştirmeyle alakalı bence.

valla evli arkadaşlardan çocuk konusunda sıkça duyduğum şey "abi erkek çocuktan sonra kız çocuğun olduysa, ben bu zamana kadar evde hayvan beslemişim de haberim yokmuş" demek oluyor.
şahsen hem erkek hem de kız yeğenleri olan birisi olarak da şunu diyebilirim ki erkek yeğenler gerçekten yaka silktirmelik. kızlar en azından 10 saniyede bu ne, bu ne diye sormuyordu. hayır cevabını veiyorsun ama yine de sanki gıcıklığına yapıyordu ve tekrardan bu neeğğğ diye soruyordu.

yıllık izinlerde 2 saat yeğenlerle vakit geçirince benim mod....

Yani kız çocuğu muhlisliğiyle erkek çocuğu muhlisliği arasındaki farkı kabul ediyorum. Misal aynı yaşlardaki kız çocuğu gayet medenice çatal bıçak kullanarak pastayı tüketirken bizim ki “hayır ben bu şekilde yiceğğm” diye direterek ortamlarda az biraz da olsa rezil edebiliyor.

IMG_0255.jpeg

Ama erkek çocuğum olsa şöyle zbamlarım böyle mbamlarım diyen arkadaşları inşallah erkek çocukları olursa, sonra tekrar yazarlar bu konuya :D

Yok olm ne yaparsa yapsın zbamlayamıyorsunuz. :D

Kız erkek farketmez durmaksızın cevaplamaya çalışırım.Onlarla konuşmak daha eğlenceli

Soru cevaplamaya gelince, onu da yapıyorsunuz canım kardeşlerim onu da yapıyorsunuz. Sorular ne kadar saçma olursa olsun onu da cevaplıyorsunuz. Çünkü bir süre sonra şunu fark ediyorsunuz, ben bu soruyu cevaplamazsam akşama kadar aynı soruyu soracak. Sonra diyorsunuz ki, ulan sürekli aynı saçma soruya mı maruz kalmak daha mantıklı yoksa sürekli farklı saçma sorulara maruz kalmak mı? Sürekli saçma ama farklı sorulara maruz kalmak daha mantıklı diyorsunuz ve cevaplıyorsunuz

çocukların da kötüsü var
çocuklarınızı düzgün yetiştirin

Cevaplamayın da pısırık, mıymıntı, uyuz gibi bireyler olsun…

Anneme halamın bıyığı olsa neyim olurdu diye sordum teyzen olur dedi..garibim sadece bir yıl okula gitmiş ne öğretecek bana

Geri