Çocukken okunmuş kitaplar

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Pollyanna
Küçük Kadınlar
Jane Eyre
Robinson Crusoe
David Copperfield
Oliver Twist
Tom Sawyer
Sefiller

sayarken heyecan yaptım , vay be

Agatha Christie kitapları, V.C. Andrews kitapları, Şeker Portakalı serisi, Küçük Prens, Beyaz Diş, Robinson Crusoe, Kibritçi Kız, Alice Harikalar Diyarında, Peter Pan, Oz Büyücüsü ve daha niceleri.. İlk ve ortaokulu lojmanın kütüphanesinde geçirmiştim, çok güzeldi..

V.C. Andrews kadar ürkütücü gençlik romanı yazarı yoktur :sırıt: Gülten Dayıoğlu da bence çok tuhaftı. Bir de Gönül Özgül vardı, ölmek istiyorum :liv:

İpek Ongun yine onlara göre, daha bir parıltılı, daha bir umutlu yazardı. Bana gelince, hepsini okudum :D Küçük Prens hatırlıyorum. Grimm Masalları okumuştum. Muzaffer İzgü pek sevmezdim ben. Yukarıda yazılanların pek çoğunu okumuşum ben de. Ay nostalji oldu :)

Bir de abimin fantastik kitapları vardı, onları okurdum. Anayurt-Göç- Sürgün, Ejderha Mızrağı evet bunları okumuştuk.

images

Bu serinin kirka yakın kitabını liseden önce okumuştum.

Küçük Prens
Sefiller
Kibritçi Kız

Dick Laan'in Pinkeltje serisi. Her yerden bir cuce cikacagini hayal ederken gecirdim cocuklugumu :D

Ben de ölüm ve ötesi diye bir kitap okuyodum, menkibeler falan sxjskkd ondan psikolojim bozuk.

Aklima gelenleri de yazayim.
Ömer Seyfettin okurdum ben meselam. Basini vermeyen şehit, kasagi, topuz. Kursun askeri okumuştum, çok uzulmustum ay canim kendim o zaman da çok minnos kalpliydim.
- kibritçi kizi hatirliyorum.
- beremen mizikacilari
- sofinin dunyasi
- fareli koyun kavalcisi
- denizler altında yirmi bin fersah
- Bir de kapici ökkes'in olduğu komik bir seri hatirliyorum. Severdim çok.

Vs vs çok okurdum masal falan bunlar baya minnakken elbette.
Seker portakali ve küçük prensi hala okumadim.

Emine şenlikoğlu da okudum ben çok. :D Hristiyan gülü, imamin manken kizi, maria, cin işkencesi, bize nasil kiydilar vs. İlk evdeki kitaplikta hristiyan gulunu gormustum, okumuş sevmistim. Kadin tarikatci falanmiymis neymiş, kitapları yasaklatilmis falan cok sonraları öğrendim ben bunlari tabii.

Ben hatırlamıyorum kitap okumazdım sanırım pek sefilleri bile 2 sene önce okudum :gamer:

Yalvaç Ural'ın Sihirli Pabuçlar diye resimli kitabı vardı bayağ güzeldi.

Forsa - Ömer Seyfettin ve Sefilleri okumuştum

Tommix okumuştum ilk olarak sanki=) Karikatürlü bir şeydi. Bir de tabi Ömer Seyfettin , sonra sırasıyla Mehmet Akif Ersoy safahat, Necip Fazıl diye gider. Bir de uzaylı bir kızın kaçırılma öyküsünü anlatan bir kitap vardı adını ve yazarını hatırlamıyorum:) İlgimi çekmişti , uzaylılar beni kaçıracak diye akşam karanlık çökünce sokakta kalmıyor eve kaçıyordum.Hey gidi çocukluk=)
Masumiyetimi özledim.:(

En bilinen çocuk klasiklerini bir iki kez okumuşumdur.
Onların dışında, Bana Güneşi Anlat çok etkileyici bir kitaptı.

dört kardeştirler, annem ölecek diye kafayı yemiştim. üstelik onlar dört kardeştiler ama ben tek çocuğum. bi çocuk için fazlasıyla acımasız bir kurgu. bunun dışında bi de muzaffer izgü'nün ökkeş serisi'ni unutamıyorum, muazzamdı. çocuk edebiyatı konusunda en iyi yazarımız bence muzaffer izgü.

Mercan Adası
Gümüş Patenler
Dede Korkut Hikayeleri

Geri